Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Agro Simpa primjer uspjeha programa Sisački poduzetnik

Sisačka gradska uprava poslala nam je priopćenje vezano uz program Sisački poduzetnik.

Agro Simpa d.o.o. jedna je od 58 tvrtki koje su u posljednjih 6 godina koristile pogodnosti programa Sisački poduzetnik u kojem Grad Sisak sufinancira kamatu za realizaciju razvojnih projekata, ali i dobivanje obrtnih sredstava. Kreditom od 1,6 milijuna kuna financirali su 2 milijuna kuna vrijedno uređenje središnjeg skladišta i distributivnog centra u Južnoj industrijskoj zoni Novo Pračno, površine 1300 m2.

U bivšem vojnom hangaru promijenili su krov, postavili izolaciju i zidne panele, izradili novu betonsku podlogu i uredili i asfaltirali ulaz u halu. Grad Sisak pokrivat će 3% kamata u razdoblju do 2028. godine. Prostor skladišta i distributivnog centra obišla je jučer gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zajedno s direktorom tvrtke Agro Simpa d.o.o. Sašom Simićem.

„Ova tvrtka najbolje ocrtava ideju Sisačkog poduzetnika. Ova mlada ekipa puna ideja naslanja se na dugogodišnju tradiciju uspješne tvrtke i zahvaljujući sredstvima Sisačkog poduzetnika dobiva vjetar u leđa kako bi se kvalitetno opremio ovakav prostor, ali i realizirale neke druge poslovne ideje“, izjavila je gradonačelnica.

Foto: Grad Sisak

Saša Simić istaknuo je kako je sudjelovanje u programu Sisački poduzetnik, tvrtki olakšalo poslovanje i pomoglo u daljnjem rastu i zapošljavanju.

Tvrtka trenutno ima 45 djelatnika i 15 maloprodajnih trgovina, a prije dvije godine počeli su pripremati investiciju u Ukrajini u partnerstvu s tvrtkom VRM Ahro iz Melitopola. Opremanje tvornice hrane za pčele u kojem su davali znanje i iskustvo u proizvodnji hrane za pčele zbog rata je prekinut i na čekanju. Istovremeno u partnerstvu s Fakultetom agrobiotehničkih znanosti u Osijeku od 2020. godine provodi projekt istraživanja i razvoja inovativne funkcionalne hrane za pčele radi povećanja efikasnosti globalne pčelarske proizvodnje.

Do sada investirano oko 50 milijuna kuna iz programa Sisački poduzetnik

58 poduzetnika u posljednjih 6 godina provedbe koristilo je kredite iz programa Sisački poduzetnik, a Grad Sisak od 2016. do 2021. sufinancirao je ukupno 4,5 milijuna kuna kamata. U istom periodu poduzetnici su iskoristili gotovo 50 milijuna kn kredita. Grad je i u 2022. godini osigurao milijun kuna za ovaj program, a predviđa se sufinanciranje između 2 i 3 postotna boda kamata, ovisno o namjeni kredita. Prednost pri dodjeli potpore imaju proizvodne djelatnosti, projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta i projekti od posebnog interesa za grad Sisak.

Program dodatno potiče žene poduzetnice i predviđa dodatnih 0,5 postotna boda sufinanciranja ukoliko žene u posljednjih godinu dana imaju vlasništvo najmanje 50,1% u poduzeću koje se prijavljuje na program. Time se pokušava dodatno potaknuti razvoj ženskog poduzetništva na području Siska. Slijedi objava javnog poziva za sudjelovanje banaka u ovom programu te potom i natječaj za dodjelu poduzetničkih kredita.

Foto: Grad Sisak

Više vijesti

Sisak

Mlade košarkašice Košarkaškog Kluba Sisak vodeće su u regionalnom natjecanju kadetkinja. Nakon 7 odigranih kola igračice trenera Ivana Vanića imaju 6 pobjeda i jedan...

OBNOVA

Zgrada u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda 2-10 u Sisku sa oko 145 stanova najveći je objekt oštećen u petrinjskom potresu potresu, a prvi nalazi...

PROMO

Hotel Panonija Sisak zapošljava kuhare, konobare i recepcionere. Za više informacija i prijavu kontaktirajte 091 602 13 97 ili putem e-maila financije@hotel-panonija.hr

OBNOVA

Sisačko-moslavačka županija u posljednjih nekoliko godina pretvorila se u veliko gradilište. Tako je u ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine, u Sisku u Ulici Miroslava...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.