Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta na području grada Kutine

Do 12.ožujka otvoren je Javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području grada Kutine. S ciljem bolje informiranosti poljoprivrednika, a posebice kako bi im se olakšala sama prijava, Grad Kutina u suradnji s tvrtkom AGRODET d.o.o. Zagreb organizirao je prezentaciju.

Kako je istaknuo Hrvoje Krmelić, gradski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, u ovom trenutku Grad Kutina ima na raspolaganju oko 800 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta koje je predviđeno na zakup na vrijeme od 25 godina.

S tehničkim dijelovima natječaja i dokumentacijom koju je potrebno priložiti pri prijavi na spomenuti natječaj poljoprivrednike je upoznala konzultantica Blaženka Mičević.

Mičević je napomenula i kako puno toga ovisi o institucijama, no, svi se prilozi mogu prikupiti, a samim time i prijava odraditi u roku od oko tjedan dana.

Prezentaciji je nazočilo tridesetak poljoprivrednika, a svi su oni izrazili potrebe za zakupom državnog poljoprivrednog zemljišta s ciljem opstanka njihovih OPG-ova budući da u slučaju daljnjeg nedostatka zemljišta, ali i visokih cijena stočne hrane, njihova će stočarska proizvodnja biti nemoguća.

Kako je istaknuo pročelnik Hrvoje Krmelić, ovim natječajem vjerojatno se neće zadovoljiti sve potrebe poljoprivrednika, ali on je tek prvi u nizu natječaja koji se odnose na poljoprivredna zemljišta.

Prijave na natječaj prikupljaju se do 12. ožujka, isključivo u pisanom obliku, poštom, preporučeno u zatvorenim omotnicama na adresu Grada Kutine, a više informacija poljoprivrednici svakodnevno mogu dobiti u gradskom Upravnom odjelu za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

Više vijesti

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Kutina

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” održat će se u petak, 19. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Arcus...

Kutina

“Obavještavaju se građani da Grad Kutina u suradnji sa Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira: PRUŽANJE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI U KUTINI u petak,...

Kutina

Službeno su počeli radovi na izgradnji Akumulacije Polojac na području Grada Kutine. Realizacijom ovog projekta Hrvatskih voda vrijednosti 8 milijuna eura Kutina će dobiti...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.