Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Dječji vrtić Popovača obnovio eko status uz podizanje zelene zastave

U Dječjem vrtiću Popovača u utorak, 17. svibnja održana je svečanost obnavljanja eko statusa uz podizanje zelene zastave.

„Svi znamo koliko je važno u radu s djecom, od njihove najranije dobi, putem različitih aktivnosti i igara, razvijati svijest o očuvanju naše planete Zemlje. Upravo zbog njihove dosljednosti i rada naših djelatnika, djece i njihovih roditelja kao i kumova i osnivača, s ponosom mogu reći da smo zasluženo osvojili zlatni status Eko škole. Istim tempom i voljom nastavljamo dalje kroz red, rad i odgovornost kako bismo dostigli sljedeću stepenicu, a to je dijamantni status“, naglasila je ravnateljica vrtića Andreja Zeman pozdravljajući okupljene na svečanosti.

Dječji vrtić Popovača prvi je put podignuo zelenu zastavu u svibnju 2011. godine stekavši status eko vrtića, a ove je godine taj status obnovljen po peti put.
Osvrčući se na rad kroz protekle dvije godine, koordinatorica eko aktivnosti, pedagoginja Marija Ginder naglasila je kako je popovački Dječji vrtić od obnavljanja eko statusa 2019. godine, nastavio s aktivnim djelovanjem.

„U pedagoškoj 2019./2020. godini izabrali smo KRETANJE i ZDRAVU HRANU kao glavnu eko temu kroz koju smo razvijali svijest djece o važnosti tjelesne aktivnosti u svakodnevnom životu. Poticali smo djecu na svakodenvno kretanje uz naglasak na zdravu prehranu te su djeca sa svojim odgojiteljicama obilježila značajne datume vezane uz definiranu temu“, podsjetila je Ginder te izvijestila da je prošle pedagoške godine kao glavnu zadaću eko plana i programa određen otpad odnosno recikliranje uz slogan „Otpad nije smeće“. Nositelji eko aktivnosti vezanih uz glavnu temu bila su djeca starije II. skupine Lavići koji su već u listopadu oformili eko centar Otpad nije smeće, te svakodenvno izrađivali materijale kojima su obogatili svoju sobu dnevnog boravka.

Kako je naglašeno u okviru danas održane svečanosti podizanja eko zastave, u realizaciji svih projekata popovačkog Eko-vrtića osigurana je snažna podrška lokalne zajednice, roditelja i kumova.

„Sve naše aktivnosti bile su odlika timskoga rada djece, odgajateljica i roditelja kojima također veliko hvala“, istaknuli su iz Dječjeg vrtića Popovača naglasivši da im je želja uputiti poruke i osvijestiti djecu na važnost vlastitog odnosa prema prirodi kako bi u njih usadili spoznaju da ugroženost i zaštita prirode ovise isključivo o postupanju svakog pojedinca.

„Također, svijest o brizi za naš okoliš, kao i ideje i dobru volju u vezi provedbe eko projekata nastojimo prenijeti i na ostale građane našega grada kako bi nam mjesto življenja bilo ljepše, čišće i urednije. Vođeni eko kodeksom našega vrtića VOLI I MISLI NA PRIRODU, JER SVE ŠTO JE U PRIRODI – DIO JE NAS, nastavit ćemo našu uspješno započetu misiju imajući na umu da je predškolska dob prvi korak u stvaranju i razvijanju zdravih životnih stilova i ekološkog opredjeljenja“, poručili su iz vrtića.

Svečanost su izvedbama svojih eko točaka uveličali polaznici starijih skupina Dupini, Slonići i Lavići u pratnji svojih odgojiteljica, a čestitke povodom obnove eko statusa svim djelatnicima i djeci srdačno su, među ostalim gostima, izrazili gradonačelnik Josip Mišković zajedno sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem te ravnateljica NPB Dr. Ivan Barbot Marina Kovač.

Još vijesti

Popovača

Grad Popovača je putem svojih mrežnih stranica objavio Javni poziv za sufinanciranje u poljoprivredi na području Grada u 2022. godini. Tako se predaju  zahtjevi...

Popovača

Obilježen je Dan grada Popovače  i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Alojzija Gonzage. Tim povodom 21. lipnja 2022. godine održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća....

Popovača

Turistička zajednica Grada Popovače i Udruga kuhara Grada Popovače Vas pozivaju na sudjelovanje u natjecanju kuhanja moslavačkog gulaša koje će se održati 02.07.2022 u...

Popovača

Na temelju Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za 2021. godinu, Grad Popovača potpisao je Sporazum sa Ministarstvom unutarnjih poslova oko sufinanciranja sanacije...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.