Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Dadasović zazvonio, a klub vijećnika HDZ-a i partnera ubrzo nakon napustio sjednicu sisačkog Gradskog vijeća

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Siska Bojan Dadasović zazvonio je zvoncem i počela je 6. sjednica sisačkog parlamenta. Na početku kao i uvijek Aktualni sat, odnosno prilika da vijećnici upute svoja pitanja gradskoj vlasti.

No, zbog neslaganja s rasporedom postavljanja pitanja, oporbeni vijećnici iz kluba HDZ-a i partnera ubrzo napuštaju sjednicu. O svom potezu očitovali su se priopćenjem za javnost.

“Proteklih tjedana iznijeli smo u javnost detalje vezano uz kriminalne operacije koje se vežu uz prvu osobu grada Siska Kristinu Ikić Baniček i njene suradnike te supruga, koji se slučajno već 9 godina vodi kao nezaposlena osoba. Postavili smo nekoliko upita tko štiti sisačku gradonačelnicu, jer slijedom samo onoga što smo iznijeli, kroz Športsko rekreacijski centar i dvije sportske dvorane, sisački proračun oštećen je za nekoliko desetaka milijuna kuna”, navode ponavljajući svoje sumnje vijećnici HDZ-a, HSLS-a i HKS-a.

“Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća koja je bila uživo, predsjednik Gradskog vijeća Bojan Dadasović promijenio je redoslijed postavljanja pitanja i samo dvoje naših vijećnika moglo je postaviti pitanje. 

Cenzura, diskriminacija i strah od onog što će naši vijećnici izreći javno u eter.

Nakon izgovorene najave predsjednika Gradskog vijeća Dadasovića i priznanja da vijećnica HDZ-a treba prva postavljati pitanje, u roku minute predsjednik Gradskog vijeća mijenja odluku i daje riječ vijećnici SDP-a.

Danas se ponovila ista situacija, ne dopuštaju se pitanja vezana uz kriminal u gradskom sustavu i iz tog razloga Klub vijećnika HDZ-HSLS-HKS napustio je sjednicu koja je i ovaj put organizirana isključivo za pjevanje hvalospjeva kradonačelnici Ikić Baniček i njenim poslušnicima. Kvorum imaju, postali su svrha sami sebi”, stoji u priopćenju oporbenog kluba vijećnika u sisačkom Gradskom vijeću.

Predsjednik vijeća Dadasović je tijekom sjednice najavio i svoje priopćenje u kojem će dodatno obrazložiti raspored postavljanja pitanja i način vođenja sjednice. Njegovo priopćenje ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Snimku sjednice možete pogledati na ovoj poveznici.

Više vijesti

SPORT

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak s omjerom pobjeda i poraza 3-4 osvojile su peto mjesto u Jedinstvenoj košarkaškoj ligi. Nakon odigranih turnira u Splitu i...

Sisak

Župan Ivan Celjak je, zajedno s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta, obišao aktivna gradilišta na području Lekenika i...

Sisak

U Osijeku je održano finale KUP-a Hrvatske u disciplini 10 m zračna puška i pištolj. Jedina predstavnica sisačkog streljačkog kluba “HVIDR-a SISAK” bila je...

OBNOVA

U ponedjeljak, 25. ožujka 2024. godine, u Ulici Frana Kršinića u sisačkoj gradskoj četvrti Zeleni brijeg otvoreno je gradilište na kojemu će se graditi...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.