Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Bugarsko sveučilište posjetilo Metalurški fakultet u Sisku

Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu, kao okosnica i promotor metalurške struke u Republici Hrvatskoj, u utorak, 3. svibnja posjetilo je izaslanstvo Tehničkog sveučilišta Gabrovo, predvođeno rektorom prof. dr. sc. Iliyom Zhelezarovom i prorektorom, doc. dr. sc. Plamenom Tsankovom.

Posjet bugarskog Tehničkog sveučilišta Metaluškom fakultetu u Sisku bio je dio radnog posjeta izaslanstva bugarskog grada Gabrova, na čelu s gradonačelnicom Tanjom Hristovom, gradu Sisku.

Dolazak na Metalurški fakultet rektor i prorektor Tehničkog sveučilišta u Gabrovu, u društvu gradonačelnice Gabrova Tanje Hristove, zamjenice gradonačelnice za obrazovanje, društvene djelatnosti i kulturu Nevene Mineve, voditeljice Odjela za protokol i odnose s javnošću Galine Vitanove i Mirelle Angelove Tasseve, iz Ureda za gospodarstvo i trgovinu Veleposlanstva Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj, iskoristili su da se upoznaju sa svim programima i uspješnim projektima sisačkog fakulteta.

“Našim gostima predstavili smo djelatnosti i sve aktivnosti Metalurškog fakulteta. Razgovarali smo o mogućoj suradnji i zajedničkim budućim projektima. Kao jedan od nositelja metalurške industrije u Hrvatskoj, s iskustvom i svim nagradama i priznanjima, Metalurški fakultet može biti dobar primjer našim kolegama iz Bugarske. S druge strane, Tehničko sveučilište iz Gabrova i nama u Sisku može biti i jest uzor u svakodnevnom radu i projektima”, kazala je dekanica Metalurškog fakulteta u Sisku Zdenka Zovko Brodarac.

Domaćini su goste upoznali i s nastavnim programom i smjerovima na Fakultetu. Gostima iz Bugarske posebno je bio zanimljiv podatak da se studenti nakon završetka Metalurškog fakulteta zaposle u struci u roku od tri mjeseca i da veliki broj njih posao nađe već u vrijeme studiranja, te da su za sve studente osigurane i stipendije. Ugodno ih je iznenadila i činjenica da gotovo polovicu studenata Metalurškog fakulteta u Sisku čine žene.

Nakon sastanka koji se održao u Vijećnici Metalurškog fakulteta, uslijedio je obilazak laboratorija i zgrade Metalurškog fakulteta.

Još vijesti

OBNOVA

Krenula je 1,2 milijuna kuna vrijedna obnova prostora Kazališta 21, oštećenog u potresu. Na zgradi su nastala konstruktivna oštećenja, pukotine na nosivim i pregradnim...

Političke stranke

Nakon jučer održane 7. sjednice sisačkog Gradskog vijeća, oporbeni Klub vijećnika HDZ-a, HSLS-a i HKS-a oglasio se priopćenjem koje u nastavku prenosimo u cijelosti....

Sisak

Hrvatska Mensa održava testiranja inteligencije 21. svibnja na Metalurškom fakultetu u Sisku. Testiranje će provesti ovlašteni Mensin psiholog, a rezultat testiranja stiže na e-mail...

SPORT

ŠSK “HVIDR-a SISAK” odradio je naporan vikend 14. i 15.05.2022., ali iznimno uspješan. Krenimo redom. U Solinu je 14.05. održano PH u kategoriji kadeta i...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.