Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Petrinjski stožer: Otvaranje ponuda za izgradnju deset stambenih zgrada 9. ožujka

Na sjednici Stožera civilne zaštite za sanaciju posljedica potresa, održanoj u petak u Petrinji, izneseni su najnoviji podaci o obnovi na Banovini, među ostalim da je počela izgradnja sedam obiteljskih kuća i da je otvaranje ponuda za izgradnju deset stambenih zgrada najavljeno za 9. ožujka.

Kako je priopćeno iz Stožera, počela je gradnja sedam obiteljskih kuća, a 27 vlasnika potpisalo je model izgradnje kako bi počela gradnja.

Dosad je potpisano 60 ugovora s izvođačima, 30 novih ugovora bit će potpisano idući tjedan, a 30 kuća ići će u natječaj još tijekom ovog tjedna.

U vezi s nekonstrukcijskom obnovom, primljeno je ukupno 8824 zahtjeva, za 3047 izrađeni su elaborati, 1503 kuće su već obnovljene, 712 ih je u postupku samoobnove, za njih 905 dodijeljeni su izvođači, a radove izvodi 47 tvrtaka.  

Za zahtjevniju, konstrukcijsku obnovu primljeno je 9568 zahtjeva, izrađeno je 105 nalaza i završeno 100 elaborata. U javnoj nabavi je 900 kuća, a natječaj za izvođače raspisuje se sljedeći tjedan.

Otvaranje ponuda za izgradnju deset stambenih zgrada najavljeno je za 9. ožujka. Po četiri stambene zgrade gradit će se u Glini i Petrinji, a dvije u Topuskom, priopćeno je iz Stožera.

Više vijesti

OBNOVA

Uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, Sisačko-moslavačka županija osigurala je 12,3 milijuna eura za obnovu vatrogasnih domova stradalih u potresu koje koriste dobrovoljna vatrogasna društva...

VIJESTI

Stanovnici Sisačko – moslavačke županije na ovim su izborima prvi puta glasali u dvije izborne jedinice, petoj i sedmoj. Od sedam gradova u županiji,...

SMŽ

U organizaciji Općine Majur, a povodom Međunarodnog dana vune, u subotu, 13. travnja održan je II. Festival vune u Woonko – Centru vune u...

SMŽ

Radionice, glazbeni nastupi, povijesna uprizorenja, kulturna i sportska događanja samo su dio onoga što vas očekuje u Parku prirode Lonjsko polje u 2024. godini

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.