Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

U Novskoj održana završna konferencija projekta „Dom izvan doma“

U srijedu, 30. ožujka 2022. godine, u Pučkom otvorenom učilištu Novska održana je završna konferencija projekta „Dom izvan doma“. Njime se nastoji unaprijediti socijalna uključenost djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi razvojem učinkovitih socijalnih usluga u zajednici na području grada Novske. 

Nositelj projekta je Grad Novska, a partneri su Centar za socijalnu skrb Novska i Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik. Vrijednost projekta je 1.402.032,59 kuna, sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, a trajao je dvije godine.

Kroz projekt je opremljen stan u stambenoj zgradi na Trgu Gjure Szabe gdje je djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, članovima obitelji djece i mladih, ali stručnjacima koji rade s njima omogućeno dnevno obitavanje u uvjetima udobnog, sigurnog i mirnog okruženja.

Na završnoj konferenciji voditeljica projekta Maja Vrban istaknula je kako su sredstvima iz ovog projekta financirane aktivnosti pružanja podrške i stvaranja boljeg i sigurnijeg okruženja za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu s problemima u ponašanju te djecu s teškoćama u razvoju. Kroz projekt je zaposlen i koordinator dnevnih aktivnosti poludnevnog boravka koji provodi edukativne, zabavne, kulturne i sportske radionice s djecom.

U poludnevnom boravku djeca svakodnevno imaju osiguran topli obrok i užinu, podršku u izvršavanju školskih obveza, organizirane aktivnosti slobodnog vremena te brigu i podršku u odgojnim i zdravstvenim pitanjima, a osiguran im je i prijevoz na mjesto i s mjesta provedbe aktivnosti. Djeca, mladi i članovi njihovih obitelji aktivno su sudjelovali u programu pružanja psihosocijalnih usluga u zajednici te su prošli ukupno 18 edukacija na kojima su pričali o radnim navikama i učenju, pamćenju i koncentraciji, osjećajima i emocijama, životnim vrlinama, prijateljstvu, ljubavi i željama.

Osim toga, organizirani su izleti u Zoološki vrt Zagreb, Zoološki vrt Osijek, Fun park u Biogradu te Park prirode Lonjsko polje. U sklopu projekta, roditelji su sudjelovali na edukaciji „Škola za roditelje“ na kojoj su otvoreno razgovarali o odgoju te izazovima roditeljstva s kojima se svakodnevno susreću. Veoma važan čimbenik ovog projekta je i stručno osoblje koje radi s ciljnim skupinama, a kroz edukacije su ojačani njihovi kapaciteti u području mjera obiteljsko-pravne zaštite i socijalnog rada u zajednici te zaštiti i dobrobiti djeteta, zaključila je Vrban.

Još vijesti

Novska

Gradsko društvo Crvenog križa Novska organizira drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba. Tako će se...

Novska

Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 ponovno potvrđuje status predvodnika u edukacijama vezanima uz razvojne alate kojima se izrađuju videoigre. Na konferenciji za medije...

IZBORI

Na prijevremenim izborima u nedjelju, 12. lipnja 2022. godine, za gradonačelnicu Novske izabrana je Marija Kušmiš, kandidatkinja HDZ-a i HSS-a. Marija Kušmiš pobijedila je protukandidatkinju...

Novska

Marija Kušmiš, kandidatkinja HDZ-a i HSS-a, nova je gradonačelnica Novske, a njen zamjenik je Siniša Kesić, odlučili su birači na nedjeljnim, prijevremenim izborima u tom...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.