Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Više od 160 osoba zainteresirano za gaming edukaciju – odabrani najbolji

Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 specijaliziran za gaming industriju provodi jednu od najpopularnijih hrvatskih edukacija o tome kako izraditi videoigre. Šest mjeseci polaznici u programima Unity i Blender uče kako proizvesti videoigre, kako ih programirati i grafički urediti.

Tijekom učenja od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje primaju i minimalnu hrvatsku plaću te putne troškove, a po završetku gotovo da nema nezaposlenih. Proteklih dana održano je i testiranje za novu generaciju polaznika edukacije.

Jedna od najpopularnijih hrvatskih edukacija uskoro otvara vrata inkubatora PISMO sedmoj generaciji polaznika koji su izabrani nakon pisanog i usmenog testiranja.

„U šest mjeseci polaznike naučimo izraditi videoigre, naučimo ih da rade na proizvodima koji imaju prostora na tržištu i pronađemo im radno mjesto. To je najveći benefit koji ostvarujemo, i zato nam je lista čekanja jako duga! Zbog nje i provodimo testiranje kako bi pronašli što bolje kandidate. Ovoga puta, birali smo između njih više od 160.“, rekla je Andreja Šeperac, zamjenica direktora Razvojne agencije SIMORA koja upravlja inkubatorom PISMO.

U Novsku i inkubator proteklih su dana na testiranje stigli kandidati iz cijele Hrvatske. Sonja iz Zagreba je upisom ostvarila jednu od svojih velikih želja i misli da je ovo dobar put za postići željeni uspjeh u gaming industriji koja svakim danom sve više napreduje.

„Provjerila sam ih prije, bila sam na natjecanju Global Game Jam koji organizira PISMO i poželjela se pridružiti ovom timu. Jedva čekam početak nastave i nove izazove koje nosi edukacija!“, poručila je Sonja Hranjec koja počinje učiti raditi u Unity-u i jedna je od ukupno 40 osoba koje su dobile priliku učiti izrađivati videoigre.

Novu generaciju polaznika edukacije mentorirat će dosadašnji predavači Dominik i Zvonimir koji su u protekle tri godine 200 game developera poslali na tržište rada.

Još vijesti

Novska

U Novskoj je u ponedjeljak, 27. lipnja 2022. godine, potpisan ugovor o kupoprodaji nekretnine u Poduzetničkoj zoni Novska između gradonačelnice Marije Kušmiš i predstavnika...

Novska

Gradsko društvo Crvenog križa Novska organizira drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba. Tako će se...

Novska

Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 ponovno potvrđuje status predvodnika u edukacijama vezanima uz razvojne alate kojima se izrađuju videoigre. Na konferenciji za medije...

IZBORI

Na prijevremenim izborima u nedjelju, 12. lipnja 2022. godine, za gradonačelnicu Novske izabrana je Marija Kušmiš, kandidatkinja HDZ-a i HSS-a. Marija Kušmiš pobijedila je protukandidatkinju...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.