Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

SDP Petrinja: Apeliramo na gradonačelnicu da odmah raskine ugovor s PR agencijom

Gradska organizacija SDP-a grada Petrinje javnosti se obratila priopćenjem koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Grad Petrinja zadnjih je dana u medijima po onome po čemu nikako ne bi trebao biti – razbacivanju novcem na usluge agencije za odnose s javnošću. U gradu opterećenom problemima koji se sustavno ne rješavaju, trenutno vladajuća stranka – HDZ – odučila je ispeglati svoj imidž, ali ne radom, nego kreiranjem slike koja ima malo ili uopće nema veze sa stvarnim stanjem.

Kao stranka koja se zalaže za ravnopravnost svih građana i socijalno osjetljivo vođenje Grada, a pri tome i za transparentno trošenje proračunskih sredstava, SDP Petrinja izražava duboko neslaganje s ovakvim postupcima i protivi se nastavku ove i sličnih praksi koje ni na koji način nisu usmjerene na dobrobit svih stanovnika našeg grada koji se zatekao u dubokoj krizi, koju je nedavni potres dodatno potencirao.

Predizborna obećanja HDZ-a, koji je prije godinu dana dobio povjerenje građana, svela su se na jedno obično – ništa. Od obećane porezne oaze, od pomoći svih struktura HDZ-a i države, od brze i učinkovite obnove, kako Doma za starije i nemoćne tako i svega ostaloga, u ovih godinu dana građani Petrinje nisu ništa vidjeli.

Čak i u sagrađenom Centru novog života poduzetnici otkazuju najmove te odlaze jer ne mogu plaćati sve namete koje im je Grad osmislio. Dodatno, prije mjesec dana je uvedena i naplate parkiranja kod Centra – po cijeni od 15 kuna po satu! Nakon reakcije užasnutih građana, tabla s istaknutom cijenom je maknuta, uz objašnjenje pročelnice da je – postavljena greškom.

Iako su se vijećnici HDZ-a u prošlom sazivu Gradskog vijeća na svakoj sjednici bunili protiv nezavršene aglomeracije i s pravom su to činili, nakon godine dana njihovog vladanja Gradom još uvijek nemamo krajnji rok završetka radova na aglomeraciji.

Zamjenik nove gradonačelnice sebe naziva volonterom, dok njegova “volonterska naknada” iznosi više od 5.000 kn neto mjesečno te ima na raspolaganju službeni automobil (24 sata) i besplatni mobitel. U Petrinji se pojavljuje povremeno, a na sjednice Gradskog vijeća uglavnom ne dolazi. Tako se na prošloj sjednici, prvi put u povijesti Grada Petrinje, dogodilo da nije bilo izvršne vlasti – ni gradonačelnice, koja je otišla na neko vrijeme, ni zamjenika koji se nije niti udostojio pojaviti na sjednici.

Dok nedostaje ili češće uopće nema novaca za važne gradske probleme, povećane su plaće pročelnicima, i to u iznosu od 40%. Ali službenici u gradskoj upravi nisu dobili povećanje. Nisu dobili ni odgajatelji, vatrogasci, komunalni djelatnici ni ostali gradski zaposlenici – za njih novaca nema, baš kao što ih nema ni za kulturne i sportske udruge i klubove.

No zato se troši na “volontere” i table za naplatu parkiranja koje nemaju funkciju, a najviše na peglanje imidža.

SDP Petrinja stoga apelira na Gradonačelnicu da odmah raskine ugovor s PR agencijom, novce preusmjeri u kulturu i sport, a ovakav PR – koji nam je kao gradu donio iznimno negativan publicitet – zauvijek zaboravi te se posveti rješavanju stvarnih, svakodnevnih problema stanovnika Petrinje”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednica petrinjskog SDP-a Svjetlana Lazić.

Više vijesti

Petrinja

Grad Petrinja poziva građane da sudjeluju u natjecateljskom dijelu 16. petrinjske Kobasijade. Uzorci kobasica zaprimat će se od 02. do 05. travnja 2024. godine...

Politika

O stanju u Petrinji te prioritetima za obnovu i razvoj Petrinje, Siska i Gline, ali i Banije i Korduna govorili su na konferenciji za...

Petrinja

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u srijedu, 27. ožujka 2024. godine održalo je konferenciju „7. Otvoreni dijalog partnera – Vrijeme je za...

OBNOVA

Župan Ivan Celjak je u društvu proslavljenog tenisača Marina Čilića obišao zgradu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, koja je pretrpjela oštećenja u potresu i na...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.