Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Sisački HDZ iznosi sumnje u ugovaranje radova na sanaciji krova Gradskog bazena

Sisački HDZ danas se javnosti obratio priopćenjem u kojem iznosi svoje sumnje u ugovaranje radova na sanaciji krova Gradskog bazena u Sisku.

“Ustanovu Športsko-rekreacijski centar Sisak osnovalo je Gradsko vijeće Grada Siska na sjednici održanoj 29. prosinca 1995. godine radi racionalnijeg upravljanja, održavanja i iskorištavanja objekata fizičke kulture i kvalitetnijeg zadovoljavanja potreba i interesa građana Siska u edukaciji i športsko-rekreacijskim aktivnostima.

Dolaskom Kristine Ikić Baniček, ŠRC postaje u medijima prepoznatljiv kao mjesto gdje se djecu izbacuje iz dvorane, diskriminiraju klubovi, sinonimom za uhljebljivanje rukovodećih kadrova, mobing, zastrašivanje djelatnika, lažiranje putnih naloga, izvlačenje novaca aktualne SDP-ove vlasti pod krinkom investicija koje grade jedni te isti gospodarski subjekti.

U sastavu Športsko-rekreacijskog centra su slijedeći objekti: Gradski bazen, Bazeni Caprag, Gradski stadion, Ledena dvorana Zibel, Kupalište Zibel, Odmaralište Zaostrog, Stadion Metalac, Polivalentno igralište Naselje i Sportska dvorana Zeleni brijeg”, navodi HDZ.

“Puno je tu prostora za napredovanja. Kao što smo iznijeli u prethodnom priopćenju gdje je D. B. Glavni voditelj održavanja i voditelj sportskih objekata sam sebi kao član Upravnog vijeća osigurao radno mjesto i napredovao od domara do Glavnog voditelja, priča ide dalje”, dodaju.

“Osim gradnje i preplaćenih zidova preko pola milijuna kuna, dodatnih ugovora izvan ugovora ključ u ruke preko nekoliko milijuna kuna, investicije su zanimljive i oko popravaka krovova na ŠRC-u. 

Kristina Ikić Baniček postavivši predsjednika Upravnog vijeća ŠRC-a kreće i u investiciju zvanu popravak krova na bazenu u centru grada. Predsjednika upravnog vijeća manje je brinula sanacija krova na zatvorenom bazenu u gradu za razliku od novog BMW kojeg je kupio. Zanimljivo je da nitko nije vidio problem u protuzakonitom namještanju poslova koji se plaćaju novcem svih Siščana?

ŠRC je 17.8.2018. (petak) uputio Poziv za dostavu ponuda za sanaciju kompletnog krovišta Gradskog bazena firmi M. B., firmi F. i firmi R.

Ponuda firme R. ima datum sastavljanja 11.8.2018. Dakle 6 dana prije nego što je im je uopće upućen Poziv za dostavu ponude! 

Firma F. je još bolja, ona ima datum sastavljanja ponude 8.8.2018., čak 9 dana prije nego je uopće upućen Poziv za dostavu ponuda! 

Firma M. B. prema Zapisniku jedina ima valjanu ponudu na 189.120,00 kuna. 

U Pozivu na dostavu ponuda jasno piše da će se PLAĆANJE IZVRŠITI BEZ PREDUJMA. 

No M. B. i ŠRC već 27.8.2018. potpisuju ugovor u kojem protivno Pozivu za dostavu ponuda i zakonu ugovaraju avansno plaćanje od 60%!

I taj iznos od 116.380,00 kuna je isplaćen samo dva dana kasnije 29.8.2018! 

Prošlo je samo 12 dana od upućivanja Poziva za dostavu ponuda do plaćanja! Omogućila Kristina Ikić Baniček, proveo predsjednik Upravnog vijeća uz pomoć ravnatelja.

Ista firma M. B. popravljala je i radila i na Ledenoj dvorani i na Segesti. Nekoliko puta su izvršeni popravci i ponavljani radovi… a najbolji opis kako je saniran krov za gotovo 200.000 kuna slika je kanti koje skupljaju kišnicu, dok sisačka djeca plivaju pored u bazenu.

Nova dvorana Zeleni brijeg samo mjesec dana nakon otvorenja imala je curenje kišnice po parketu”, piše u priopćenju Gradska organizacija HDZ-a Sisak kojom predsjeda Tomislav Kralj.

Više vijesti

Politika

O stanju u Petrinji te prioritetima za obnovu i razvoj Petrinje, Siska i Gline, ali i Banije i Korduna govorili su na konferenciji za...

SPORT

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak s omjerom pobjeda i poraza 3-4 osvojile su peto mjesto u Jedinstvenoj košarkaškoj ligi. Nakon odigranih turnira u Splitu i...

Sisak

Župan Ivan Celjak je, zajedno s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta, obišao aktivna gradilišta na području Lekenika i...

Sisak

U Osijeku je održano finale KUP-a Hrvatske u disciplini 10 m zračna puška i pištolj. Jedina predstavnica sisačkog streljačkog kluba “HVIDR-a SISAK” bila je...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.