Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Krenula je obnova sisačkog Kazališta 21

Foto: Grad Sisak

Krenula je 1,2 milijuna kuna vrijedna obnova prostora Kazališta 21, oštećenog u potresu. Na zgradi su nastala konstruktivna oštećenja, pukotine na nosivim i pregradnim zidovima koje zahtijevaju sanaciju jer su opasni zbog gubitka stabilnosti.

„Ustanovili smo oštećenja zidova sa blok opekama koje je nužno sanirati. Projekt predviđa ugradnju mlaznog betona koji će dodatno ukrutiti čitavu zgradu zbog koji se radi i novo temeljenje. Time ćemo dobiti betonsku obujmicu koja će štititi čitavu zgradu od eventualnih budućih potresa“, pojasnio je plan radova Ivan Lazanski, inženjer gradilišta.

Kazalište 21 će nakon obnove biti dom svim djelatnostima Doma kulture Kristalna kocka vedrine jer je zgrada učilišta toliko oštećena da je stručna preporuka rušenje postojeće i izgradnja nove zgrade.

„Sada izrađujemo dokumentaciju za uklanjanje i izgradnju nove zgrade učilišta. Kazalište 21 je već u lijepoj fazi izvedbe radova i drago mi je da nismo čekali Fond solidarnosti već smo vrijedno izrađivali dokumentaciju i sami se pobrinuli da obnova u Gradu Sisku, na onim građevinama koje su naša odgovornost, već krene“, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Rok za izvedbu radova je 100 kalendarskih dana, što znači da će se već na jesen većina sadržaja Doma kulture Kristala kocka vedrine useliti u obnovljeno Kazalište 21.

„Izuzetno sam sretna i ponosna što ćemo nakon godine i pol dana sa svojim redovnim djelatnostima, kinom, kazalištem i učilištem, ući u svoju vlastitu zgradu. Zahvalna sam Gradu Sisku na obnovi jer nakon potresa smo bili gosti u nekim drugim prostorima, što će za tri do četiri mjeseca biti iza nas“, rekla je Tanja Tole Majstorović, ravnateljica Dom kulture Kristalna kocka vedrine.

Obnova se financira iz gradskog proračuna, ali se očekuju i rezultati natječaja za sredstva za obnovu iz Fonda solidarnosti EU na koji je projekt obnove Kazališta 21 prijavljen još u veljači.

Još vijesti

VIJESTI

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje potpisao je ukupno 75 ugovora za izgradnju zamjenskih obiteljskih kuća, a sa današnjim danom na 70...

VIJESTI

Sisački biskup Vlado Košić primio je u utorak 21. lipnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku ovogodišnje mladomisnike: Josipa Bulata, Marina Mlađenovića, Kristijana Pezića i...

OBNOVA

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je u sjedištu Sisačko-moslavačke županije održao sastanak s ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem i ravnateljem Hrvatskog...

Sisak

Grad Sisak izgradio je Park&Ride parkiralište, prvo takve vrste u Hrvatskoj. Parkiralište se nalazi u Zvonimirovoj ulici, neposredno pored željezničkog i autobusnog kolodvora i...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.