Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Ljetni gaming kamp za djecu – u ponudi programiranje videoigara, vrhunska tehnologija, roboti, znanje i druženje

Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 ponovno potvrđuje status predvodnika u edukacijama vezanima uz razvojne alate kojima se izrađuju videoigre. Na konferenciji za medije održanoj u Novskoj predstavljen je ljetni gaming kamp za djecu. Naime, u dva termina tijekom ljetnih praznika učenici viših razreda osnovnih škola moći će kroz sedam dana boravka u kampu naučiti izraditi vlastitu videoigru. Gaming kamp predstavili su organizatori, župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak i Ivana Matanović iz inkubatora PISMO.

Svijet videoigara, avanture u prirodi, roboti, vrhunska tehnologija, slavonska hrana, nova prijateljstva i uspomene za cijeli život, ono je što nudi ovaj jedinstveni ljetni gaming kamp.

“Svjesni smo činjenice da djeca većinu vremena tijekom ljetnih praznika provedu pred računalom igrajući videoigre i zato smo odlučili organizirati kamp i omogućiti im da vrijeme pred ekranom provedu učeći proizvesti videoigre.”, poručuju organizatori. Prema najavi kamp će raditi u dva termina, od 3. do 7. srpnja, te 21. do 28. kolovoza. Boravak je organiziran u učeničkom domu novljanske srednje škole, dok će se nastava provoditi u inkubatoru PISMO.

“Osigurali smo 24-satni nadzor za polaznike, tri kuhana obroka i jedan zdravi snack u pauzi između predavanja. Svaki će dan započeti jutarnjom tjelovježbom, nastaviti se nastavom koja traje četiri sata, a nakon poslijepodnevnog odmora svakog dana za polaznike su pripremljene različite aktivnosti. Upoznat će se sa vrhunskom tehnologijom inkubatora PISMO, u Inkubatoru društvenih inovacija naučit će snimati, montirati i streamati sadržaje, na stem radionicama učit će o microbitu i robotici. Programirat će i prirodu, ali bez računala i mobitela u izviđačkom kamu DUPIN, a ostavljeno je vrijeme i za cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje”, izjavila je Ivana Matanović.

Prema riječima župana Celjaka priča koju Sisačko-moslavačka županija gradi kroz gaming centar u inkubatoru PISMO iznova nudi neke nove sadržaje. Ljetni gaming kamp za djecu upravo je potvrda toga.

“Gaming industrija donosi gospodarski napredak cijelom društvu i zato nas veseli brojka novootvorenih poduzeća u našoj županiji u 2021. godini, koja je u odnosu na prethodnu godinu za 28% veća. Dio od tih 319 novootvorenih tvrtki su one koje se bave gamingom i upravo zbog toga je važno educirati djecu od najranije dobi da ne budu samo konzumenti već da svoju priliku vide i u proizvodnji videoigara. Sisačko-moslavačka županija daje podršku ovakvom kampu i veseli se da uz više od 200 odraslih koji su se tijekom posljednjih godina educirali u inkubatoru PISMO, sad priliku za učenje imaju i mali gamedeveloperi”, rekao je župan Ivan Celjak.

Uz Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1, Razvojnu agenciju SIMORA i Sisačko-moslavačku županiju, podršku u organizaciji daje cijeli niz ustanova: Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ, Osnovna škola Novska, Srednja škola Novska, Zajednica tehničke kulture SMŽ, Razvojna agencija Grada Novske – NORA, kao i Turistička zajednica Grada Novske. Prijave na kamp su u tijeku.

Link za prijavu: https://inkubator-pismo.eu/vijesti/kamp_2022.php

Više vijesti

Novska

U ponedjeljak 4. ožujka, Katoličku osnovnu školu u Novskoj posjetila je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić sa svojim...

Novska

Novljansko Gradsko vijeće donijelo je odluku kojom se podižu novčane naknade za novorođenčad. Za prvo dijete naknada će tako biti 1 tisuću eura, za...

KULTURA

Na dan 22. veljače slavimo Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva. Hrvatska glagoljica povijesno je hrvatsko pismo, jedan od nezaobilaznih simbola nacionalnoga identiteta i višestoljetne...

Novska

U prostoru poduzetničkog centra PISMO 2 u Novskoj, u nazočnosti ministra regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlića, ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.