Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Obavijest vlasnicima plovila unutarnje plovidbe

Ilustracija

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ponovno poziva sve vlasnike plovila unutarnje plovidbe, u nadležnosti lučkih kapetanija u Sisku, Osijeku, Slavonskom Brodu i Vukovaru, da ažuriraju podatke o plovilima koja koriste i/ili se nalaze u njihovom vlasništvu.

Naime, kao što smo i najavili u ožujku ove godine, ukoliko postoji potreba za dopunom ili izmjenom podataka, vlasnici plovila zahtjev za usklađivanje podataka moraju podnijeti nadležnoj lučkoj kapetaniji – Sisak, Osijek, Slavonski Brod i Vukovar, do 2. srpnja 2022. godine, poručuju iz Ministarstva.

U protivnom, smatrat će se da je objekt unutarnje plovidbe nevažeći i brisat će se iz registra po službenoj dužnosti. Ponovni upis moći će se napraviti temeljem zahtjeva vlasnika uz predočenje dokumenta i isprava koji su osnova za otklanjanje utvrđenih neusklađenosti.

Stoga pozivamo vlasnike plovila da putem poveznice provjere postojeće podatke i, ukoliko je potrebno, naprave zahtjev za izmjenom podataka.

Prema podacima Ministarstva, riječ je o ukupno 6.517 objekata unutarnje plovidbe upisanih u postojeće upisnike čiji podaci nisu ažurirani posljednjih 30 godina pa nisu ni usklađeni s odredbama važećeg Zakona o plovidbi i lukama unutarnjih voda. U najvećem broj slučajeva, radi se o nedostatku podatka o osobnom identifikacijskom broju vlasnika, nedostatku opunomoćenika za vlasnike koji više nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj i sl.

Podsjetimo, usklađivanje podataka o objektima unutarnje plovidbe preduvjet je za integraciju podataka u zajednički upisnik, odnosno, za uspostavu jedinstvenog elektronskog upisnika pomorskih objekata i objekata unutarnje plovidbe Republike Hrvatske, a za što je stvoren temelj stupanjem na snagu novog Zakona o plovidbi i lukama unutarnjih voda (4. siječnja 2022. godine).

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture još jednom poziva sve vlasnike plovila da na vrijeme provjere podatke te podnesu zahtjeve za usklađivanje istih nadležnim lučkim kapetanijama.

Više vijesti

SPORT

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak s omjerom pobjeda i poraza 3-4 osvojile su peto mjesto u Jedinstvenoj košarkaškoj ligi. Nakon odigranih turnira u Splitu i...

Sisak

Župan Ivan Celjak je, zajedno s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta, obišao aktivna gradilišta na području Lekenika i...

Sisak

U Osijeku je održano finale KUP-a Hrvatske u disciplini 10 m zračna puška i pištolj. Jedina predstavnica sisačkog streljačkog kluba “HVIDR-a SISAK” bila je...

OBNOVA

U ponedjeljak, 25. ožujka 2024. godine, u Ulici Frana Kršinića u sisačkoj gradskoj četvrti Zeleni brijeg otvoreno je gradilište na kojemu će se graditi...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.