Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Sjednici Vijeća MO Stružec prisustvovali gradonačelnik Mišković i njegov zamjenik Miklaužić

U Strušcu je prošli tjedan održana sjednica Vijeća mjesnog odbora u okviru koje je sa gradonačelnikom Josipom Miškovićem, njegovim zamjenikom Lovrom Miklaužićem i predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom raspravljano o potrebama ovog naselja.

Predsjednik Mjesnog odbora Ivan Abaz upoznao je prisutne s problemima i potrebama ovog sela. Naglašeno je loše stanje ceste u ulici Varoš, čije uređenje, kako je objasnio gradonačelnik Josip Mišković, nažalost nije ove godine u planu Proračuna Grada Popovače, no završetkom radova na izgradnji sustava zaštite naselja Donja Jelenska i Zapolic od velikih voda Save i potoka Vlahinička riješen je problem plavljenja Varoši te je u planu za na godinu izgradnja pješačke staze i uređenje obale. Što se tiče samog asfaltiranja u dogovoru je potpisivanje ugovora sa ŽUC-om u koji je uvršteno asfaltiranje ceste između Strušca i Osekova u dužini od jednog kilometra.

Gradonačelnik je također upoznao sve s provedbom projekta sanacije opasnog mjesta – postavljanje nove vertikalne prometne signalizacije i opreme u zoni prelaska pješaka i djece preko državne ceste D36 u naselju Stružec. U planu je i izgradnja vodovoda do kompostane čime bi vodovod dobili i stanovi koji se nalaze preko puta kompostane, kao i udruga koja ima objekt na tom području. Planira se i uređenje Kuće meda, kako bi Udruga pčelara Lipa dobila svoje mjesto za rad.

Uz to, pješačka staza Stružec prijavit će se na natječaj prema Ministarstvu Regionalnog razvoja, čime bi se ukoliko ista na natječaju prođe raspisao natječaj za izgradnju prve faze od skretanja prema ulici Belavina do mosta.

Struščani su ukazali i na probleme koje je potrebno sanirati u društvenom domu, raspravljalo se i o zamjeni živinih lampi, o udarnim rupama koje je potrebno sanirati, održavanju poljskih puteva, bankinama u lošem stanju, uređenju dječjeg igrališta u mjestu, zapuštenim kućama i imanjima te kompostani.

Još vijesti

KULTURA

U organizaciji Povijesne udruge Moslavina na Jelengradu je održano drugo po redu Puh(m)ovo . „Osim naših Moslavaca i gostiju iz cijele Hrvatske, našlo se...

Popovača

U tijeku je završna faza radova na izgradnji novih pješačkih staza u okviru proširenja groblja u Popovači. Izvođač radova je firma FREND GRADNJA j.d.o.o....

KULTURA

U organizaciji Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina, a pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, u Krapini je održan 38. Dječji festival “Kaj u riječi, pjesmi,...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.