Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Dan općine Topusko

Župan Ivan Celjak, kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, nazočio je u ponedjeljak, 20. lipnja 2022. godine, programu obilježavanja Dana općine Topusko.

Prije početka svečane sjednice obišlo se buduće gradilište dvije višestambene zgrade s ukupno 26 stanova i potpisan je sporazum o provođenju katastarske izmjere na području općine Topusko.

U svom obraćanju na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, župan Ivan Celjak je izrazio zadovoljstvo kako je opet u Topuskom nakon subote kada je Županija organizirala Igre hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije na kojima je sudjelovalo oko 400 branitelja. Također je napomenuo kako su na području općine Topusko u tijeku projekti u vrijednosti 57 milijuna kuna za koja su sva sredstva osigurana.

Jedan od projekata je REWARDHeat za koje je Lječilište Topusko izabrano za jedno od 8 lokacija ovoga projekta. Provedba ovoga projekta je započela u listopada 2019. godine, a trajat će do rujna 2023. godine. U sklopu projekta koji se odnosi na Lječilište Topusko obnovit će se veći dio Centralne toplinske stanice i toplovodne mreže prema kompleksu Lječilišta Topusko i društva TOP-TERME d.o.o. te uvesti upravljanje i nadzor. Projektom će se omogućiti sigurna opskrba i veća energetska učinkovitost korištenja geotermalne vode u svrhu balneoterapije i punjenja bazena, grijanja prostora i potrošne tople vode.

Također su završeni i radovi na energetskoj obnovi zgrade Petrova Gora, koja je cjelovito uređena i obnovljena A strana objekta, a u planiranu je i cjelovita obnova i uređenje B, odnosno bolničke strane objekta.

Župan Celjak je posebno stavio naglasak na budući projekt rekonstrukcije i adaptacije zgrade Toplica i Zdravstveno-rekreacijskog centra za koji je u tijeku izrada tehničke dokumentacije u vrijednosti 3.000.000,00 kuna: “Ovaj projekt bi trebao promijeniti sliku Topuskog te će Topusko zaista postati vrlo atraktivna turistička destinacija i najpoželjnije turističko središte u ovom dijelu Hrvatske.”

Obilježavanju Dana općine Topusko, nazočio je izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Još vijesti

Novska

Sisačko-moslavačka županija i Novska ovih su dana ugostili učenike hrvatskih osnovnih škola u ljetnom gaming kampu Poduzetničkog inkubatora PISMO. Kamp je organiziran u dva...

KORONAVIRUS

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla tri dana imamo šezdeset i dvijenovooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19, stoji u izvješću Stožera objavljenog u ponedjeljak,...

SMŽ

Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Gradom Dubrovnikom narednih dana predstavit će se turistima proizvodima iz sisačko-moslavačkog kraja. Uoči najveće ljetne kulturne manifestacije – Dubrovačkih...

SMŽ

Župan Ivan Celjak je tijekom obilaska Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, gdje je u tijeku rušenje stare zgrade Uprave, teško oštećene u potresu,...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.