Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Gotovo 10 milijuna kuna Županija uložila u OŠ Josipa Kozarca Lipovljani

Župan Ivan Celjak posjetio je OŠ Josipa Kozarca u Lipovljanima koja je jučer proslavila svoj dan. Sisačko-moslavačka županija uložila je gotovo 10 milijuna kuna u OŠ Josipa Kozarca Lipovljani kroz nekoliko velikih investicijskih ulaganja od energetske obnove matične škole gdje je postavljena vanjska i unutarnja hidrantska mreža, izmijenjen pod sportske dvorane, napravljena toplinska izolacija i rekonstrukcija krovišta, izmijenjena postojeća rasvjeta, postavljeni solarni kolektori i nova fasada. Uređena je i opremljena školska kuhinja, blagovaonica i popratne prostorije. U školskom arboretumu je postavljeno 200 metara šljunčanih staza, a u planu je postavljenje novih 600 metara.

Nastava se odvija i kroz pet područnih škola: Kraljeva Velika, Piljenice, Stara Subocka, Kozarice i Nova Subocka. Od navedenih škola energetski je obnovljena Područna škola Stara Subocka, a za područne škole Nova Subocka, Kozarice i Piljenice, izrađena je projektna dokumentacija za energetsku obnovu. U tijeku su pripreme za još jednu veliku investiciju, a to je postavljanje nove kotlovnice u matičnoj školi.

“Sisačko-moslavačka županija ulaže u obrazovanje u svim našim gradovima i općinama u kojima smo osnivači škola, pa tako i u općini Lipovljani. Iako nam je vrlo važno ulaganje u školske ustanove na području županije koje je teško stradalo u potresu, isto tako nam je važno i ulaganje na zapadno slavonskom i moslavačkom dijelu”, izjavio je župan Ivan Celjak.

Osnovna škola Josipa Kozarca Lipovljani je županijska suvremeno opremljena škola čiji djelatnici na inovativne i kreativne načine prenose učenicima svoja znanja, a posebno se ističu po međunarodnom Erasmus + projektima Zajedno u različitost i Kreativni čitatelji kojima ostvaruju povezanost i suradnju s nekoliko europskih škola.

Škola ukupno broji 333 učenika, 17 razrednih odjela u matičnoj školi i 9 kombiniranih razrednih odjela u područnim školama.

Nakon posjeta školi, župan Ivan Celjak kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Lipovljani.

Više vijesti

Sisak

Predstavljanje knjige Valentina Ćorića „In vino libertas – Autobiografski zapisi iz Haaga“, održano je u četvrtak, 25. travnja u Dvorani „Juran i Sofija“ u...

Kutina

Učenicima s teškoćama integriranim u redovna razredna odjeljenja u osnovnim školama podršku pružaju pomoćnici u nastavi. U skladu sa svojim proračunskim mogućnostima i idejom...

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, u srijedu 24. travnja 2024. godine u 16,00 sati...

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.