Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

KOMIČNO I SUMNJIVO Ikić Baniček ne može jasno odgovoriti na sumnje vezane uz gradnju Ledene dvorane

Na jučer održanoj sjednici sisačkog Gradskog vijeća tijekom Aktualnog sata vijećnik Domovinskog pokreta Srećko Telar postavio je gradonačelnici Kristini Ikić Baniček pitanje vezano uz gradnju Ledene dvorane Zibel.

“Na Quirinus Portalu sam pročitao članak u kojem se navodi da je na izgradnji Ledene dvorane u Sisku ukradeno 10 milijuna kuna”, počinje pitanje Telar pozivajući se na priopćenje sisačkog HDZ-a koje smo, kao i drugi mediji, objavili.

“Preko 10 milijuna kuna sisačkog novca, pod upravom Kristine Ikić Baniček završilo je u nepoznatim rukama, kršeći sve postupke ugovorene investicije ključ u ruke za famoznu Ledenu dvoranu Zibel. 

Kod ugovaranja ključ u ruke ugovara se investicija do konačnog stupnja izvedenosti odnosno da investitor može “staviti ključ” i pokrenuti ugovorenu investiciju. Kod ugovaranja ključ u ruke ne smiju se izdvajati pojedine faze radova jer nakon potpisa ugovora nisu više dozvoljeni pojedini dodatni radovi ili neke izmjene. Takvi propisi vrijede za sve, osim za sisačku gradonačelnicu Ikić Baniček.

Razlamanjem postupka nabave, nakon ugovora “ključ u ruke”, sklopljeno je najmanje još tri ugovora i izvršeno dodatnih radova u vrijednosti preko 10 milijuna kuna”, stoji između ostalog u priopćenju HDZ-a.

Spominje se da je gradnja Ledene dvorane ugovorena po principu ključ u ruke, a da su bez obzira na to ugovarani dodatni radovi. Nigdje niste demantirali navedeno pa vas pitam je li ugovor potpisan kao ključ u ruke ili nije? Molim jasan odgovor.

– inzistira vijećnik Srećko Telar

Gradonačelnica svoj odgovor započinje dociranjem vijećniku i čuđenjem što čita objave našeg portala. Radi se o opskurnom mediju, ponavlja gradonačelnica terminologiju koju smo prvi put imali priliku pročitati u objavama nevješto skrivenog autora na Facebook stranici SMŽ Infovijesti. Ista paljba je već viđena i na prijašnjoj sjednici, tada su se gradonačelnici pridružili predsjednik Gradskog vijeća Dadasović i vijećnik Rafaj.

Kristina Ikić Baniček, koja je prije malo više od mjesec dana nepravomoćno osuđena zbog svjesnog iznošenja neistine te povrede časti i ugleda novinara Igora Ahmetovića, ujedno i predsjednika županijskog ogranka Hrvatskog novinarskog društva, docira vijećnicima koje bi medije trebali pratiti?!

Foto: Grad Sisak

“Iznimno sam ponosna na sve projekte koje sam napravila, pa tako i na Ledenu dvoranu Zibel. Jednog dana u dalekoj budućnosti kada više neću biti gradonačelnica, ponosno ću hodati gradom. Sve sam od prvog dana radila po zakonu, a vi počnite promišljati kako možete unaprijediti život u gradu Sisku”, odgovora gradonačelnica na pitanje vijećnika.

Vijećnik Srećko Telar nije zadovoljan odgovorom.

“Nisam dobio odgovor. Dajem vam priliku da jasno kažete je li bilo dodatnih ugovora ili nije. Da je netko napisao tako nešto za mene, ja bi to demantirao. Konkretno sam postavio pitanje je li ugovor potpisan ključ u ruke i ako je, kako to da je bilo dodatnih ugovora ili ih nije bilo?

Ako mi ne možete sada odgovoriti da dobijemo javno odgovor, hoću odgovor u pisanom obliku”, zaključio je Telar.

Više vijesti

Sisak

Predstavljanje knjige Valentina Ćorića „In vino libertas – Autobiografski zapisi iz Haaga“, održano je u četvrtak, 25. travnja u Dvorani „Juran i Sofija“ u...

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, u srijedu 24. travnja 2024. godine u 16,00 sati...

Sisak

Svećenički dan Sisačke biskupije održat će se u četvrtak, 2. svibnja u 10 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu....

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.