Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Gradu Petrinji iz Fonda solidarnosti dodijeljeno gotovo 90 milijuna kuna za obnovu cesta

U organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, u Vojarni pukovnik Predrag Matanović u Petrinji, održana je svečanost dodjele Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte odobrene u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Bjelovarsko-bilogorske županije i Koprivničko-križevačke županije“.

Navedeni Poziv Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je početkom siječnja 2022. godine.

Svrha Poziva bila  je uspostava redovnog funkcioniranja sustava te obnova i dovođenje infrastrukture s pripadajućim građevinama u području prijevoza na razinu prije potresa. Pod pojmom infrastruktura i pogon u području prijevoza podrazumijevaju se osnovne infrastrukturne građevine s pripadajućim građevinama koje su u funkciji prometa.

Na današnjoj svečanosti dodijeljeno je 10 Ugovora iz Fonda solidarnosti Europske unije ukupne vrijednosti 175 milijuna kuna, a korisnicima ih je uručio ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom branitelja, Tomom Medvedom.

Saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Petrinje, Magdalena Komes, izrazila je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora vrijednog gotovo 90 milijuna kuna, a riječ je o projektu „Vraćanje u ispravno radno stanje prometne infrastrukture na području Grada Petrinje“, pritom istaknuvši:

„Znamo da su ceste, općenito prometnice, vrlo bitan faktor u razvoju grada, u povećanju kvalitete života bilo kojeg područja i stoga smo zaista sretni što ćemo danas potpisati ovdje Ugovore sa velikim iznosima i dati do znanja i Petrinjcima i svim ostalim stanovnicima Banovine da Banovina nije zaboravljena, da Vlada itekako misli na ovo područje i da smo zaista županija broj jedan kojima treba pomoć i kojima zaista pomoć dolazi. Da je ovoj Vladi stalo do ovog područja govori i činjenica da je nastavljena izgradnja autoputa i vjerujem da će, osim samog Siska, to biti zaista značajno i za ostale dijelove naše Županije.“ – istaknula je gradonačelnica te dodala kako vjeruje da će sve projekte završiti u roku te da će tako povećati kvalitetu života na našem području.

Ministar Butković ovom prigodom je istaknuo:

“Potpisivanjem ovih ugovora nastavljamo snažno s obnovom i ulaganjem u prometnu infrastrukturu na području Sisačko – moslavačke županije. Započeli smo i gradnju autoceste, radovi idu jako dobro, na samoj autocesti će biti isto tako i novi čvor Žažina koji će zapravo biti spoj autoceste odnosno Petrinje i ovog djela Županije na autocestu i naravno s novim mostom i novim ulazom u grad Sisak, investicijom koju provode Hrvatske ceste, također ide jako dobro. Neki gradovi i općine su dobili više sredstava, neki manje, uglavnom ovo su sredstva kojima će oni ulagati i obnoviti, ali i modernizirati i podići standard prometne infrastrukture. Nastaviti ćemo snažno ulaganja u prometnu infrastrukturu.“ – istaknuo je Butković te dodao kako će se nastojati maksimalno iskoristiti sredstva kako bi svi dobili određeni dio sredstava i mogli ravnomjerno uložiti u svoje ceste.

Više vijesti

Martinska Ves

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju, 17. ožujka u crkvi sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi svečano misno slavlje tijekom kojeg je...

KULTURA

U petrinjskoj gradskoj upravi u utorak, 12. ožujka 2024. godine održan je sastanak na temu nastavka projekta prezentacije i rekonstrukcije kule Čuntić u vidu...

Petrinja

Kako bi se upoznala s tijekom radova na sanaciji cesta, naselje Slatinu obišla je gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes u pratnji Danijela Dvornekovića iz Upravnog...

OBNOVA

U radnom posjetu Petrinji i Sisku jučer je boravio potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić sa suradnicima. U...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.