Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Uskoro izgradnja 10 stambenih zgrada na potresom pogođenom području

Ilustracija

Uskoro će početi izgradnja 10 višestambenih zgrada na potresom pogođenom području, najavljeno je na sjednici Stožera Civilne zaštite održanoj u utorak u Petrinji, priopćeno je.

Državni tajnik središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek precizirao je da će gradnja po četiri zgrade početi u Petrinji i u Glini, te dvije u Topuskom.

Također, Hanžek je izvijestio kako je s izvoditeljima radova potpisano 216 ugovora za izgradnju obiteljskih kuća, da je još 98 njih u natječaju, od čega su s vlasnicima potpisana 54 ugovora.

Na 41 lokaciji u različitim fazama traje obnova obiteljskih kuća: 15 obiteljskih kuća je u izgradnji, idućeg tjedna započet će gradnja novih 11 obiteljskih kuća, na pet lokacija u tijeku je uklanjanje ruševina, dok se na 10 lokacija provode geodetski i geomehanički radovi.

Vlasnici su sami obnovili 809 kuća, pa ukupan broj obnovljenih kuća iznosi gotovo tri tisuće.

Što se tiče nekonstrukcijske obnove do sada je projektantima dodijeljeno 6.992 kuće, od kojih je izrađeno 3.605 projekata, a obnovljeno 2.190 obiteljskih kuća. Trenutačno traju radovi na još 833 obiteljske kuće.

Donesene su 647 odluka o konstrukcijskoj obnovi, od čega su 22 ugovorene.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje do sada je u obnovi Banovine ukupno ugovorio poslova vrijednih milijardu i 25 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić izvijestio je na sjednici Stožera da je od izmjene Zakona o državnom inspektoratu dobio 101 objekt za uklanjanje od čega je 99 objekata uklonjeno a dva su u postupku. Ukupno je do sada uklonjeno 529 objekata.

Također je inspektorat obavio više od 300 drugih inspekcijskih nadzora bilo da je vezano za stradale, odlaganje materijala ili drugih radnji nastalih uz potres.

Još vijesti

OBNOVA

U Petrinji, u Ulici V.Mačeka, Županijska uprava za ceste SMŽ provela je postupak sanacije mosta. Most je obišao i župan Ivan Celjak sa suradnicima...

OBNOVA

Župan Ivan Celjak sa suradnicima obišao je danas županijsko naselje Petrinia u Petrinji koje gradi Sisačko-moslavačka županija u kojima će biti smještene osobe čiji...

OBNOVA

Župan Ivan Celjak, zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Brankom Bačićem, državnim tajnikom Domagojem Orlićem i drugim suradnicima,...

OBNOVA

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Gora, teško stradala u potresu prije gotovo tri godine, od ove školske godine nastavlja s radom u novom, suvremenom...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.