Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Otvorene ponude za izvođače radova na deset tipskih višestambenih zgrada na potresom pogođenom području

U Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje proveden postupak otvaranja ponuda za izvođače radova za 10 tipskih višestambenih zgrada na području Sisačko – moslavačke županije financiranih iz EU fondova. U okviru projekta pristiglo je 19 ponuda .Ponude su pristigle za 10 tipskih višestambenih zgrada na području Sisačko – moslavačke županije, 4 višestambene zgrade u Petrinji sa 64 stana, 4 višestambene zgrade u Glini sa 52 stana i 2 višestambene zgrade u Topuskom sa 26 stana. Procjena radova je 108.200.000,00 bez PDV-a.

“U sljedeća dva tjedna provest ćemo i novi natječaj sa 6 zgrada, u Petrinji i Gvozdu, a nakon toga pokrenuti ćemo i natječaje za nove zgrade u Glini i Dvoru. Ukupno govorimo o 20 zgrada. Danas je bilo prvo otvaranje ponuda u razvoju tog projekta, to je prvi veliki natječaj.  Do danas smo realizirali i obavili ukupno javnih nabava za izradu projekata i izvedbu radova obnove  u iznosu većem od 350 milijuna kuna na području Banovine, u ovom trenutku ova nabava je šlag na torti “, rekao je državni tajnik Gordan Hanžek.

Trenutno su u tijeku radovi na izgradnji prvih 13 zamjenskih obiteljskih kuća, a izgradnja 19 kuća su u visokoj fazi pripreme.

“Do danas je Središnji državni ured ugovorio radove na izgradnji 138 zamjenskih obiteljskih kuća. Za slijedećih 78 kuća u visokoj je fazi provedba javne nabave, tako da ćemo uskoro imati ugovore za izgradnju 216 zamjenskih obiteljskih kuća ”, izjavio je državni tajnik.

Do sada je Programom nekonstrukcijske obnove obnovljeno 1.800 obiteljskih kuća, a na njih 876 su radovi u tijeku. Dinamika nekonstrukcijske obnove pokazuje kako se tjedno obnavlja 100 obiteljskih kuća za što su angažirana 43 gospodarska subjekata. Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine izdalo je 145 rješenja za povrat sredstava po provedenoj samoobnovi za što je  odobreno 2,45 milijuna kuna.

Ovim natječajem je Središnji državni ured pripremio i projekte izgradnje novog naselja ”Zrin” u Petrinji sa ukupno 144 stana čiji završetak se očekuje za godinu dana. Trenutno su u tijeku radovi na izgradnji prvih 13 zamjenskih obiteljskih kuća, a izgradnja 19 kuća su u visokoj fazi pripreme.

Još vijesti

VIJESTI

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje potpisao je ukupno 75 ugovora za izgradnju zamjenskih obiteljskih kuća, a sa današnjim danom na 70...

OBNOVA

U organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, u Vojarni pukovnik Predrag Matanović u Petrinji, održana je svečanost dodjele Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za...

OBNOVA

Svečano je otvorena novoobnovljena zgrada Šumarije Petrinja koja je stradala u potresu koji je pogodio krajem 2020. godine područje Sisačko-moslavačke županije. Zbog oštećenja na...

OBNOVA

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić nedavno se osvrnuo na obnovu cestovne infrastrukture na području Petrinje. Jurić dodaje Također, zbog izvođenja radova na sanaciji starog...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.