Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Započele pripreme za 4. Mladifest Hrvatska

Ovih dana počele su intenzivne pripreme za 4. Mladifest Hrvatska. Hrvatski Mladifest, organiziran po uzoru na onaj u Međugorju, bit će održan u Sisačkoj biskupiji u Voloderu od 17. – 19. lipnja. Organizator je zajednica Marijina legija iz Petrinje te župa Voloder uz podršku Sisačke biskupije.

Tijekom tri dana posjetitelji će sudjelovati u susretu tijekom kojeg će čuti zanimljiva svjedočanstva i kateheze. Uz molitveni program bit će tu svaki dan prilika za sv. ispovijed.

Geslo ovogodišnjeg susreta je iz Lukina evanđelja 1,43 „Ta otkuda meni da mi dođe Majka Gospodina mojega?”

Uskoro će biti objavljen cjelokupni program 4. Mladifesta, a zasada izdvajamo kako će prvog dana u večernjem dijelu biti održan zanimljiv koncert duhovne glazbe. Domaćini iz Volodera su pripremili 4. koncert “Ljiljani – pjesma za nebesa – revolucija“. Na bogatom koncertu nastupit će Ivana Husar Mlinac, Stjepan Lach i Marina Matošević, Katarina Martin Kutnar, Afterlife, Eva Vukina. Voditelj večeri bit će Marin Periš.

Iz drugog dana Mladifesta izdvajamo scensku izvedbu pasije pod nazivom “Da nisi i ti učenik toga čovjeka?” kojeg su pripremili Marijini legionari iz Petrinje.

Misno slavlje prvog dana će predvoditi sisački biskup Vlado Košić. Iz Međugorja dolazi fra Goran Azinović koji će tijekom Mladifesta održati katehezu, a na 4. Mladifestu Hrvatska svjedočit će i Stijepo Gleđ Markos koji će tom prigodom i zapjevati.

Sva tri dana susret će pjesmom band Kraljica od Sabe čija je pjesma “Vodi nas na prave izvore” u podlozi najavnog spota 4. Mladfiesta Hrvatska koji će biti uskoro predstavljen javnosti.

Još vijesti

VIJESTI

Sisački biskup Vlado Košić primio je u utorak 21. lipnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku ovogodišnje mladomisnike: Josipa Bulata, Marina Mlađenovića, Kristijana Pezića i...

VIJESTI

Blagdan sv. Akacija i deset tisuća mučenik, 429. obljetnica od čuvene Sisačke bitke s Turcima te spomen na sve branitelje Siska i Europe, obilježeni...

VIJESTI

Caritas Sisačke biskupije potpisao je ovih dana Ugovor za projekt „Caritasovi paketi radosti III“. Riječ je o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se...

VIJESTI

Marijina legija iz Petrinje, u suradnji sa Sisačkom biskupijom i ove godine je organizirala, po uzoru na onaj u Međugorju, Mladifest u Hrvatskoj. Četvrti...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.