Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić potpisala ugovore o stipendiranju 35 studenata s područja Kutine

U Vijećnici Grada Kutine danas su potpisani ugovori o stipendiranju sa studentima za 2021./2022. akademsku godinu. Radi poštivanja epidemioloških pravila potpisivanju ugovora o stipendiranju prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Grada Kutine Ivana Grdić, pročelnik UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić, njegova zamjenica Kornelija Marošević te simbolično, u ime studenata, Ema Smetko i Mario Stojaković, dok će ostali studenti svoje ugovore potpisati pojedinačno.

Ove godine na natječaj za stipendije pristiglo je 78 prijava, od toga 60 po kriteriju uspješnosti, a 18 po kriteriju socijalnog statusa, dok je odobreno ukupno 35 stipendija, 8 po socijalnom kriteriju te 27 po kriteriju nadarenosti. Od 78 prijava, utvrđeno je kako 13 njih ne udovoljava propisane uvjete, te je u tijeku natječaja 10 prijavitelja odustalo od stipendija Grada Kutine jer su ostvarili pravo na stipendiju iz drugih izvora.

„Obrazovanje predstavlja budućnost i jedini pravi put za naše najmlađe generacije, a kako bi pomogli studentima Grad Kutina i ove godine dodjeljuje stipendije za novu akademsku godinu studentima s područja Grada Kutine. Ovim putem čestitam svim našim studentima koji su dobili stipendije te im želim puno uspjeha tijekom studiranja. Ovaj iznos nije velik, ali svakako je pomoć studentima i njihovim roditeljima. Grad Kutina će i dalje biti potpora studentima jer je ovo ulaganje u budućnost našeg grada i u naše studente koje ovim putem pozivam da se nakon školovanja vrate u naš grad i da koristeći stečena znanja grade bolju i ljepšu Kutinu“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić.

„Volim to što radim, pronašla sam se u ovome što radim i nadam se da kad steknem sva potrebna znanja da ću ih uspjeti prenijeti u rad u svom gradu. Stipendiju sam dobila i prošle godina i ona mi olakšava financiranje troškova koje nosi studentski život“, rekla je Ema Smetko, studentica druge godine logopedije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu.

„Već tri godine primam stipendiju te mi svaki oblik potpore zaista znači. Nakon dovršetka studija želio bih se vratiti u Kutinu, tu sam odrastao, tu je sve moje, i društvo i obitelj“, dodao je Mario Stojaković, student pete godine strojarstva na FSB-u u Zagrebu.

Među studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju nalaze se studenti medicine, logopedije, dentalne medicine, muzeologije, ekonomije, prava, elektrotehnike, građevine, arhitekture, farmacije i drugih zvanja.

Potrebno je naglasiti kako stipendija za studenta iznosi 750,00 kn mjesečno, te se pored ovih dodijeljenih stipendija stipendira i još 5 studenata prema starom pravilniku čije stipendiranje će prestati kada spomenuti studenti diplomiraju. Za stipendije se izdvaja 300.000,00 kn godišnje iz Proračuna Grada Kutine.

„Ove je godine pristiglo 78, a prošle 80 prijava za stipendiju Grada Kutine. Stipendije se potpisuju za jednu akademsku godinu i one su nepovratne. Svake godine Grad Kutina nastoji povećati broj korisnika stipendije te se nadamo da će svi studenti s područja Grada moći ostvariti to pravo u konačnici“, rekao je Željko Tomičić.

Više vijesti

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Kutina

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” održat će se u petak, 19. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Arcus...

Kutina

“Obavještavaju se građani da Grad Kutina u suradnji sa Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira: PRUŽANJE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI U KUTINI u petak,...

Kutina

Službeno su počeli radovi na izgradnji Akumulacije Polojac na području Grada Kutine. Realizacijom ovog projekta Hrvatskih voda vrijednosti 8 milijuna eura Kutina će dobiti...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.