Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Na Banovini svakim danom sve vidljivija izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća

Krajem prošlog tjedna održan je sastanak Stožera civilne zaštite zadužen za uklanjanje posljedica razornog potresa u Petrinji na čelu sa potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom branitelja Tomom Medvedom.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje ugovorio je izgradnju 216 zamjenskih obiteljskih kuća s 11 izvođača radova u iznosu od 180 milijuna kuna.

Potpisano je ukupno 59 ugovora za izgradnju zamjenskih obiteljskih kuća, a na 43 lokacije izvode se radovi na zamjenskim obiteljskim kućama.

Također, ukupno je ugovoreno uklanjanje 150 oštećenih obiteljskih kuća s 12 tvrtki u vrijednosti 14 milijuna kuna.

Središnji državni ured do sada je obnovio 2.354 obiteljskih kuća nekonstrukcijskom obnovom, dok se na 910 kuća izvode radovi. Angažirana su 44 gospodarska subjekta te je za nekonstrukcijsku obnovu utrošeno 93 milijuna kuna.

Broj zaprimljenih Odluka od  Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine o konstrukcijskoj obnovi je 606. Izrađena su tri Nalaza za višestambene zgrade i 232 Nalaza za obiteljske kuće.

Potpisani su ugovori s tri tvrtke za izvođenje radova izgradnje prvih 10 višestambenih zgrada; 4 u Petrinji, 4 u Glini i 2 u Topuskom, ukupne vrijednosti 143 milijuna kuna. U postupku je ocjena ponuda za izgradnju dodatnih 6 višestambenih zgrada.

Izdano je 186 rješenja za povrat sredstava po provedenoj samoobnovi – odobreno 4.58 milijuna kuna. Isplaćena su sredstva za 11 višestambenih zgrada kojima su kroz program samoobnove sanirana oštećenja u ukupnoj vrijednosti 605 tisuća kuna.

Uz već spomenute programe obnove potresom pogođenog područja, u nadležnosti Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje odvijaju se i redovni programi obnove i stambenog zbrinjavanja u Republici Hrvatskoj pa se tako izvode radovi izgradnje višestambene zgrade u Jasenovcu sa 6 stanova ukupne vrijednosti 4 milijuna kuna i Belom Manastiru sa 33 stana, vrijednost investicije 22 milijuna kuna.

Još vijesti

VIJESTI

Hrvatski Crveni križ u petak je izvijestio da je na Banovini stradaloj u potresu dosad asanirao 1036 bunara, a za asanaciju bunara prijavilo mu se više od 2500...

OBNOVA

Povjerenik Europske komisije za proračun i administraciju, Johannes Hahn, u pratnji ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine sa suradnicima posjetio je...

Petrinja

Učenici Srednje škole Petrinja u potresu su ostali bez zgrade i raseljeni su podstanari, ali još su odlučniji i snažniji u stjecanju znanja i vještina, istaknuo je...

OBNOVA

Krenula je 1,2 milijuna kuna vrijedna obnova prostora Kazališta 21, oštećenog u potresu. Na zgradi su nastala konstruktivna oštećenja, pukotine na nosivim i pregradnim...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.