Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Gradu Petrinji iz Fonda solidarnosti dodijeljeno gotovo 90 milijuna kuna za obnovu cesta

U organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, u Vojarni pukovnik Predrag Matanović u Petrinji, održana je svečanost dodjele Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte odobrene u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Bjelovarsko-bilogorske županije i Koprivničko-križevačke županije“.

Navedeni Poziv Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je početkom siječnja 2022. godine.

Svrha Poziva bila  je uspostava redovnog funkcioniranja sustava te obnova i dovođenje infrastrukture s pripadajućim građevinama u području prijevoza na razinu prije potresa. Pod pojmom infrastruktura i pogon u području prijevoza podrazumijevaju se osnovne infrastrukturne građevine s pripadajućim građevinama koje su u funkciji prometa.

Na današnjoj svečanosti dodijeljeno je 10 Ugovora iz Fonda solidarnosti Europske unije ukupne vrijednosti 175 milijuna kuna, a korisnicima ih je uručio ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom branitelja, Tomom Medvedom.

Saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Petrinje, Magdalena Komes, izrazila je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora vrijednog gotovo 90 milijuna kuna, a riječ je o projektu „Vraćanje u ispravno radno stanje prometne infrastrukture na području Grada Petrinje“, pritom istaknuvši:

„Znamo da su ceste, općenito prometnice, vrlo bitan faktor u razvoju grada, u povećanju kvalitete života bilo kojeg područja i stoga smo zaista sretni što ćemo danas potpisati ovdje Ugovore sa velikim iznosima i dati do znanja i Petrinjcima i svim ostalim stanovnicima Banovine da Banovina nije zaboravljena, da Vlada itekako misli na ovo područje i da smo zaista županija broj jedan kojima treba pomoć i kojima zaista pomoć dolazi. Da je ovoj Vladi stalo do ovog područja govori i činjenica da je nastavljena izgradnja autoputa i vjerujem da će, osim samog Siska, to biti zaista značajno i za ostale dijelove naše Županije.“ – istaknula je gradonačelnica te dodala kako vjeruje da će sve projekte završiti u roku te da će tako povećati kvalitetu života na našem području.

Ministar Butković ovom prigodom je istaknuo:

“Potpisivanjem ovih ugovora nastavljamo snažno s obnovom i ulaganjem u prometnu infrastrukturu na području Sisačko – moslavačke županije. Započeli smo i gradnju autoceste, radovi idu jako dobro, na samoj autocesti će biti isto tako i novi čvor Žažina koji će zapravo biti spoj autoceste odnosno Petrinje i ovog djela Županije na autocestu i naravno s novim mostom i novim ulazom u grad Sisak, investicijom koju provode Hrvatske ceste, također ide jako dobro. Neki gradovi i općine su dobili više sredstava, neki manje, uglavnom ovo su sredstva kojima će oni ulagati i obnoviti, ali i modernizirati i podići standard prometne infrastrukture. Nastaviti ćemo snažno ulaganja u prometnu infrastrukturu.“ – istaknuo je Butković te dodao kako će se nastojati maksimalno iskoristiti sredstva kako bi svi dobili određeni dio sredstava i mogli ravnomjerno uložiti u svoje ceste.

Više vijesti

Petrinja

U subotu, 20. travnja u Zadru je održan 42. Državni turnir u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske (SMPTH). To je ujedno...

Petrinja

Od građevinskog otpada, prazne ambalaže, odjeće pa do pelena… nema čega nije bilo, no složne ruke hrvatskih šumara te djelatnika Ekološkog centra Vrata Zrinske...

OBNOVA

Zgrada u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda 2-10 u Sisku sa oko 145 stanova najveći je objekt oštećen u petrinjskom potresu potresu, a prvi nalazi...

OBNOVA

Sisačko-moslavačka županija u posljednjih nekoliko godina pretvorila se u veliko gradilište. Tako je u ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine, u Sisku u Ulici Miroslava...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.