Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

U Dječjem vrtiću “Radost” Novska rekonstruirana dosadašnja kuhinja

U Dječjem vrtiću “Radost” Novska u utorak, 8. ožujka 2022. godine, svečano je otvorena nova, odnosno rekonstruirana dosadašnja kuhinja. Vrijednost projekta iznosi oko milijun i 500 tisuća kuna, a rekonstrukciju kuhinje su uz Grad Novsku financirali Središnji državni ured za demografiju i mlade i Ministarstvo regionalnog razvoja.

Tim su povodom vrtić obišli državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić te gradonačelnik Marin Piletić.

Josić je naglasila kako Središnji državni ured za demografiju i mlade nastavlja ulagati sredstva u opremanje i izgradnju vrtića.

“I sami ste svjedoci kako ova mala sredina iz dana u dan sve više raste i sve veća je potreba za predškolskom ustanovom, a kako je dosadašnja kuhinja premašila svoje kapacitete i bila nedostatna za svu djecu koju snabdijeva toplim obrocima. Naravno da je potrebno da ti prostori budu i sigurni, ne samo u procesu pripreme hrane, već i u smislu cijele infrastrukture”, kazala je Josić.

Ravnateljica vrtića Ljerka Vidaković navodi kako je rekonstrukcija kuhinje bila nužna iz tri razloga: “Radi sigurnosti djece i djelatnika jer sam objekt je sagrađen još davne 1974. godine kada je kapacitet kuhinje iznosio 85 obroka, a sada su kapaciteti vrtića, odnosno djece kojima se priprema obrok, četiri puta veći. Ovim radovima obuhvaćeni su ne samo kozmetički elementi, nego su rekonstruirani i odvodnja, vodovod, kao i sustav kanalizacije, dovoda plina i struje, kao i ventilacija.”

Radovi su počeli 1. rujna prošle godine i trajali su pet mjeseci, a nabavljena je nova suvremena oprema koja će omogućiti da obroci budu kvalitetno pripremljeni, ali i koja će ubrzati te olakšati cijeli proces pripreme. Svakodnevno se u kuhinji kuha 300 obroka, za doručak i ručak, pa su tako standardi i uvjeti morali biti zadovoljavajući, što se ovom rekonstrukcijom i postiglo.

Gradonačelnik Piletić napominje kako se u posljednje četiri godine broj djece u vrtiću gotovo udvostručio, te se od jednog objekta, sada hrana dostavlja u još tri objekta na području Grada Novske.

Inače, Dječji vrtić “Radost” i njegove izdvojene jedinice trenutno pohađa oko 350 djece, a obroci pripremljeni u novoj kuhinji distribuirat će se i mališanima u Izdvojenu organizacijsku jedinicu “Stribor” te Izdvojenu organizacijsku jedinicu “Pastoralni centar”.

Više vijesti

Novska

Gradonačelnica Grada Novske Marija Kušmiš potpisala je Ugovor o dodjeli financijskih sredstava s predsjednicima Udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Ugovori su potpisani temeljem Javnog poziva kojim...

Novska

Načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković i gradonačelnica Novske Marija Kušmiš sa suradnicima potpisale su Ugovor o funkcionalnom spajanju Općine Jasenovac i Grada Novska u...

Novska

TECE Industrial d.o.o. u Poduzetničkoj zoni Novska pokreće investiciju vrijednu 25 milijuna eura koja će se prostirat na 10 ha te planira otvoriti 150...

Novska

U ponedjeljak 4. ožujka, Katoličku osnovnu školu u Novskoj posjetila je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić sa svojim...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.