Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Dadasović zazvonio, a klub vijećnika HDZ-a i partnera ubrzo nakon napustio sjednicu sisačkog Gradskog vijeća

Foto: YouTube

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Siska Bojan Dadasović zazvonio je zvoncem i počela je 6. sjednica sisačkog parlamenta. Na početku kao i uvijek Aktualni sat, odnosno prilika da vijećnici upute svoja pitanja gradskoj vlasti.

No, zbog neslaganja s rasporedom postavljanja pitanja, oporbeni vijećnici iz kluba HDZ-a i partnera ubrzo napuštaju sjednicu. O svom potezu očitovali su se priopćenjem za javnost.

“Proteklih tjedana iznijeli smo u javnost detalje vezano uz kriminalne operacije koje se vežu uz prvu osobu grada Siska Kristinu Ikić Baniček i njene suradnike te supruga, koji se slučajno već 9 godina vodi kao nezaposlena osoba. Postavili smo nekoliko upita tko štiti sisačku gradonačelnicu, jer slijedom samo onoga što smo iznijeli, kroz Športsko rekreacijski centar i dvije sportske dvorane, sisački proračun oštećen je za nekoliko desetaka milijuna kuna”, navode ponavljajući svoje sumnje vijećnici HDZ-a, HSLS-a i HKS-a.

“Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća koja je bila uživo, predsjednik Gradskog vijeća Bojan Dadasović promijenio je redoslijed postavljanja pitanja i samo dvoje naših vijećnika moglo je postaviti pitanje. 

Cenzura, diskriminacija i strah od onog što će naši vijećnici izreći javno u eter.

Nakon izgovorene najave predsjednika Gradskog vijeća Dadasovića i priznanja da vijećnica HDZ-a treba prva postavljati pitanje, u roku minute predsjednik Gradskog vijeća mijenja odluku i daje riječ vijećnici SDP-a.

Danas se ponovila ista situacija, ne dopuštaju se pitanja vezana uz kriminal u gradskom sustavu i iz tog razloga Klub vijećnika HDZ-HSLS-HKS napustio je sjednicu koja je i ovaj put organizirana isključivo za pjevanje hvalospjeva kradonačelnici Ikić Baniček i njenim poslušnicima. Kvorum imaju, postali su svrha sami sebi”, stoji u priopćenju oporbenog kluba vijećnika u sisačkom Gradskom vijeću.

Predsjednik vijeća Dadasović je tijekom sjednice najavio i svoje priopćenje u kojem će dodatno obrazložiti raspored postavljanja pitanja i način vođenja sjednice. Njegovo priopćenje ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Snimku sjednice možete pogledati na ovoj poveznici.

Još vijesti

VIJESTI

Sisački biskup Vlado Košić primio je u utorak 21. lipnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku ovogodišnje mladomisnike: Josipa Bulata, Marina Mlađenovića, Kristijana Pezića i...

OBNOVA

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je u sjedištu Sisačko-moslavačke županije održao sastanak s ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem i ravnateljem Hrvatskog...

Sisak

Grad Sisak izgradio je Park&Ride parkiralište, prvo takve vrste u Hrvatskoj. Parkiralište se nalazi u Zvonimirovoj ulici, neposredno pored željezničkog i autobusnog kolodvora i...

KULTURA

Ženski vokalni sastav Lađarice iz Siska osvojio je prvu nagradu stručnog žirija na Festivalu ženskih vokalnih skupina ”Kad zapjevam ja i moja druga” održanom...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.