Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Proizvođači s potresom pogođenog područja naše županije na prostoru splitske Rive prodaju cvijeće i sadnice

Praznik cvijeća u Splitu ove godine se širi i na prostor Rive, gdje će se odvijati prigodna prodaja cvijeća koja na simboličan način ima humanitarni karakter. Naime, na prostoru Rive proizvođači cvijeća sa područja Siska, Gline, Petrinje i Topuskog prodavati cvijeće i sadnice, čime će Splićani i gosti ovoga grada imati priliku na direktan način pomoći proizvođačima cvijeća sa potresom pogođenih područja!

Nakon dvije godine stanke zbog COVID-a, tradicionalna splitska  gradska manifestacija Praznik cvijeća  ovaj put u novom terminu, od 21.-27.ožujka na dvije lokacije s više različitih tematskih programa – kao najava proljeća, nadolazeće turističke sezone i nadamo se ljepših vremena, poručuju organizatori.

Sam naziv manifestacije „Europa cvita usred Splita“ najavljuje da se radi o međunarodnoj manifestaciji, uz sudjelovanje floriste iz Danske, Mađarske, Slovenije i Poljske, koji će timskim radom zajedno sa kolegama floristima iz cijele Lijepe naše aranžirati prostorije Dioklecijanovih podruma. Cjelokupne aktivnosti odvijati će se pod rukovodstvom i po projektu Simona Ogrizeka, predsjednika Florinta – međunarodne organizacije cvjećara!Važna smjernica kod planiranja i realizacije je sigurnost i zaštita povijesne baštine.

Izložba je za ovu godinu osmišljena u smislu uređenja prostorija sa izborom cvijeća i drugih materijala koji će reflektirati Mediteran, floru i povijest Mediterana u modernom izdanju.

U sklopu Praznika cvijeća održat će se prezentacija za cvjećare, a prezentator će biti poljski florist Tomasz Max Kuczynski te je ovaj dio zatvorenog tipa i namijenjen je floristima, ali će posjetiteljima za vrijeme trajanja manifestacije biti moguće razgledati sve cvjećarske aranžmane!

U sklopu Praznika cvijeća, po prvi put će se održati Forum cvjećara Hrvatske obrtničke komore gdje će se na panelu raspravljati o aktualnoj situaciji u cvjećarskoj struci.

Osim prigodne prodaje cvijeća, na Rivi će se održati i „hand made sajam“ koji se odvija u suradnji sa firmom Žnjan d.o.o., gdje će sudjelovati OPG-ovi, domaće radinosti, pčelari i proizvođači meda, proizvođači prirodne kozmetike na bazi cvijeća, ljekovitog bilja.

U danima kada će cijeli Split plivati u cvijeću, uz prvi dan proljeća, cijela Riva tako odiše životom i bogatstvom mirisa, okusa i boja!

Organizacija manifestacije je u rukama Udruženja obrtnika Split, u suorganizaciji sa gradskim tvrtkama Žnjan d.o.o. i Parkovi i nasadi d.o.o., a pod pokroviteljstvom grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i Muzeja grada Splita.

“Naši dragi prijatelji i suradnici Udruženje obrtnika Split, predsjednik Vilim Bujević i Grad Split su pozvali i ugostili proizvođače cvijeća s područja SMŽ i omogućili im mjesta za predstavljanje i prodaju na Rivi, te još jednom, na ovaj način, pomogli obrtnicima s područja pogođenog potresom.Izuzetna nam je čast biti dio ove prekrasne priče i još se jednom želimo zahvaliti Udruženje obrtnika Split i Grad Split na ovako lijepoj gesti”, poručuje Ivanka Čačić, predsjednica UO Sisak i potpredsjednica OK SMŽ.

Još vijesti

SMŽ

Sisačko-moslavačka županija preuzela je prije pola godine 9 stanova na korištenje koji su bili u vlasništvu ustanova kojima je Županija osnivač i stanove u...

Petrinja

Učenici Srednje škole Petrinja u potresu su ostali bez zgrade i raseljeni su podstanari, ali još su odlučniji i snažniji u stjecanju znanja i vještina, istaknuo je...

OBNOVA

Krajem prošlog tjedna održan je sastanak Stožera civilne zaštite zadužen za uklanjanje posljedica razornog potresa u Petrinji na čelu sa potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom branitelja...

Novska

U petak, 22. travnja 2022. godine, u Novskoj je održana konferencija na temu dodjele bespovratnih sredstava iz javnog poziva „Financiranje službi spašavanja za potrebe...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.