Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Vincekovo u Moslavini

Vincekovo u Moslavini i ove su godine organizirali domaćini iz Udruge vinogradara i voćara „Škrlet“, uz potporu Grada Popovače i gradske Turističke zajednice. Tradicionalan obred vodio je Vlado Dutković, a pratilo ga je veselo druženje gostiju, uz kobasice, domaću vinsku kapljicu i tamburaše.

Predsjednik Udruge „Škrlet“ Igor Kovačević tom je prilikom pojasnio što vinarima znači blagdan sv. Vinka:

Kako je dodao Kovačević, protekla je godina bila teška, popovačke je vinogradare „pokosio“ mraz pa urod nije bio velik, no, sve proizvedeno bilo je dobre kvalitete tako da sada možemo uživati u dobrim vinima. Na kraju je zaključio kako vinogradarstvo i vinarstvo u ovom kraju ima budućnost s obzirom da Udruga ima sve više članova, a posebice mladih, što ga veseli.

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković tom je prigodom istaknuo kako mu je drago što je tradicija nastavljena te je na ovaj simboličan način započeta nova vinogradarska godina u kojoj je svim okupljenim vinogradarima i vinarima zaželio da bude bolja od prethodne.

„Vinogradi su tradicija našeg moslavačkog kraja i važno je bitno da su vinogradarstvo i vinarstvo postale jedne od važnijih poljoprivredna grana, poglavito zahvaljujući našoj autohtonoj sorti škrlet uz koju su neki vinari počeli raditi ozbiljan posao. Zadnjih godina napravljen je veliki iskorak i naš kraj zauzeo je značajno mjesto na vinskoj karti Hrvatske. Čestitam svim našim vinogradarima i vinarima na trudu i želim im još uspješnije rezultate.“ – rekao je gradonačelnik.

Proslava sv. Vinka održana je i u vinogradu obitelji Trdenić, a nazočio joj je među ostalima i zamjenik župana Mihael Jurić koji je tom prigodom pohvalio napore koje moslavački vinogradari i vinari ulažu, te im zaželio daljnji razvoj i uspješnu novu vinogradarsku godinu.

Još vijesti

KULTURA

U organizaciji Povijesne udruge Moslavina na Jelengradu je održano drugo po redu Puh(m)ovo . „Osim naših Moslavaca i gostiju iz cijele Hrvatske, našlo se...

Popovača

U tijeku je završna faza radova na izgradnji novih pješačkih staza u okviru proširenja groblja u Popovači. Izvođač radova je firma FREND GRADNJA j.d.o.o....

KULTURA

U organizaciji Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina, a pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, u Krapini je održan 38. Dječji festival “Kaj u riječi, pjesmi,...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.