Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Školska zadruga “Leken” najbolja je učenička zadruga u SMŽ

Osnovna škola Banova Jaruga bila je domaćin ovogodišnje Smotre učeničkih zadruga Sisačko-moslavačke županije. U prepunom školskom dvorištu, u petak 20. svibnja, svoje su radove prezentirale 23 školske zadruge, te su tom prilikom obilježeni Dan škole i stjecanje dijamantnog statusa Eko škole. Drago Franić, predsjednik Povjerenstva za ocjenjivanje rada zadruga bio je iznimno zadovoljan prikazanim budući da je rad školskih zadruga i u ovoj školskoj godini bio otežan zbog pandemije, ali i uklanjanja posljedica potresa zbog čega su neke škole i dalje van svojih prostora.

Na temelju pisanih izvješća, video uradaka u kojima su predstavili svoje teme, ali i samih proizvoda te praktičnog rada koji je prezentiran Povjerenstvo je najboljom učeničkom zadrugom Sisačko – moslavačke županije u ovoj školskoj godini proglasilo Školsku zadrugu „Leken“ iz Osnovne škole Lekenik.

Uz nju, još će dvije ili tri zadruge po godini osnutka sudjelovati na Državnoj smotri koja će se u jesen Održati u Vinkovcima. Iznimno ponosna na organizaciju ovog događaja te 70-ak učenika i 40-ak voditelja zadruga, a posebice na svoje kolege i zadrugare, bila je ravnateljica OŠ Banova Jaruga Irena Rukavina.

Uz 49 marljiva djelatnika i 150 učenika koji djeluju u matičnoj i četiri područne škole, uz predivno uređeno školsko dvorište, upravo je i rad zadruge „Banovljansko proljeće“ doprinijeo stjecanju dijamantnog statusa Eko škole.

U mnoštvu divnih i kreativnih ukrasnih i uporabnih predmeta,ali i bogatom programu učenika, osim zadurgara i Povjerenstva uživali su i brojni uzvanici, među kojima i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, predsjednik Gradskog vijeća Robert Krpes, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Kornelija Marošević, predstavnici ostalih gradskih škola i ustanova, predstavnici Mjesnog odbora i mjesnih udruga, kao i roditelji te brojni mještani.

Na svemu prikazanom, kao i na 128. obljetnici osnutka, odnosno Danu škole, čestitao im je gradonačelnik Zlatko Babić.

Ovaj događaj pokazao je kako nema granica kreativnosti, inovativnosti i stvaralaštvu, te kako se uskoro mogu očekivati, kako novi uspjesi OŠ Banova Jaruga, tako i ostalih koji su se predstavili na Županijskoj smotri zadruga, a čiji je veliki potencijal prepoznat.

Još vijesti

Novska

Sisačko-moslavačka županija i Novska ovih su dana ugostili učenike hrvatskih osnovnih škola u ljetnom gaming kampu Poduzetničkog inkubatora PISMO. Kamp je organiziran u dva...

KORONAVIRUS

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla tri dana imamo šezdeset i dvijenovooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19, stoji u izvješću Stožera objavljenog u ponedjeljak,...

SMŽ

Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Gradom Dubrovnikom narednih dana predstavit će se turistima proizvodima iz sisačko-moslavačkog kraja. Uoči najveće ljetne kulturne manifestacije – Dubrovačkih...

SMŽ

Župan Ivan Celjak je tijekom obilaska Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, gdje je u tijeku rušenje stare zgrade Uprave, teško oštećene u potresu,...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.