Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Građani pronašli i dragovoljno policiji predali eksploziv, bombe i streljivo

Ilustracija

Građanin je jučer čisteći šupu u mjestu Lipovljani pronašao 400 grama vojnog eksploziva TNT i pet komada raznog streljiva.

Istoga dana građanka je petrinjskoj policiji dragovoljno predala 300 komada streljiva i 10 ručnih bombi koje je pronašla na tavanu kuće.

Policijska uprava sisačko-moslavačka:

Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pozivamo građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti oružje.

Kampanja dragovoljne predaje je vremenski neograničena, a o svemu se možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Više vijesti

Iz policijske bilježnice

Građanin je jučer, 24. travnja, prilikom čišćenja garaže u Sunji, pronašao četiri ručne bombe koje je s mjesta pronalaska izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. “Sukladno...

Iz policijske bilježnice

U ponedjeljak, 22. travnja, u večernjim satima, u Popovači, došlo je do požara u podrumskim prostorijama 44-godišnjeg vlasnika. Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su...

Iz policijske bilježnice

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracijama su u razdoblju od 15. do 17. travnja, na području Gline,...

Iz policijske bilježnice

U srijedu, 17. travnja, u mjestu Husain na kutinskom području došlo je do požara objekata 53-godišnjeg i 54-godišnjeg vlasnika. Na mjestu događaja obavljen je...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.