Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

SMŽ Pozivi za javne potrebe u kulturi i tradicijskim obrtima te natječaj za projekte udruga iz Domovinskog rata

Sisačko-moslavačka županija raspisala je javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Sisačko – moslavačke županije za 2022. godinu, javni poziv “Tradicijski i umjetnički obrti“ za 2022. godinu, te javni natječaj za dodjelu financijskih potpora za projekte / programe udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Župan Ivan Celjak donio je odluku o raspisivanju navedenih poziva i natječaja odmah na početku godine kako bi organizacije civilnog društva odmah početkom kalendarske godine po provedenom javnom pozivu, znale s koliko sredstava raspolažu za provođenje svojih aktivnosti ali isto tako mogle pravovremeno aplicirati na natječaje i javne pozive drugih tijela. Sva su sredstva osigurana u proračunu Sisačko-moslavačke županije i bit će redovno isplaćena.

Jednako važna je i potpora za tradicijske i umjetničke potrebe s ciljem doprinosa očuvanju i razvoju tradicijskih obrta koji baštine posebne zanatske vještine i umijeće oslanjajući se na obrasce tradicijske kulture, umjetničkih obrta koji se odlikuju proizvodima i uslugama visoke estetske vrijednosti te imaju sjedište i djeluju na području Sisačko-moslavačke županije.

Svi navedeni javni pozivi i natječaj nalaze se na službenoj web stranici Sisačko-moslavačke županije www.smz.hr

OSIGURANA SREDSTVA I ZA STIPENDIJE ZA UČENIKE I STUDENTE

Sisačko-moslavačka županija osigurala je sredstva i za potporu učenicima i studentima s područja županije, a novina je da će se od ove godine dodjeljivati više vrsta stipendija.

Naime, u prvom javnom natječaju predviđeno je 30 stipendija za akademsku godinu 2021./2022. redovitim studentima/icama s prebivalištem na području Sisačko-moslavačke županije. Radi se o jednokratnoj isplati u visini iznosa 5.000,00 kuna po godini, po studentu.

Dodjeljuje se i 25 stipendija za školsku godinu 2021./2022. redovitim učenicima četverogodišnjih i petogodišnjih programa obrazovanja srednjih škola s područja Sisačko- moslavačke županije, jednokratno u visini od 4.000,00 kuna po godini, po učeniku.

Odlučili smo se na ovakvu potporu kako bi i učenici i studenti imali osigurana sredstva na početku kada su i najviši izdatci roditelja za školovanje. U prvom dijelu raspisujemo natječaj za ukupno 55 stipendija, a od iduće akademske godine uvodimo i nov sustav novčanih pomoći koje će se isplaćivati jednokratno u iznosu od 5.000,00 kn studentima koji imaju prebivalište na području Sisačko-moslavačke županije, te koji upišu redoviti studij na području Sisačko-moslavačke županije za koje je Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 4. siječnja 2021. donijela Odluku o proglašenju katastrofe na području pogođenom potresom („Narodne novine“, broj 1/21.)“ – istaknuo je župan Ivan Celjak.

Osim 55 stipendija, Sisačko-moslavačka županija će u narednom razdoblju osigurati dodatne stipendije u partnerstvima s pravnim osobama. Uzme li se u obzir 179 učenika i studenata koji su trenutno uključeni u sustav stipendiranja Sisačko-moslavačke županije, s novim potporama, bit će uključeno preko 250 mladih s područja županije.

Više vijesti

OBNOVA

Polaganjem kamena temeljca, u Glini je danas i službeno započeo projekt koji će rezultirati izgradnjom jedne višestambene zgrade za 13 obitelji. Izgradnja zgrade u...

SMŽ

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije sinoć su uručene nagrade najuspješnijim sportašima Sisačko-moslavačke županije za 2023. godinu. Proglašeni su najuspješnija sportašica, sportaš, sportski...

EMISIJE

U srijedu, 27. ožujka u programu RSM-a, u emisiji Srijedište, gostovao je gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h...

Lekenik

U prostoru Općine Lekenik u utorak, 26. ožujka 2024. godine, održan je radni sastanak s predstavnicima Ministarstva pravosuđa i uprave: državnim tajnikom Jurom Martinovićem,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.