Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Zlato i tri srebra s državnog prvenstva za kutinske boksačice

Od 24. do 27. veljače u Zadru je održano Prvenstvo Hrvatske u boksu za seniore, mlađe seniore i žene. Ukupno je nastupilo 172 boksača i boksačica. Pokazana je odlična kvaliteta, i može se reći da se za medalju borilo do zadnjeg daha.

Zlatna s državnog prvenstva vratila se kadetkinja Boks kluba Kutina Agata Štajcer koja je ponovno morala nastupiti u skupini više. No ni to je nije omelo da osvoji prvo mjesto. Pokazala se vrlo sigurnom i beskompromisnom te je svoje borbe riješila prekidima već u prvoj rundi. U polufinalu je svladala Karin Horvat, u finalu Lanu Skupnjak (Thor).

Odličan nastup zabilježila je i seniorka Anamarija Čvrk u skupini -54 kg. Pokazala se vrlo upornom i da joj boks leži. Ušla je vrlo hrabro i odlučno u borbu s vanserijskom olimpijkom Nikolinom Čačić iz Zagreba. No Nikolina je i ovaj puta bila bolja. Uglavnom, djevojke su kroz tri runde pokazale odličnu borbu punu tempa i znanja. Čestitke Ani na izvrsnoj borbi.

Juniorka Lana Paljušić odradila je doista odlične borbe. U polufinalu je svladala Gabrijelu Velcl (David – Koprivnica) prekidom. Finalnu borbu je radila s odličnom Petrom Radković (Čakovec) i izgubila vrlo tijesno.

Najmlađa natjecateljica Ema Ganić u skupini -54 kg izgubila je finalnu borbu od najbolje kadetkinje prvenstva Ane Jukić (Sl. Brod). Pošto je to Emi bio prvi nastup na tako jednom velikom i jakom natjecanju, nastupila je s određenom dozom treme, i nije uspjela pokazati doista što zna i može.

Ukupno gledajući, djevojke su odradile odličan posao. Predvođene odličnom seniorkom Anamarijom Čvrk i jednom od najboljih natjecateljica koje je do sada klub imao, mlađi uzrasti će sigurno dobiti još više poticaja za sportskim uspjehom.

Izvješće pripremio: Josip Cerovec, trener

Više vijesti

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Kutina

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” održat će se u petak, 19. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Arcus...

Kutina

“Obavještavaju se građani da Grad Kutina u suradnji sa Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira: PRUŽANJE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI U KUTINI u petak,...

Kutina

U Pučkom otvorenom učilištu Kutina još je jedna grupa primila svoja uvjerenja o osposobljavanju. “S ponosom vam predstavljamo nove asistentice za upravljanje projektima! Bile su marljive,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.