Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Upišite se u Digitalni katalog seoskog turizma i spremno dočekajte sezonu

Udruga ruralnog turizma Hrvatske pozvala je danas pružatelje usluga seoskog turizma na što skoriji upis u Digitalni katalog seoskog turizma. Upisati se mogu svi poljoprivredni proizvođači koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge kao što su primjerice kušaone, vinotočja, vinarije, izletišta, etno i eko sela, ruralni objekti za smještaj i slično.

Digitalni katalog objavljuje se na internet stranici Hrvatske turističke zajednice čime podaci o ponudi seoskog turizma Republike Hrvatske prevedeni na brojne svjetske jezike postaju dostupni potencijalnim gostima i turistima, ali i turističkim agencijama iz cijelog svijeta.

“Upisom u Digitalni katalog objekti seoskog turizma po prvi se puta mogu besplatno promovirati na domaćem i inozemnim tržištima što bi svakako trebali iskoristiti. Seoski turizam Hrvatske nudi sve ono što moderni gosti i turisti traže – lokalno uzgojenu zdravu hranu, vrhunska domaća pića, upoznavanje kulturne baštine hrvatskog sela te druženje s domaćinima. Trendovi pokazuju sve veći interes gostiju i turista za otkrivanjem ruralne Hrvatske pa je stoga upis važan i zbog dobre pripreme turističke sezone. Koristim priliku zahvaliti Ministarstvu turizma i sporta i Hrvatskoj turističkoj zajednici na ovom važnom projektu”, istaknula je Aleksandra Kuratko Pani, Voditeljica Udruge.

Kako bi ponuda seoskog turizma bila adekvatno predstavljena i promovirana na nacionalnoj razini, važno je da se što više pružatelja usluga upiše u nacionalni Digitalni katalog. Od procijenjenih 1 000 objekata seoskog turizma koji djeluju u Hrvatskoj, do sada je u Digitalni katalog upisano njih 55 od čega 33 iz klastera Središnja Hrvatska i Slavonija. Iz Istre, Like i dalmatinskih klastera upisano je 20 objekata.

Svi zainteresirani za upis u Digitalni katalog isto mogu učiniti putem web aplikacije moj-seoski.hr kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta. Uz adekvatnu pripremu, upis u aplikaciju je jednostavan i traje od 15 – 20 minuta pri čemu se upisuju podaci te prilažu dokumenti i fotografije. Radi što lakšeg upisa, Udruga je pripremila Upute za korisnike “7 koraka do Vaše promocije na web stranici Croatia.hr” koje preporučuju proučiti prije početka upisa.

Udruga pruža tehničku pomoć oko upisa u aplikaciju te poziva sve kojima je potrebna eventualna pomoć da se jave telefonski na 095 5422 225.

Digitalni katalog seoskog turizma zajednički je projekt Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice. Ova aktivnost dio je projekta “Stručno osposobljavanje za digitalnu promociju seoskog turizma Republike Hrvatske na domaćem i inozemnim tržištima” kojega Udruga provodi uz financijsku potporu Ministarstva te operativnu podršku lokalnih turističkih zajednica i akcijskih grupa te članova Udruge u cilju edukacije i upisa pružatelja usluga u Digitalni katalog.

Više vijesti

OBNOVA

Polaganjem kamena temeljca, u Glini je danas i službeno započeo projekt koji će rezultirati izgradnjom jedne višestambene zgrade za 13 obitelji. Izgradnja zgrade u...

SMŽ

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije sinoć su uručene nagrade najuspješnijim sportašima Sisačko-moslavačke županije za 2023. godinu. Proglašeni su najuspješnija sportašica, sportaš, sportski...

EMISIJE

U srijedu, 27. ožujka u programu RSM-a, u emisiji Srijedište, gostovao je gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h...

Lekenik

U prostoru Općine Lekenik u utorak, 26. ožujka 2024. godine, održan je radni sastanak s predstavnicima Ministarstva pravosuđa i uprave: državnim tajnikom Jurom Martinovićem,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.