Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Kutinskom gradonačelniku Zlatku Babiću produljen pritvor za još mjesec dana

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda produžio je kutinskom gradonačelniku Zlatku Babiću, osumnjičenom za podmićivanje zastupnika i trgovanja utjecajem u aferi „Eko Moslavina“, pritvor za još mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, doznaje Hina iz izvora bliskih istrazi.

Babiću je ranije određen pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a nakon Uskokove žalbe sudac istrage produljio je pritvor kutinskm gradonačelniku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Babićeve suosumnjičenici, donedavni HSLS-ov predsjednik kutinskog Gradskog vijeća Davor Kljakić, nezavisni vijećnik Dražen Kinderman te bivši vijećnik Darko Kousek pušteni su da se brane sa slobode nakon što su ispitani svi svjedoci.  

Uskok je pokrenuo istragu protiv Babića i njegovih suosumnjičenika nakon što je zviždačica Adrijana Cvrtila, kao direktorica kutinske komunalne tvrtke Eko Moslavina, jesenas izašla u javnost s tvrdnjama kako su Babić i Kljakić radili pritisak da se u Eko Moslavini zaposle pojedini članovi stranke i rodbina vijećnika ili da im se povećaju plaće, a sve kako bi se osiguralo glasovanje tih vijećnika za proračun i rebalans proračuna.

Cvrtila je Babića i Kljakića prijavila Uskoku, a kutinski gradonačelnik je odbacio optužbe o političkom kadroviranju ustvrdivši da su napadi na njega iskonstruirani.

Babić je u rujnu objavio da izlazi iz HDZ-a jer ne želi da mu se stranka kojoj je pristupio 1989. “povlači kroz blato” te istaknuo da kroz institucije RH želi otkloniti svaku indiciju koja bi ukazivala na njegovu odgovornost.

Policija i Uskok ranije su, ne navodeći identitet, potvrdili da su uhitili Babića i još tri osobe „zbog sumnje u počinjenje više koruptivnih kaznenih djela”.

Više vijesti

Kutina

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini održan je tradicionalni Uskrsni sajam. Koordinacija Kutina grad prijatelj djece zajedno s Dječjim gradskim vijećem ovu manifestaciju...

EMISIJE

U srijedu, 27. ožujka u programu RSM-a, u emisiji Srijedište, gostovao je gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h...

Kutina

Grad Kutina je iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) dobio 1.047.359,71 eura bespovratnih redstava za projekt „Energetska obnova zgrade POU Kutina”. Ugovor su...

Kutina

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima obišao Tehničku školu Kutina, obrazovnu ustanovu u kojoj Sisačko-moslavačka županija posljednjih godina provodi značajna ulaganja s ciljem...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.