Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Kutinskom gradonačelniku Zlatku Babiću produljen pritvor za još mjesec dana

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda produžio je kutinskom gradonačelniku Zlatku Babiću, osumnjičenom za podmićivanje zastupnika i trgovanja utjecajem u aferi „Eko Moslavina“, pritvor za još mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, doznaje Hina iz izvora bliskih istrazi.

Babiću je ranije određen pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a nakon Uskokove žalbe sudac istrage produljio je pritvor kutinskm gradonačelniku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Babićeve suosumnjičenici, donedavni HSLS-ov predsjednik kutinskog Gradskog vijeća Davor Kljakić, nezavisni vijećnik Dražen Kinderman te bivši vijećnik Darko Kousek pušteni su da se brane sa slobode nakon što su ispitani svi svjedoci.  

Uskok je pokrenuo istragu protiv Babića i njegovih suosumnjičenika nakon što je zviždačica Adrijana Cvrtila, kao direktorica kutinske komunalne tvrtke Eko Moslavina, jesenas izašla u javnost s tvrdnjama kako su Babić i Kljakić radili pritisak da se u Eko Moslavini zaposle pojedini članovi stranke i rodbina vijećnika ili da im se povećaju plaće, a sve kako bi se osiguralo glasovanje tih vijećnika za proračun i rebalans proračuna.

Cvrtila je Babića i Kljakića prijavila Uskoku, a kutinski gradonačelnik je odbacio optužbe o političkom kadroviranju ustvrdivši da su napadi na njega iskonstruirani.

Babić je u rujnu objavio da izlazi iz HDZ-a jer ne želi da mu se stranka kojoj je pristupio 1989. “povlači kroz blato” te istaknuo da kroz institucije RH želi otkloniti svaku indiciju koja bi ukazivala na njegovu odgovornost.

Policija i Uskok ranije su, ne navodeći identitet, potvrdili da su uhitili Babića i još tri osobe „zbog sumnje u počinjenje više koruptivnih kaznenih djela”.

Još vijesti

VIJESTI

Hrvatski Crveni križ u petak je izvijestio da je na Banovini stradaloj u potresu dosad asanirao 1036 bunara, a za asanaciju bunara prijavilo mu se više od 2500...

Petrinja

Učenici Srednje škole Petrinja u potresu su ostali bez zgrade i raseljeni su podstanari, ali još su odlučniji i snažniji u stjecanju znanja i vještina, istaknuo je...

Kutina

Članovi Matice umirovljenika iz Zagreba, Podružnica Sopot, turistički su posjetili Kutinu. Uz predsjednicu podružnice Maricu Sokolović – Mery ovo im je već drugi posjet...

Kutina

Radovi na izgradnji dječjeg vrtića Kutina izvode se već 10 mjeseci, trenutno se postavljaju paneli, uređuje se okoliš te će se uskoro krenuti i...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.