Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

[VIDEO] Konstrukcijska obnova 18 stambenih zgrada na potresom pogođenom području

Unatoč svjetskoj krizi koju je izazvala agresija Rusije na Ukrajinu obnova na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije redovito se provodi.

Broj obnovljenih kuća u nekonstrukcijskoj obnovi je 1.596 a broj kuća uvedenih u rad je 2.461. Broj zaprimljenih Odluka od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u konstrukcijskoj obnovi je 550. Potpisana su tri ugovora s izvoditeljima radova za izgradnju 90 tipskih obiteljskih kuća.

”Kuća je među prvima koja se počela graditi. Zadovoljan sam, izabrao sam urbani dio model tipa 2, to je montažna drvena kuća kojoj je rok izgradnje 120 dana. Kuća je dobro izolirana. Sviđa mi se i zadovoljan sam sa Republikom Hrvatskom, Središnjem državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koji su to sve brzo riješili. Obnova je krenula ne samo za nas već i za druge ljude tu i na Banovini”, izjavio je stradalnik Dražen Vratarić iz Lekenika.

Izvođenje radova i izgradnja odvija se na 8 lokacija, a potpisano je još 23 ugovora sa stradalnicima na čijim lokacijama je započela priprema izgradnje zamjenskih obiteljskih kuća. U Programu konstrukcijske obnove izrađeno je 160 nalaza postojećeg stanja građevinske konstrukcije obiteljskih kuća. Pokrenuti su postupci javne nabave za izradu projektne dokumentacije konstrukcijske obnove još 900 obiteljskih kuća.

”U tijeku je postupak provedbe javne nabave za izgradnju novih 126 zamjenskih obiteljskih kuća, čime je do danas pokrenuta priprema izgradnje ukupno 216 zamjenskih obiteljskih kuća kroz postupke javne nabave. U ožujku 2022. nastavljamo sa novim postupcima javne nabave tako da do kraja mjeseca planiramo ugovoriti radove na izgradnji više od 300 obiteljskih kuća ”, kazao je državni tajnik Hanžek.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine izradilo je Odluke za konstrukcijsku obnovu 18 višestambenih zgrada, a Središnji državni ured ugovorio je izradu projektne dokumentacije za 22 višestambene zgrade.

Još vijesti

VIJESTI

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje potpisao je ukupno 75 ugovora za izgradnju zamjenskih obiteljskih kuća, a sa današnjim danom na 70...

OBNOVA

U organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, u Vojarni pukovnik Predrag Matanović u Petrinji, održana je svečanost dodjele Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za...

OBNOVA

Svečano je otvorena novoobnovljena zgrada Šumarije Petrinja koja je stradala u potresu koji je pogodio krajem 2020. godine područje Sisačko-moslavačke županije. Zbog oštećenja na...

OBNOVA

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić nedavno se osvrnuo na obnovu cestovne infrastrukture na području Petrinje. Jurić dodaje Također, zbog izvođenja radova na sanaciji starog...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.