Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Odigrana završnica Coca-Cola Cupa Sisačko-moslavačke županije

Najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup stigao je do završnih faza natjecanja, a na terenima GSNK Mladost u Petrinji odigrana je završnica za najbolje ekipe Sisačko-moslavačke županije. Mlade nogometašice i nogometaši pokazali su izniman sportski talent, a pobjedu su izborile ekipe Popovača (u kategoriji djevojke 2006. godište i mlađe), Glina (u kategoriji dečki 2004. godište i mlađi) i Rupa bez dna (u kategoriji dečki 2006. godište i mlađi) te će one predstavljati Sisačko-moslavačku županiju na velikom regionalnom turniru koji je na rasporedu 29. svibnja na SRC Sopot u Zagrebu, a natjecat će se najbolje ekipe Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije te Grada Zagreba.

Pobjednici regionalnih turnira osigurati će plasman na državnu završnicu u Split krajem srpnja, gdje će 3 dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima sa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske te na najljepši način predstavljati boje svojeg grada i županije.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2004. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već devetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 130 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Već treću godinu zaredom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Više vijesti

Martinska Ves

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju, 17. ožujka u crkvi sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi svečano misno slavlje tijekom kojeg je...

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, Sveučilišnom studiju Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, Aleja narodnih heroja 3, u srijedu 20.3.2024. godine s početkom...

Kutina

U zajedničkoj organizaciji Sisačko-moslavačke županije i Udruge Specijalne jedinice policije Domovinskog rata RIS Kutina u Kutini je u petak, 15. ožujka 2024. godine obilježena...

EMISIJE

U srijedu, 13. ožujka u emisiji Srijedište ugostili smo predsjednicu Obrtničke komore Sisačko – moslavačke županije, Ivanku Čačić. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.