Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Proizvođači s potresom pogođenog područja naše županije na prostoru splitske Rive prodaju cvijeće i sadnice

Praznik cvijeća u Splitu ove godine se širi i na prostor Rive, gdje će se odvijati prigodna prodaja cvijeća koja na simboličan način ima humanitarni karakter. Naime, na prostoru Rive proizvođači cvijeća sa područja Siska, Gline, Petrinje i Topuskog prodavati cvijeće i sadnice, čime će Splićani i gosti ovoga grada imati priliku na direktan način pomoći proizvođačima cvijeća sa potresom pogođenih područja!

Nakon dvije godine stanke zbog COVID-a, tradicionalna splitska  gradska manifestacija Praznik cvijeća  ovaj put u novom terminu, od 21.-27.ožujka na dvije lokacije s više različitih tematskih programa – kao najava proljeća, nadolazeće turističke sezone i nadamo se ljepših vremena, poručuju organizatori.

Sam naziv manifestacije „Europa cvita usred Splita“ najavljuje da se radi o međunarodnoj manifestaciji, uz sudjelovanje floriste iz Danske, Mađarske, Slovenije i Poljske, koji će timskim radom zajedno sa kolegama floristima iz cijele Lijepe naše aranžirati prostorije Dioklecijanovih podruma. Cjelokupne aktivnosti odvijati će se pod rukovodstvom i po projektu Simona Ogrizeka, predsjednika Florinta – međunarodne organizacije cvjećara!Važna smjernica kod planiranja i realizacije je sigurnost i zaštita povijesne baštine.

Izložba je za ovu godinu osmišljena u smislu uređenja prostorija sa izborom cvijeća i drugih materijala koji će reflektirati Mediteran, floru i povijest Mediterana u modernom izdanju.

U sklopu Praznika cvijeća održat će se prezentacija za cvjećare, a prezentator će biti poljski florist Tomasz Max Kuczynski te je ovaj dio zatvorenog tipa i namijenjen je floristima, ali će posjetiteljima za vrijeme trajanja manifestacije biti moguće razgledati sve cvjećarske aranžmane!

U sklopu Praznika cvijeća, po prvi put će se održati Forum cvjećara Hrvatske obrtničke komore gdje će se na panelu raspravljati o aktualnoj situaciji u cvjećarskoj struci.

Osim prigodne prodaje cvijeća, na Rivi će se održati i „hand made sajam“ koji se odvija u suradnji sa firmom Žnjan d.o.o., gdje će sudjelovati OPG-ovi, domaće radinosti, pčelari i proizvođači meda, proizvođači prirodne kozmetike na bazi cvijeća, ljekovitog bilja.

U danima kada će cijeli Split plivati u cvijeću, uz prvi dan proljeća, cijela Riva tako odiše životom i bogatstvom mirisa, okusa i boja!

Organizacija manifestacije je u rukama Udruženja obrtnika Split, u suorganizaciji sa gradskim tvrtkama Žnjan d.o.o. i Parkovi i nasadi d.o.o., a pod pokroviteljstvom grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i Muzeja grada Splita.

“Naši dragi prijatelji i suradnici Udruženje obrtnika Split, predsjednik Vilim Bujević i Grad Split su pozvali i ugostili proizvođače cvijeća s područja SMŽ i omogućili im mjesta za predstavljanje i prodaju na Rivi, te još jednom, na ovaj način, pomogli obrtnicima s područja pogođenog potresom.Izuzetna nam je čast biti dio ove prekrasne priče i još se jednom želimo zahvaliti Udruženje obrtnika Split i Grad Split na ovako lijepoj gesti”, poručuje Ivanka Čačić, predsjednica UO Sisak i potpredsjednica OK SMŽ.

Više vijesti

SMŽ

U Sisku je ovaj vikend održan dvodnevni stručni skup – 4. Susret graditelja u organizaciji Hrvatske obrtničke komore. Ovogodišnji domaćin Susreta graditelja bila je...

Sisak

U Sisku je 1. i 2. ožujka održan Susret graditelja u organizaciji Hrvatske obrtničke komore te je okupio više od 200 sudionika, uz veliku...

VIJESTI

Sinoć u 22 sata i 13 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 2.8 prema...

VIJESTI

U četvrtak, 09. studenog u 12 sati i 38 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.