Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Petrinjski stožer: Otvaranje ponuda za izgradnju deset stambenih zgrada 9. ožujka

Na sjednici Stožera civilne zaštite za sanaciju posljedica potresa, održanoj u petak u Petrinji, izneseni su najnoviji podaci o obnovi na Banovini, među ostalim da je počela izgradnja sedam obiteljskih kuća i da je otvaranje ponuda za izgradnju deset stambenih zgrada najavljeno za 9. ožujka.

Kako je priopćeno iz Stožera, počela je gradnja sedam obiteljskih kuća, a 27 vlasnika potpisalo je model izgradnje kako bi počela gradnja.

Dosad je potpisano 60 ugovora s izvođačima, 30 novih ugovora bit će potpisano idući tjedan, a 30 kuća ići će u natječaj još tijekom ovog tjedna.

U vezi s nekonstrukcijskom obnovom, primljeno je ukupno 8824 zahtjeva, za 3047 izrađeni su elaborati, 1503 kuće su već obnovljene, 712 ih je u postupku samoobnove, za njih 905 dodijeljeni su izvođači, a radove izvodi 47 tvrtaka.  

Za zahtjevniju, konstrukcijsku obnovu primljeno je 9568 zahtjeva, izrađeno je 105 nalaza i završeno 100 elaborata. U javnoj nabavi je 900 kuća, a natječaj za izvođače raspisuje se sljedeći tjedan.

Otvaranje ponuda za izgradnju deset stambenih zgrada najavljeno je za 9. ožujka. Po četiri stambene zgrade gradit će se u Glini i Petrinji, a dvije u Topuskom, priopćeno je iz Stožera.

Još vijesti

SMŽ

780.000 kuna za razvoj turizma u Sisačko-moslavačkoj županiji odobreno je Turističkoj zajednici Sisačko-moslavačke županije na natječaju Hrvatske turističke zajednice za dodjelu sredstava iz Fonda...

SMŽ

Zamjenik župana Mihael Jurić je u srijedu, 10. kolovoza 2022. godine, kod spomen-obilježja „Slomljeni pejzaž“ na brdu Čukur kod Hrvatske Kostajnice, zajedno s članovima...

OBNOVA

Bespovratnim sredstvima, osiguranim iz Fonda solidarnosti, na području grada Petrinje obnavlja se cestovna infrastruktura oštećena u potresu koji je krajem 2020. godine pogodio ovo...

SMŽ

Nakon ljetnog upisnog roka, 20. kolovoza, počinju prijave za jesenski upisnik rok. Budućim srednjoškolcima preostala su još 302 slobodna mjesta u srednjim školama naše...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.