Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

KUTINA Klub vijećnika SDP-a i Laburista nezadovoljan vođenjem sjednice Gradskog vijeća, poslali su priopćenje

Priopćenje Kluba vijećnika SDP-a i Laburista u Gradskom vijeću Grada Kutine prenosimo u cijelosti:

“Klub vijećnika SDP – Laburisti upućuje reakciju na 7. sjednicu Gradskog vijeća održanu 27.01. na kojoj se dopustila prilika samo jednom oporbenom vijećniku za postavljanje pitanja u aktualnom satu, što je odraz nekorektnosti u vođenju sjednice i očitog pribojavanja sadržaja pitanja.

Situacija u Gradu je alarmantna a zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika i predsjednik Gradskog vijeća pokušavali su u više navrata tijekom Sjednice ubijediti vijećnike kako sve teče normalno, pri tome osuđujući oporbu i komentiranje građana na društvenim mrežama o aktualnim situacijama, naglašavajući kako je mjerodavna samo gradska stranica Kutina.hr. i pozivajući na kraju da se vijećnici ponašaju primjereno jer su oni ti koji predstavljaju Grad i građane.

Nije li to očiti pokušaj cenzuriranja prava građana na demokratsko informiranje?

Nije li licemjerno braniti oporbenim vijećnicima da postave pitanje a s druge strane dopustiti kršenje Poslovnika vijećniku, kojega smo svi čuli u audiozapisima kako ucjenjuje gradonačelnika za ruku u Vijeću i ostvaruje svoju korist, zbog čega je i završio u Istražnom zatvoru?

Nije li licemjerno pozvati vijećnike na suzdržavanje od komentara, usmjereno prije svega oporbenim vijećnicima, uz podsjećanje da se ponašamo primjereno, a u Vijeću i dalje sjede dvojica osummnjičenih vijećnika za trgovanje utjecajem?

Nije li nekorektno upućivanje samo na praćenje vijesti na Kutina.hr kada su sve nacionalne novine pisale o uhićenju gradonačelnika Babića i još trojice vijećnika, samo je Kutina.hr o tome šutila?

Nije li iznimno providno postavljanje napisanih dogovornih pitanja u aktualnom satu na koje su se čitali unaprijed spremni pisani odgovori? A pitanja od oporbe su zanemarena.

Već se po tome može vidjeti kakva situacija vlada u Gradu. Strah od pitanja, od komentiranja na društvenim mrežama, kršenje Poslovnika, čitani odgovori, prikrivanje stvarnog stanja, cenzuriranje,.. Sve to upućuje kako je Grad itekako u velikim problemima.

Oporbeni vijećnici imali su niz kvalitetnih pitanja za aktualni sat, većina pitanja su nastala nakon razgovora s građanima koje i predstavljamo. Neka od pitanja postavljamo ovim putem.

– Obzirom na dobro znanu situaciju u Gradu gdje su gradonačelnik Babić, bivši predsjednik Gradskog vijeća Kljakić i potpredsjednik Gradskog vijeća Kinderman bili u Istražnom zatvoru zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela trgovanja utjecajem (zbog čega je gradonačelnik još uvijek u zatvoru a gospodin Kljakić i Kinderman su izašli iz tog zatvora ali ne i iz Gradskog vijeća kojemu su naštetili svojim postupcima) postavljamo pitanja:

Jeste li nakon izlaska iz zatvora gospodina Kljakića i Kindermana razgovarali s njima o njihovom mogućem i moralnom izlasku iz Gradskog vijeća zbog njihovih evidentnih povreda zakona, i što su vam odgovorili?

Jeste li im na bilo koji način sugerirali da bar stave svoj mandat u mirovanje dok se ne raščisti situacija u kojoj je evidentno (što smo svi saznali iz audiozapisa) kako se trgovalo utjecajem ne besraman način?

Kako očekujete da će građani vjerovati nama vijećnicima kada se svjesno prekršio zakon nakon čega akteri i dalje ostaju u Vijeću, i dalje gospodin Kinderman ostaje na počasnoj poziciji potpredsjednika Gradskog vijeća i još je dobio i priliku u aktualnom satu postavljati niz pitanja kršeći Poslovnik o radu? Usporedo s tim, pozivate građane na razum, a vijećnike na suzdržavanje od komentiranja?!

Evidentno je da je Kutina postala nacionalno ocrnjena zahvaljujući isključivo pojedinim članovima kutinskog HDZ-a i HSLS-a. Našem gradu i građanima učinjena je nepopravljiva šteta.

Trgovanje utjecajem, mito i korupcija godinama vladaju Kutinom, zbog toga je izvršeno niz istražnih radnji što je rezultiralo i uhićenjima, a Vi ste se na Sjednici udostojili okomiti na građane i oporbu koja komentira, prikazujući kako je sve u redu u Gradu i kako neki stvaraju bezrazložnu uznemirenost.

Pojedinci iz kutinske vlasti stavili su veliki teret na leđa Grada svojim nečasnim, nepoštenim, zakonski nedopustivim postupcima a vi imate komentar kako je sve u redu i kako se stvara bezrazložna panika?

Klub vijećnika SDP – Laburisti moli odgovor.”

Više vijesti

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Kutina

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” održat će se u petak, 19. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Arcus...

Kutina

“Obavještavaju se građani da Grad Kutina u suradnji sa Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira: PRUŽANJE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI U KUTINI u petak,...

Kutina

U Pučkom otvorenom učilištu Kutina još je jedna grupa primila svoja uvjerenja o osposobljavanju. “S ponosom vam predstavljamo nove asistentice za upravljanje projektima! Bile su marljive,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.