Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

U Novskoj održana završna konferencija projekta „Dom izvan doma“

U srijedu, 30. ožujka 2022. godine, u Pučkom otvorenom učilištu Novska održana je završna konferencija projekta „Dom izvan doma“. Njime se nastoji unaprijediti socijalna uključenost djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi razvojem učinkovitih socijalnih usluga u zajednici na području grada Novske. 

Nositelj projekta je Grad Novska, a partneri su Centar za socijalnu skrb Novska i Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik. Vrijednost projekta je 1.402.032,59 kuna, sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, a trajao je dvije godine.

Kroz projekt je opremljen stan u stambenoj zgradi na Trgu Gjure Szabe gdje je djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, članovima obitelji djece i mladih, ali stručnjacima koji rade s njima omogućeno dnevno obitavanje u uvjetima udobnog, sigurnog i mirnog okruženja.

Na završnoj konferenciji voditeljica projekta Maja Vrban istaknula je kako su sredstvima iz ovog projekta financirane aktivnosti pružanja podrške i stvaranja boljeg i sigurnijeg okruženja za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu s problemima u ponašanju te djecu s teškoćama u razvoju. Kroz projekt je zaposlen i koordinator dnevnih aktivnosti poludnevnog boravka koji provodi edukativne, zabavne, kulturne i sportske radionice s djecom.

U poludnevnom boravku djeca svakodnevno imaju osiguran topli obrok i užinu, podršku u izvršavanju školskih obveza, organizirane aktivnosti slobodnog vremena te brigu i podršku u odgojnim i zdravstvenim pitanjima, a osiguran im je i prijevoz na mjesto i s mjesta provedbe aktivnosti. Djeca, mladi i članovi njihovih obitelji aktivno su sudjelovali u programu pružanja psihosocijalnih usluga u zajednici te su prošli ukupno 18 edukacija na kojima su pričali o radnim navikama i učenju, pamćenju i koncentraciji, osjećajima i emocijama, životnim vrlinama, prijateljstvu, ljubavi i željama.

Osim toga, organizirani su izleti u Zoološki vrt Zagreb, Zoološki vrt Osijek, Fun park u Biogradu te Park prirode Lonjsko polje. U sklopu projekta, roditelji su sudjelovali na edukaciji „Škola za roditelje“ na kojoj su otvoreno razgovarali o odgoju te izazovima roditeljstva s kojima se svakodnevno susreću. Veoma važan čimbenik ovog projekta je i stručno osoblje koje radi s ciljnim skupinama, a kroz edukacije su ojačani njihovi kapaciteti u području mjera obiteljsko-pravne zaštite i socijalnog rada u zajednici te zaštiti i dobrobiti djeteta, zaključila je Vrban.

Više vijesti

Novska

Gradonačelnica Grada Novske Marija Kušmiš potpisala je Ugovor o dodjeli financijskih sredstava s predsjednicima Udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Ugovori su potpisani temeljem Javnog poziva kojim...

Novska

Načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković i gradonačelnica Novske Marija Kušmiš sa suradnicima potpisale su Ugovor o funkcionalnom spajanju Općine Jasenovac i Grada Novska u...

Novska

TECE Industrial d.o.o. u Poduzetničkoj zoni Novska pokreće investiciju vrijednu 25 milijuna eura koja će se prostirat na 10 ha te planira otvoriti 150...

Novska

U ponedjeljak 4. ožujka, Katoličku osnovnu školu u Novskoj posjetila je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić sa svojim...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.