Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

U sisačkoj knjižnici zaposlena majka gradskog vijećnika, čini se da nije prva povezana s vladajućim SDP-om

Sisačka Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac početkom prošlog mjeseca raspisala je natječaj za radno mjesto poslovnog tajnika ili tajnice. Tražila se jedna osoba koja će biti zaposlena na određeno puno radno vrijeme s mogućnošću zasnivanja stalnog radnog odnosa.

Krajem veljače na mrežnim stranicama knjižnice objavljena je obavijest o izboru kandidata.

Ovaj natječaj, odnosno njegov rezultat, prošao bi manje-više nezapaženo da radno mjesto poslovne tajnice nije pripalo majci gradskog vijećnika iz redova vladajućeg SDP-a.

Zbog nekoliko upita uzrujanih čitatelja i slušatelja, te još važnije – zbog potpunog informiranja javnosti i prijeko potrebne transparentnosti u slučajevima zapošljavanja osoba bliskih vladajućoj strukturi, poslali smo upit ravnateljici ove gradske ustanove, Dubravki Šurlan.

Dubravka Šurlan (SDP) / Foto: QP

– Na vašim stranicama je objavljena informacija o rezultatu natječaja za zapošljavanje na radno mjesto poslovni tajnik/ca. Kako doznajemo, izabrana kandidatkinja je majka SDP-ovog gradskog vijećnika, Filipa Pjerobona, pa vas molim odgovor na sljedeća pitanja:

Koliko je bilo prijavljenih kandidata i na koji način je izvršeno testiranje? U obavijesti stoji da je kandidatkinja pristupila testiranju i razgovoru, možete li detaljnije pojasniti postupak?, pitali smo ravnateljicu.

Na navedeni natječaj javilo se ukupno 53 kandidata, od kojih je njih 19 ispunilo uvjete natječaja te su pozvani na razgovor. Četvero kandidata nije pristupilo razgovoru. Razgovor i testiranje odnosilo se isključivo uz znanja i vještine vezane uz posao poslovnog tajnika – motiviranost, educiranost, komunikativnost i informatička pismenost, objašnjava ravnateljica Šurlan.

Filip Pjerobon (SDP) / Foto: Grad Sisak

– Jesu li članovi povjerenstva znali da je izabrana kandidatkinja majka gradskog vijećnika iz redova vladajuće stranke? Ako da, je li to saznanje na bilo koji način utjecalo na konačni izbor?, pitamo.

Članovi povjerenstva nisu članovi niti jedne stranke i nije mi poznato jesu li imali ikakva saznanja u vezi bilo kojeg kandidata, a nisu dobili niti uputu od mene kao ravnateljice. Dakle, kandidatkinja je izabrana isključivo na temelju provedenog natječaja u kojem se pokazala kao najbolji izbor.

Napominjem da prema Statutu Knjižnice, zapošljavanje spada u nadležnost ravnatelja. Kako bismo izbjegli bilo kakve insinuacije i postigli što veću transparentnost, od 2014. godine, otkada sam ravnateljica, svi novi djelatnici se zapošljavaju isključivo temeljem natječaja, što do tada nije bio slučaj, zaključuje ravnateljica Dubravka Šurlan (SDP).

Ovo nije prvo zapošljavanje u sisačkoj knjižnici koje se povezuje s gradskim SDP-om

Ravnateljica Šurlan je i vijećnica u Županijskoj skupštini Sisačko – moslavačke županije na čijoj je posljednjoj sjednici problematizirano i jedno ranije zapošljavanje u ovoj ustanovi. Radi se o Danijelu Kljaiću, također aktualnom županijskom vijećniku s liste SDP-a, koji je kako je tom prilikom navedeno, po struci fizioterapeut.

SDP-ov županijski vijećnik Danijel Kljaić (desno) / Foto: Grad Sisak

Gradski vijećnik Filip Pjerobon (SDP), čija je majka sada zaposlena kao poslovna tajnica u gradskoj knjižnici te Danijel Kljaić (SDP), županijski vijećnik, koji je u istoj ustanovi zaposlen prije nekoliko godina, pripadaju u mlade snage gradskog SDP-a te im se povjeravaju sve značajnije funkcije.

Pa je tako mladi SDP-ovac Filip Pjerobon predsjednik nadzornog odbora Gradske tržnice Sisak, a kako neslužbeno doznajemo član je i upravnog vijeća sisačkog Gradskog muzeja. Osobe bliske SDP-u navode kako Pjerobon uživa veliko povjerenje sisačke gradonačelnice i njezinog supruga Darka Baničeka.

Članovi nadzornog odbora Gradske tržnice Sisak

U nadzornom odboru Gradske tržnice kojim predsjeda Pjerobon, funkciju njegovog zamjenika odnedavno obnaša Dean Zlovolić, inače životni partner ravnateljice Gradske galerije Striegl Alme Trauber. Baš ta ustanova, prema riječima iznimno dobro upućenog izvora, angažira studenta Filipa Pjerobona za poslove preko studentskog servisa.

Dobitnik Marasovog blendera

Pjerobon je široj javnosti postao poznat sredinom 2019. godine kad je u natječaju kojeg je organizirao tadašnji SDP-ovac Gordan Maras osvojio crveni Nutribullet blender, o čemu je izvijestio Večernji list.

Maras je putem Facebooka pozvao sve svoje pratitelje da pročitaju njegov program za EU parlament i u komentarima ispod objave napišu što bi dodali ili promijenili. Filip Pjerobon bio je doista najooriginalniji i dao si je najviše truda, komentirao je tada Maras.

U vrijeme dok je Gordan Maras bio ministar u vladi Zorana Milanovića, suprug sisačke gradonačelnice Darko Baniček bio je šef njegovog ureda.

Više vijesti

SPORT

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak s omjerom pobjeda i poraza 3-4 osvojile su peto mjesto u Jedinstvenoj košarkaškoj ligi. Nakon odigranih turnira u Splitu i...

Sisak

Župan Ivan Celjak je, zajedno s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta, obišao aktivna gradilišta na području Lekenika i...

Sisak

U Osijeku je održano finale KUP-a Hrvatske u disciplini 10 m zračna puška i pištolj. Jedina predstavnica sisačkog streljačkog kluba “HVIDR-a SISAK” bila je...

OBNOVA

U ponedjeljak, 25. ožujka 2024. godine, u Ulici Frana Kršinića u sisačkoj gradskoj četvrti Zeleni brijeg otvoreno je gradilište na kojemu će se graditi...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.