Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Izgradnja ograde na groblju u Potoku, čišćenje odvodnih kanala, dimnjačarska služba…

Sjednica Gradskog vijeća grada Popovače aktualizirala je i niz komunalnih problema poput potrebe za izgradnjom ograde na groblju u Potoku, čišćenjem odvodnih kanala te potrebom za uspostavom dimnjačarske službe.

Vijećnik Branko Gregurek (HDZ) je upitao gradonačelnika  kad će se izgraditi ograda na Mjesnom groblju u Potoku, a po kojem sada lutaju divlje životinje.

Gradonačelnik Josip Mišković istaknuo je kako se radi o problemu koji se spominje već neko vrijeme stoga je u planu i njegovo rješavanje. “Dio poslova svakako će se odraditi u ovoj godini.”

Vijećnik Danijel Sučija (HDZ) gradonačelnika je upitao kada će se pristupiti čišćenju odvodnog kanala u Manceovoj ulici u Voloderu.

Gradonačelnik je napomenuo kako je to zakonska obaveza Grada, a radovi su planirani nakon završetka zimske službe, no, ukoliko postoje određene situacije u kojima je nužna hitna intervencija, a sukladno prioritetima, to se može odraditi i ranije.

Vijećnik Zvonimir Kondres (HSP) gradonačelnika upitao je i što se događa s dimnjačarskom službom.

Gradonačelnik je na napomenuo kako je grad podijeljen u dva  koncesijska područja, jedno je aktivno, a za drugo je raspisan natječaj za koncesionara. U ovom trenutku, istaknuo je gradonačelnik, izostaje redovno održavanje, no  dogovoreno je s bivšim koncesionarom da preuzme sve hitne zahtjeve.

Više vijesti

Popovača

Do početka kolovoza treba biti završena izgradnja prve faze pješačke staze kroz Podbrđe. Riječ je o projektu od iznimne važnosti, a čiju su realizaciju...

Popovača

U Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr. Ivan Barbot“ Popovača obilježen je Dan narcisa, s ciljem podizanja društvene svijesti o važnosti preventivnih pregleda dojki u svrhu ranog...

Popovača

Sisačka biskupija u postupku je osnivanja Katoličke gimnazije u Popovači koja će s radom započeti u novoj školskoj godini 2024./2025.  Ova škola zaokružen je...

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković potpisao je Ugovor prema Pozivu „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, drugi Poziv“ iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.