Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Petrinja: U balonu izvedena predstava za djecu “Naš zeleni svijet”

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja u balonu postavljenom na rukometnom igralištu u Petrinji u ponedjeljak je Kazališna družina „Smješko“ iz Zagreba izvela predstavu „Naš zeleni svijet“.

Predstava je namijenjena djeci vrtićke dobi, predškolcima i učenicima nižih razreda osnovne škole.

Djeca su u toj predstavi mogla naučiti kako je nastao planet Zemlja te kako odvajati otpad i sve vrste otpada za reciklažu.

Autorice predstave su Barbara Vicković i Jelena Hadži-Manev, a izvode ju Barbara Vicković ili Mirta Zečević. Ovaj put u Petrinji ju je izvela Mirta Zečević, glumica HNK te glumica i producentica Kazališne družine „Smješko“.

Rekla je da predstavu „Naš zeleni svijet“ izvode od 2019. godine, i to intenzivno.

„Naime, Split i Solin su nas pozvali da napravimo neku ekološku predstavu o razvrstavanju otpada i od tada svake godine imamo sve više i više posla. Očito se uviđa korisnost takve predstave i uopće ovakvog prikazivanja te učenja djece i mladih o razvrstavanju otpada“, rekla je Zečević. Dodala je da u Petrinju dolazi često te kako je, nakon svega što se dogodilo, veseli što može podariti osmijeh najmlađima.

Osmijeha nije nedostajalo ni danas jer je riječ o interaktivnoj predstavi te su male Petrinjke i Petrinjci s velikim zanimanjem pratili predstavu i u njoj i sudjelovali.

„Ovu predstavu smo organizirali u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje i sa svrhom edukacije najmlađih stanovnika našega grada”, rekla je  ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja Vesna Brebrić.

Ovo je jedna vrlo edukativna predstava i nadam se da će utjecati na formiranje njihovog odgoja i svijesti o zaštiti Planeta Zemlje.“

Predstava „Naš zeleni svijet“ realizirana je uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Petrinje, a osim koncerata, Hrvatski dom najavljuje i predstavu za odrasle u subotu, 28. svibnja. 

Riječ je o predstavi Teatra Rugantino „Uvijek će nam ostati ljubav“, u kojoj glavne uloge tumače Jelena Miholjević i Dražen Čuček.

Foto: POU Hrvatski dom Petrinja

Više vijesti

Petrinja

Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“ obilježit će 22. travnja, Dan planeta Zemlje višestrukim aktivnostima. U suradnji s Hrvatskim šumama, Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“...

KULTURA

Ženski vokalni sastav Lađarice iz Siska i ove godine organizira Lađarsku večer klapskih obrada. Četvrta Lađarska večer održat će se u subotu 13. travnja...

KULTURA

Društvo hrvatskih književnika, Ogranak Sisačko-moslavačke županije, raspisuje književni natječaj za nagradu ”Korzo slova” 2024. godine. Natječaj, koji se provodi uz potporu Sisačko-moslavačke županije ,...

Petrinja

Grad Petrinja poziva građane da sudjeluju u natjecateljskom dijelu 16. petrinjske Kobasijade. Uzorci kobasica zaprimat će se od 02. do 05. travnja 2024. godine...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.