Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

OŠ Zorke Sever Popovača bila je domaćin obilježavanja Dana ružičastih majica na državnoj razini

Osnovna škola Zorke Sever Popovača ove je godine bila škola domaćin obilježavanja Dana ružičastih majica na državnoj razini. Prigodan program, o kojem je više rekla ravnateljica Zvjezdana Martinec, održan je 16. veljače u organizaciji Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.

U sklopu programa koji je izveden tom prilikom,  prikazan je i edukativan film  „Škola – mjesto sigurnosti učenika“ koji će trajno ukazivati na važnost obilježavanja ovog dana. Za njegovu je realizaciju zaslužna  Marina Međimurec Čupić, koordinatorica obilježavanja Dana ružičastih majica.

Za realizaciju ovog programa, kao što je rečeno, zaslužan je i Grad Popovača. „Za djecu sve“ – rečenica je koju je posebno istaknuo gradonačelnik Josip Mišković.

Iako je ovaj dan simbolično izabran kako bi se preventivno djelovalo na vršnjačko nasilje, Marina Bujas,  koordinatorica nacionalnog programa prevencije vršnjačkog nasilja, naglasila je kako je to zadaća koja se mora vršiti svakodnevno.

OŠ Zorke Sever s ponosom se može pohvaliti kako je mjesto sigurnosti učenika. Više od 80% učenika osjeća se sigurno u školi, a da bi osjećaj sigurnosti u općem smislu bio veći, ponekad treba učiti i od djece, naglasila je Marina Bujas.

Program su uz predstavnike organizatora, Centra za edukaciju i prevenciju nasilja te Grada Popovače podržali i Vesna Šerepac, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Mijo Šepak, predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, te članovi Volonterskog kluba OŠ Okučani, koji su i sudjelovali u edukativnom filmu, a uveličali su ga glazbeni nastupi školskog zbora, Elene Papa i Marka Peštaja. 

Više vijesti

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL...

Popovača

Arhitekt Tonči Čerina održao je za djelatnike popovačke gradske uprave i Dječjeg vrtića Popovača prezentaciju projektnog rješenja novog dječjeg vrtića. Podsjećamo, novi dječji vrtić...

Popovača

Prema Programu za unaprjeđenje infrastrukture na područjima naseljenima pripadnicima romske nacionalne manjine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financirat će projekt „Proširenje javne...

EMISIJE

U srijedu, 3. travnja u emisiji Srijedište gostovao je gradonačelnik Grada Popovače, Josip Mišković. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.