Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Dječji vrtić Popovača obnovio eko status uz podizanje zelene zastave

U Dječjem vrtiću Popovača u utorak, 17. svibnja održana je svečanost obnavljanja eko statusa uz podizanje zelene zastave.

„Svi znamo koliko je važno u radu s djecom, od njihove najranije dobi, putem različitih aktivnosti i igara, razvijati svijest o očuvanju naše planete Zemlje. Upravo zbog njihove dosljednosti i rada naših djelatnika, djece i njihovih roditelja kao i kumova i osnivača, s ponosom mogu reći da smo zasluženo osvojili zlatni status Eko škole. Istim tempom i voljom nastavljamo dalje kroz red, rad i odgovornost kako bismo dostigli sljedeću stepenicu, a to je dijamantni status“, naglasila je ravnateljica vrtića Andreja Zeman pozdravljajući okupljene na svečanosti.

Dječji vrtić Popovača prvi je put podignuo zelenu zastavu u svibnju 2011. godine stekavši status eko vrtića, a ove je godine taj status obnovljen po peti put.
Osvrčući se na rad kroz protekle dvije godine, koordinatorica eko aktivnosti, pedagoginja Marija Ginder naglasila je kako je popovački Dječji vrtić od obnavljanja eko statusa 2019. godine, nastavio s aktivnim djelovanjem.

„U pedagoškoj 2019./2020. godini izabrali smo KRETANJE i ZDRAVU HRANU kao glavnu eko temu kroz koju smo razvijali svijest djece o važnosti tjelesne aktivnosti u svakodnevnom životu. Poticali smo djecu na svakodenvno kretanje uz naglasak na zdravu prehranu te su djeca sa svojim odgojiteljicama obilježila značajne datume vezane uz definiranu temu“, podsjetila je Ginder te izvijestila da je prošle pedagoške godine kao glavnu zadaću eko plana i programa određen otpad odnosno recikliranje uz slogan „Otpad nije smeće“. Nositelji eko aktivnosti vezanih uz glavnu temu bila su djeca starije II. skupine Lavići koji su već u listopadu oformili eko centar Otpad nije smeće, te svakodenvno izrađivali materijale kojima su obogatili svoju sobu dnevnog boravka.

Kako je naglašeno u okviru danas održane svečanosti podizanja eko zastave, u realizaciji svih projekata popovačkog Eko-vrtića osigurana je snažna podrška lokalne zajednice, roditelja i kumova.

„Sve naše aktivnosti bile su odlika timskoga rada djece, odgajateljica i roditelja kojima također veliko hvala“, istaknuli su iz Dječjeg vrtića Popovača naglasivši da im je želja uputiti poruke i osvijestiti djecu na važnost vlastitog odnosa prema prirodi kako bi u njih usadili spoznaju da ugroženost i zaštita prirode ovise isključivo o postupanju svakog pojedinca.

„Također, svijest o brizi za naš okoliš, kao i ideje i dobru volju u vezi provedbe eko projekata nastojimo prenijeti i na ostale građane našega grada kako bi nam mjesto življenja bilo ljepše, čišće i urednije. Vođeni eko kodeksom našega vrtića VOLI I MISLI NA PRIRODU, JER SVE ŠTO JE U PRIRODI – DIO JE NAS, nastavit ćemo našu uspješno započetu misiju imajući na umu da je predškolska dob prvi korak u stvaranju i razvijanju zdravih životnih stilova i ekološkog opredjeljenja“, poručili su iz vrtića.

Svečanost su izvedbama svojih eko točaka uveličali polaznici starijih skupina Dupini, Slonići i Lavići u pratnji svojih odgojiteljica, a čestitke povodom obnove eko statusa svim djelatnicima i djeci srdačno su, među ostalim gostima, izrazili gradonačelnik Josip Mišković zajedno sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem te ravnateljica NPB Dr. Ivan Barbot Marina Kovač.

Više vijesti

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL...

Martinska Ves

Izgradnja prvog dječjeg vrtića u Strelečkom, na području općine Martinska Ves, privodi se kraju. Radove je danas obišao župan Ivan Celjak zajedno s načelnikom...

Novska

Načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković i gradonačelnica Novske Marija Kušmiš sa suradnicima potpisale su Ugovor o funkcionalnom spajanju Općine Jasenovac i Grada Novska u...

Popovača

Arhitekt Tonči Čerina održao je za djelatnike popovačke gradske uprave i Dječjeg vrtića Popovača prezentaciju projektnog rješenja novog dječjeg vrtića. Podsjećamo, novi dječji vrtić...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.