Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Provedite Dan obitelji u Parku prirode Lonjsko polje

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15. svibnja 1994. godine pod sloganom “Obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece”.

U današnje vrijeme užurbanog života posebnu pažnju usmjerite na obilježavanje Dana obitelji, ovaj dan posvetite svojima najmilijima i provedite ga u Parku prirode Lonjsko polje u subotu 14. svibnja 2022. godine. Obilježite svoje zajedništvo, vezanost i ljubav u zajedničkim aktivnostima koje je Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje pripremila za vas.

U Park prirode Lonjsko polje možete ući na tri ulaza: Krapje, Čigoč ili Repušnica, a u svakome od njih očekuje vas različit bogat program.

U Krapju sudjelujte u tradicijskim igrama za cijelu obitelj, izrazite svoju kreativnost na radionicama, najmlađi se mogu okušati u jahanju, zavrtiti se na starinskom vrtuljku, a svi zajedno savladajte strah od visine ploveći balonom iznad Lonjskog polja i doznajte tajne povijesti vojne krajine. U Krapju vas očekuje i bogata gastro ponuda kojoj malo tko može odoliti; Funky food i tradicionalne pogačice.

Da se vaš mali tim dodatno iskaže možete sudjelovati u kvizu za cijelu obitelj, a cijeli program vodit će poznati voditelj i pjevač Saša Lozar.

U Repušnici osim potezanja užeta, skakanja u vrećama ili jahanja konja najmlađi će otkriti velike mađioničarske tajne i postati mali vatrogasci, a nakon toga svi mogu uživati u ribljim delicijama.

Poželjeli ste napraviti vlastitu lutku? Sada je prava prilika za to, posjetite Čigoč i izradite vlastite lutke na lutkarskoj radionici.

Osim navedenog programa posjetitelji mogu unajmiti bicikle i kanue, saznati zanimljivosti o Lonjskom polju na edukativnim šetnjama te se provozati vlakićem, brodićem ili čamcima na solarni pogon. Za navedeno je potrebna najava na 044 672 080.

Obilježite Međunarodni dan obitelji u Parku prirode Lonjsko polje, neka ovaj dan bude poseban vama i vašoj obitelji.

Ako već niste, postanite korisnik E – dječje kartice Mudrice i ostvarite dodatne pogodnosti za cijelu obitelj.

Više vijesti

OBNOVA

Polaganjem kamena temeljca, u Glini je danas i službeno započeo projekt koji će rezultirati izgradnjom jedne višestambene zgrade za 13 obitelji. Izgradnja zgrade u...

SMŽ

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije sinoć su uručene nagrade najuspješnijim sportašima Sisačko-moslavačke županije za 2023. godinu. Proglašeni su najuspješnija sportašica, sportaš, sportski...

EMISIJE

U srijedu, 27. ožujka u programu RSM-a, u emisiji Srijedište, gostovao je gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h...

Lekenik

U prostoru Općine Lekenik u utorak, 26. ožujka 2024. godine, održan je radni sastanak s predstavnicima Ministarstva pravosuđa i uprave: državnim tajnikom Jurom Martinovićem,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.