Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Danas odluka o istrazi i jednomjesečnom zatvoru za Dumbovića i ostale

Nakon ispitivanja u zagrebačkom sjedištu Uskoka bivši petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović prenoćio je u policijskom pritvoru, a tužiteljstvo će danas objaviti hoće li protiv njega i četvorice suosumnjičenih zatražiti istražni zatvor.

Uz Dumbovića, zbog pogodovanja u dobivanju poslova, istražitelji, prema neslužbenim informacijama, sumnjiče njegova sina Darka te trojicu direktora tvrtki s petrinjskog područja – Dejana Dobrečevića, Gorana Norkovića te Zlatka Zagorca.

Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić izjavio je nakon ispitivanja u Uskoku da je bivši gradonačelnik iznio obranu i otklonio sve sumnje u počinjenje kaznenog djela. Kaže i da je surađivao s istražiteljima i odgovarao na sva postavljena pitanja.

Odvjetnik: Ne osjeća se krivim

“Ne osjeća se krivim”, rekao je odvjetnik, dodajući da će danas prijepodne Uskok odlučiti hoće li zatražiti da tijekom istrage Dumbović bude u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

Ponovio je da Uskok uhićene sumnjiči za nezakonito pogodovanje dok je Dumbović bio na čelu Petrinje koja je u prosincu 2020. teško stradala u potresu.

Antikorupcijski istražitelji u utorak ujutro počeli su s pretragama kuća, poslovnih prostora i automobila Darinka i Darka Dumbovića, a potom ih odveli u Zagreb i ispitali u Uskoku.

Neslužbeno se doznaje da je među tvrtkama kojima se pogodovalo bio Titan Commerce, osnovan u travnju 2015. dvije godine nakon što je Dumbović postao gradonačelnik Petrinje. Mediji su ranije pisali kako su prihodi te tvrtke iz godine u godinu rasli za milijunske iznose.

Za nezakonito podogovanje i do pet godina zatvora

Dumbović je na dužnosti bio do lipnja prošle godine kada ga je zamijenila HDZ-ova Magdalena Komes.

Za nezakonito podogovanje Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.

Uskok i policija ranije su, ne navodeći detalje, potvrdili da su “uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja” kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Policija je objavila da je realizacija kriminalističkog istraživanja započela u jutarnjim satima na sisačko-moslavačkom, zagrebačkom i istarskom području.

Još vijesti

OBNOVA

Nastavak obnove nakon potresa u samoj petrinjskoj jezgri. Uz već postojeću, u tijeku je obnova i dvije zgrade u samom petrinjskom središtu koja nije...

Petrinja

U lipnju 2022. godine Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o donošenju Godišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskih područja za 2022. Za provedbu katastarskih izmjera...

Sisak

Deset slovenskih svećenika na čelu s dekanom Črnomelja iz biskupije Novo Mesto Antonom Gnidovcem, posjetili su u srijedu 1. veljače Sisačku biskupiju. Nakon što...

Petrinja

Iz Komunalca Petrinja obavještavaju građane da će se sljedećih dana vršiti rušenje stabala bagrema u Gundulićevoj ulici. Obavijest prenosimo u cijelosti: „Dragi drvoljupci, a...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.