Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

U tijeku su radovi na više od tisuću kuća, dok je 374 kuće pregledom prešlo iz nekonstrukcijske u konstrukcijsku obnovu

Središnja tema jučer održane sjednice Stožera civilne zaštite za sanaciju posljedica potresa u Petrinji bila je dosadašnji tijek obnove kao i projekcija u nadolazećim tjednima.

Ukupna vrijednost do sada ugovorenih radova je 280 milijuna kuna, u postupku nabava je 457 milijuna, a do lipnja će se ugovoriti ukupno  milijarda i 200 milijuna kuna po svim modelima obnove.

Kako je izvijestio državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek, do sada je obnovljeno 1.428 kuća čime je zadnja dva tjedna dosegnut intenzitet obnove od 100 kuća na tjedan. Kad se tomu pridoda i 692 kuće iz samoobnove brojka je i veća.

U tijeku su radovi na više od tisuću kuća, dok je 374 kuće pregledom prešlo iz nekonstrukcijske u konstrukcijsku obnovu. Što se tiče gradnje obiteljskih kuća potpisano je 60 ugovora s izvoditeljima radova i uz već započetu gradnju idući tjedan počinje gradnja dodatnih 10-tak kuća, naglasio je Gordan Hanžek. Još 56 ih je u završnoj administrativnoj fazi čija bi gradnja trebala započeti do kraja mjeseca do kada bi trebali biti ugovoreno više od 160.  

Također, značajno je intenziviran posao za početak konstrukcijske obnove gdje se natječaj očekuje potkraj veljače. Trenutačno je oko 400 kuća u postupku izrade dokumentacije. Prema do sada pregledanom broju kuća oko 15% ih je za uklanjanje.

Idući ponedjeljak i utorak otvaraju se natječaji za izgradnju četiri višestambene zgrade u Glini. Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine do sada je na prostoru Banovine donijelo 1.203 Odluke za obnovu, izgradnju ili uklanjanje kuća.

Još vijesti

OBNOVA

Bespovratnim sredstvima, osiguranim iz Fonda solidarnosti, na području grada Petrinje obnavlja se cestovna infrastruktura oštećena u potresu koji je krajem 2020. godine pogodio ovo...

OBNOVA

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima obišao obnovljene objekte Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“. Obnova šest objekata ove bolnice, ukupne vrijednosti radova gotovo...

VIJESTI

Tlo na Banovinio ne miruje. Nakom potresa u noći sa subote na nedjelju magnitude 3.5 stupnja prema Richteru s epicentrom 7 km južno od  Petrinje,...

OBNOVA

Projekt koji objedinjuje sustav obrazovanja i sustav unaprijeđenja poduzetništva projekt je uspostave Regionalnog centra kompetentnosti iz područja elektrotehnike i računarstva. Na prostoru u kojem...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.