Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković o suradnji sa Županijom i ŽUC-om

Na nedavno održanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Popovače bilo je riječi o provedbi radova na županijskim cestama u ovoj godini, te je gradonačelnik Josip Mišković potvrdio kako je Grad u svom proračunu osigurao 1 milijun kuna, a isto toliko će izdvojiti i Županijska uprava za ceste kako bi se obnovilo oko 2km županijskih prometnica na području Grada.

U međuvremenu je potpisan ugovor te bi nakon provedbe postupka javne nabave trebali započeti i radovi na obnovi prometnice u Ciglenici, te na dijelu od Osekova prema Strušcu, a njihov ostatak planira se odraditi tijekom sljedeće godine.

„Što se tiče mostova u Voloderu i Gornjoj Gračenici, njih će se obnoviti sredstvima iz tzv. Fonda solidarnosti. Uz ta dva mosta Grad je prijavio i projekte obnove dviju cesta i još jednog mosta u Donjoj Gračenici. Grad je sada imao određene troškove koji se odnose na izradu projektne dokumentacije, no, taj bi se iznos trebao vratiti“, pojasnio je gradonačelnik Mišković.

Interes za obnovu županijskih cesta iskazao je i vijećnik Ivan Abaz (HDZ) kojeg je zanimalo ima li kakvih pomaka vezanih uz rješavanje problema i realizaciju obnove ceste u ulici Varoš u Strušcu.

Gradonačelnik Mišković pojasnio je kako je Grad sudjelovao u projektu, ali prijedlog rekonstrukcije došao je od strane ŽUC-a, te se i dalje pokušava riješiti problem s projektantom koji još nije ishodio građevinsku dozvolu.

Uz taj je projekt vezano i uređenje obale vodotoka Obžev, a u što su uključene i Hrvatske vode. Zaključiti se stoga može kako je riječ o kompleksnom zahvatu koji će omogućiti da se uz novu prometnicu i uređenu obalu izgradi i nova pješačka staza.

Još vijesti

VIJESTI

Hrvatski Crveni križ u petak je izvijestio da je na Banovini stradaloj u potresu dosad asanirao 1036 bunara, a za asanaciju bunara prijavilo mu se više od 2500...

OBNOVA

Povjerenik Europske komisije za proračun i administraciju, Johannes Hahn, u pratnji ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine sa suradnicima posjetio je...

Popovača

U Dječjem vrtiću Popovača u utorak, 17. svibnja održana je svečanost obnavljanja eko statusa uz podizanje zelene zastave. „Svi znamo koliko je važno u...

KORONAVIRUS

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, imamo jedanaest novooboljelihosoba od zarazne bolesti COVID-19, stoji u izvješću Stožera za petak, 20. svibnja 2022. godine. Radi...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.