Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

FOTO

[FOTO] SOELA Osiječani pobjednici 9. Utrke solarnih automobila

Pobjedom ekipe Elektrotehničke i prometne škole iz Osijeka, čiji je automobil bio najbrži, u Sisku je završila 9. Utrka solarnih automobila SOELA 2022., koju, u povodu Dana Sisačko-moslavačke županije, tradicionalno organizira Tehnička škola u Sisku.

Kako su ocijenili članovi stručne komisije, nakon jednogodišnje stanke izazvane koronom, ostvaren je zapažen tehnološki napredak u izradi solarnih automobila, te u njihovom dizajnu. Riječ je o mnogim poboljšanjima u odnosu na ranija vozila, što ujedno govori o napretku učenika u STEM području.

Iako je naglašeno kako je pri konstrukciji vozila najvažnija sigurnost vozila u prometu, sve su oči promatrača ipak bile usmjerene na najbrža vozila. Tako se iza ekipe iz Osijeka, nakon dva kruga sisačkim ulicama u zadanom stilu, na drugo mjesto plasirala ekipa Srednje strukovne škole kralja Zvonimira iz Knina, a treće mjesto ekipa Obrtničke tehničke škole Dubrovnik. 

U slobodnom stilu najbolji je bio automobil Elektrotehničke škole iz Splita, a priznanje za najbolji dizajn vozila primila je ekipa Strukovne škole iz Đurđevca.

Na utrci je nastupio ukupno 21 automobil Tehničke škole Sisak, Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, Tehničke i ekonomske škole Nova Gradiška, Srednje škole Slunj, Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik, Srednje škole Novska, Elektrotehničke i prometne škole Osijek, Industrijsko obrtničke škole Slavonski Brod, Tehnička škola Slavonski Brod, Industrijsko obrtničke škole Sisak, Srednje strukovne škole Posušje (BiH), Srednje strukovne škole kralja Zvonimira Knin, Tehničke škole Karlovac, Strukovne škole Đurđevac, Elektrotehničke škole Split, Strukovne škole Gospić te Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

Na završnoj svečanosti uručena su priznanja najzaslužnijim pojedincima i partnerima u organizaciji utrke, a ravnatelj Tehničke škole Sisak, Davor Malović sudionike je pozvao na jubilarnu, desetu utrku iduće godine. 

Još vijesti

VIJESTI

Otvorene su prijave za donacije u sklopu projekta „Korak bliže zajednici“ kojim Studenac podržava programe koji pridonose pozitivnim promjenama

SMŽ

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban danas su potpisali Sporazum o organizaciji ljetovanja za učenike Sisačko-moslavačke županije. Ovom inicijativom prošle godine...

OBNOVA

Tijekom prošlotjedne Županijske skupštine bilo je riječi i o započetim radovima na objektima koje Sisačko-moslavačka županija obnavlja na području grada Siska. Župan Ivan Celjak...

OBNOVA

U samo tjedan dana novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić drugi je put posjetio Sisačko-moslavačku županiju. U Glini se sastao...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.