Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

ŠGK SOKOL Održani otvoreni dani gimnastike u sklopu projekta “Osokolimo se”

Športski gimnastički klub “Sokol” u sklopu projekta “Osokolimo se” održao je od 24. do 30. siječnja otvorene dane gimnastike. Projekt “Osokolimo se” vrijedan je 467.480,00 kuna, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH.

Treninzi su se održavali u dvorani OŠ 22.lipnja, a zainteresirana djeca imala su prilike upoznati se pobliže sa sportom i spravama. U klubu trenutno trenira oko 60 djece, a kroz otvorene dane gimnastike priključilo ih se još 10. 

“Upisali smo 10 novih članova, većina djeca koja je došla na otvorene dane se odlučila okušati u ovom sportu. Prije potresa smo imali 100 članova. Nažalost, potres i korona učinili su svoje, tako da naši članovi godinu dana nisu trenirali što je najviše naštetilo njima jer u sportskom smislu nisu mogli napredovati, a inače su osvajali brojne medalje na natjecanjima u Hrvatskoj”, pojašnjava predsjednik kluba Josip Von Sacher-Mayer.

Cilj projekta je jačanje potencijala kluba da pridonese općem oporavku sisačke zajednice nakon razornog potresa u 2020. godini, a provodit će se do travnja 2023. godine. Partner u projektu “Osokolimo se” je Zagrebačko tjelovježbeno društvo “Hrvatski sokol”, a projekt uključuje i kupnju nove gimnastičke opreme u vrijednosti od 140.000 kuna kako bi sisački gimnastičari imali bolje uvjete. U sklopu projekta planirana je  i edukacija trenera za rad s djecom s teškoćama u razvoju te nakon edukacije i sama gimnastika s djecom s teškoćama u razvoju. Na kraju projekta provest će se radionice kojima će se aktivno promovirati doprinos gimnastike lokalnoj zajednici. U provedbu cijelog projekta uključeni su i brojni volonteri.

Sisački gimnastičari do potresa su trenirali u prostorima Društvenog doma u Galdovu. Nakon potresa dvorana je zadobila neka oštećenja te se sada čeka sanacija prostora. Gimnastika je specifičan sport jer kada se opremi jedna dvorana za gimnastiku, onda se ona ne može koristiti za druge sportove. Treninge su u sisačkom “Sokolu”, sa nekim osnovnim spravama, započeli u školskim dvoranama, ali obzirom na velik interes djece, tri termina koja su dobili, nisu im dovoljna. Zbog toga su zakupili i 4 termina u SD Brezovica.  

“Oštećenja u dvorani nisu prevelika, ali sada čekamo Grad Sisak za obnovu. Dobili smo donacije od Hrvatskog gimnastičkog saveza, Hrvatskog olimpijskog odbora i Petrola i dali ih Gradu na raspolaganje. Čekamo njihov potez i nadamo se da će to biti što prije kako bi djeca dobila što bolje uvjete ili tu dvoranu u Galdovu ili novu gimnastičku dvoranu kao što je nekada bila u Silaxu. Interes djece za gimnastiku je velik. Dobivene termine smo popunili za tri dana sa 60 djece. Novi članovi će trenirati u Brezovici, međutim, i ti će se termini brzo popuniti”, zaključuje Von Sacher-Mayer.

Više vijesti

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

Sisak

U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, ove će godine od 28. do 30. lipnja biti održan 6. Mladifest Hrvatska. Pripreme za...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama organizira “Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije” koji će se održati u petak, 26. travnja 2024. godine od...

Sisak

Mlade košarkašice Košarkaškog Kluba Sisak vodeće su u regionalnom natjecanju kadetkinja. Nakon 7 odigranih kola igračice trenera Ivana Vanića imaju 6 pobjeda i jedan...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.