Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić potpisala ugovore o stipendiranju 35 studenata s područja Kutine

U Vijećnici Grada Kutine danas su potpisani ugovori o stipendiranju sa studentima za 2021./2022. akademsku godinu. Radi poštivanja epidemioloških pravila potpisivanju ugovora o stipendiranju prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Grada Kutine Ivana Grdić, pročelnik UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić, njegova zamjenica Kornelija Marošević te simbolično, u ime studenata, Ema Smetko i Mario Stojaković, dok će ostali studenti svoje ugovore potpisati pojedinačno.

Ove godine na natječaj za stipendije pristiglo je 78 prijava, od toga 60 po kriteriju uspješnosti, a 18 po kriteriju socijalnog statusa, dok je odobreno ukupno 35 stipendija, 8 po socijalnom kriteriju te 27 po kriteriju nadarenosti. Od 78 prijava, utvrđeno je kako 13 njih ne udovoljava propisane uvjete, te je u tijeku natječaja 10 prijavitelja odustalo od stipendija Grada Kutine jer su ostvarili pravo na stipendiju iz drugih izvora.

„Obrazovanje predstavlja budućnost i jedini pravi put za naše najmlađe generacije, a kako bi pomogli studentima Grad Kutina i ove godine dodjeljuje stipendije za novu akademsku godinu studentima s područja Grada Kutine. Ovim putem čestitam svim našim studentima koji su dobili stipendije te im želim puno uspjeha tijekom studiranja. Ovaj iznos nije velik, ali svakako je pomoć studentima i njihovim roditeljima. Grad Kutina će i dalje biti potpora studentima jer je ovo ulaganje u budućnost našeg grada i u naše studente koje ovim putem pozivam da se nakon školovanja vrate u naš grad i da koristeći stečena znanja grade bolju i ljepšu Kutinu“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić.

„Volim to što radim, pronašla sam se u ovome što radim i nadam se da kad steknem sva potrebna znanja da ću ih uspjeti prenijeti u rad u svom gradu. Stipendiju sam dobila i prošle godina i ona mi olakšava financiranje troškova koje nosi studentski život“, rekla je Ema Smetko, studentica druge godine logopedije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu.

„Već tri godine primam stipendiju te mi svaki oblik potpore zaista znači. Nakon dovršetka studija želio bih se vratiti u Kutinu, tu sam odrastao, tu je sve moje, i društvo i obitelj“, dodao je Mario Stojaković, student pete godine strojarstva na FSB-u u Zagrebu.

Među studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju nalaze se studenti medicine, logopedije, dentalne medicine, muzeologije, ekonomije, prava, elektrotehnike, građevine, arhitekture, farmacije i drugih zvanja.

Potrebno je naglasiti kako stipendija za studenta iznosi 750,00 kn mjesečno, te se pored ovih dodijeljenih stipendija stipendira i još 5 studenata prema starom pravilniku čije stipendiranje će prestati kada spomenuti studenti diplomiraju. Za stipendije se izdvaja 300.000,00 kn godišnje iz Proračuna Grada Kutine.

„Ove je godine pristiglo 78, a prošle 80 prijava za stipendiju Grada Kutine. Stipendije se potpisuju za jednu akademsku godinu i one su nepovratne. Svake godine Grad Kutina nastoji povećati broj korisnika stipendije te se nadamo da će svi studenti s područja Grada moći ostvariti to pravo u konačnici“, rekao je Željko Tomičić.

Još vijesti

Kutina

Članovi Matice umirovljenika iz Zagreba, Podružnica Sopot, turistički su posjetili Kutinu. Uz predsjednicu podružnice Maricu Sokolović – Mery ovo im je već drugi posjet...

Kutina

Radovi na izgradnji dječjeg vrtića Kutina izvode se već 10 mjeseci, trenutno se postavljaju paneli, uređuje se okoliš te će se uskoro krenuti i...

Kutina

U Kutini je danas svečano otvorena Dvorana IV – Multifunkcionalna dvorana bacanjem kugle paraolimpijca Matije Sloupa u kojem su simbolično sudjelovali i državni tajnik...

Kutina

Grad Kutina putem svojih mrežnih stranica obavještava građane da se zbog izvođenja asfalterskih radova privremeno za sav promet zatvara lokalna cesta LC 3213 u...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.