Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Š(M)RC SISAK Na vodećim funkcijama i dalje zaposlenici opterećeni kaznenom prijavom, objavljen natječaj za ravnatelja

Sredinom listopada prošle godine Policijska uprava sisačko – moslavačka obavijestila je javnost kako je ravnatelj jedne sportske ustanove na području Grada Siska, na poticaj 49-godišnjakinje, njegove zamjenice i 53-godišnjaka, voditelja odjela, u vremenu od 15. siječnja do 24. ožujka 2021. godine, uputio iste na više službenih putovanja osobnim automobilima iako je znao da navedena putovanja neće biti realizirana.

Nadalje, ovjerio je putne račune i izvješća znajući da su u nalozima neistiniti podaci, nakon čega im je izvršena isplata u iznosu od 15.756 kuna. Protiv osumnjičenih je zbog počinjenih spomenutih kaznenih djela podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

U raznim medijima se nedugo nakon policijske objave pojavila informacija da se radi o ravnatelju ŠRC-a Sisak, Josipu Mrganu i suradnicima.

Podsjetimo, protiv ravnatelja Mrgana je prije ove kaznene prijave podignuta i optužnica zbog nepuštanja članova HK Siscije u sisačku Ledenu dvoranu.

Josip Mrgan i Kristina Ikić – Baniček / Foto: Grad Sisak

Zapanjujuća je činjenica da i nakon misteriozne smjene ili ostavke ravnatelja Mrgana, na vodećim funkcijama u ovoj gradskoj ustanovi sjede isti zaposlenici kao i prije navedene kaznene prijave. Pa je tako zamjenica ravnatelja Helen Parapatić, direktno spomenuta u policijskoj objavi, nakon više od tri mjeseca od podnošenja kaznene prijave i dalje na svojoj funkciji.

Uz zamjenicu Parapatić, u ovu aferu umočen je i jedan voditelj odjela. Na službenim stranicama ŠRC-a nema promjena ni među voditeljima odjela.

Kako to da su zaposlenici ove ustanove opterećeni policijskom kaznenom prijavom još uvijek zadržali svoje vodeće pozicije?

A kakav je status bivšeg ravnatelja Mrgana? Prima li, kako se često može čuti, još uvijek plaću u ŠRC-u? Ako da – po kojoj osnovi, zaposlenja ili posebnih stavki ugovora o radu kao ravnatelja nakon smjene ili ostavke?

Mario Stipkov (lijevo) i SDP-ov županijski vijećnik Danijel Kljaić / Foto: Grad Sisak

Ta pitanja uputili smo prije više od mjesec dana vršitelju dužnosti ravnatelja, kontroverznom Mariju Stipkovu. Odgovore još uvijek nismo dobili. Čini se kako ni vršitelj dužnosti ravnatelja ne može smisliti logično opravdanje za ovakvu situaciju i ponuditi jasne odgovore.

No, Upravno vijeće sisačkog ŠRC-a je prije nekoliko dana raspisalo natječaj za imenovanje novog ravnatelja ili ravnateljice. Traži se osoba s visokom stručnom spremom gotovo bilo kojeg smjera i s pet godina radnog iskustva – nije posebno navedeno na kojim poslovima.

Dolazi li na čelo ove sportske ustanove nova osoba ili će Mario Stipkov, sada kao ponovno izabrani ravnatelj a ne samo vršitelj dužnosti, nastaviti voditi sisački ŠRC, ostaje za vidjeti.

A hoće li novi/stari ravnatelj izabrati i nove suradnike na vodećim pozicijama? Ili je možebitno lažiranje putnih naloga samo sitnica preko koje vodstvo sisačkog gradskog sustava lako prelazi, bit će jasnije nadamo se ubrzo.

Još vijesti

VIJESTI

Sisački biskup Vlado Košić primio je u utorak 21. lipnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku ovogodišnje mladomisnike: Josipa Bulata, Marina Mlađenovića, Kristijana Pezića i...

OBNOVA

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je u sjedištu Sisačko-moslavačke županije održao sastanak s ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem i ravnateljem Hrvatskog...

Sisak

Grad Sisak izgradio je Park&Ride parkiralište, prvo takve vrste u Hrvatskoj. Parkiralište se nalazi u Zvonimirovoj ulici, neposredno pored željezničkog i autobusnog kolodvora i...

KULTURA

Ženski vokalni sastav Lađarice iz Siska osvojio je prvu nagradu stručnog žirija na Festivalu ženskih vokalnih skupina ”Kad zapjevam ja i moja druga” održanom...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.