Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

HDZ Sisak: Demografski potop Siska za vladavine Kristine Ikić Baniček

“Prema popisu iz 2011. godine Sisak je imao 47 768 stanovnika, dok prema novoobjavljenom popisu broji svega 40 185. Nezaustavljiv je to negativni trend devetogodišnje vlasti gradonačelnice Kristine Ikić Baniček u iznimno uspješnom manipuliranju gradskog proračuna, lažiranju istog, kršenju zakona, mobbingu, prijetnji otkazom trudnicama, prikrivanju dokumentacije, nepoštivanju sudskih presuda, gradnji spomenika i gušenju poduzetništva koji su sisačko društvo duboko podijelili i sustavno uništili.

Diskriminacije i zastrašivanja te podjela na podobne i nepodobne rak rana su gradu koji treba ići korak naprijed, gradu u kojem su djeca podijeljena, diskriminirana, gradu koji u tajnosti na izdisaju preživljava skrivena zaduženja potpisana rukom Kristine Ikić Baniček.

Prisjetimo se idilično plasirane priče, pompoznih izjava Kristine Ikić Baniček o napretku i prosperitetu kojeg građani Siska navodno uživaju. O njezinoj sposobnosti i najavama da će grad obnoviti vlastitim sredstvima, bez države. Danas nemamo niti jedan projekt obnove koji je Grad Sisak pokrenuo, a država je osigurala sredstva. Unatoč svim naporima i pokušajima racionalnog promišljanja i prijeko potrebne suradnje na svim razinama vlasti, gradonačelnica Siska i dalje ne vidi problem u sustavnom uništavanju našeg grada.

Tko će snosit posljedice prekomjernih milijunskih zaduženja s procijenjenom štetom od potresa i sve manjeg broja stanovništva? Grad sporta i šetnica odavno je postao grad duhova, no hoće li ovaj demografski potop biti konačan alarm na kojeg će se gradonačelnica Siska trgnuti iz uljuljkanog tempa pijanog bogataša i konstruktivnim radom i suradnjom konačno učiniti nešto što će građane vratiti u njihov grad?

Kakva je to gradonačelnica koja ne reagira na situacije koje su od životnog značaja, samo posljednjih desetak dana imali smo višestruke lomove vodovodne mreže, na području naselja Sisak-Caprag, prema Crncu, prema Novom Selu, Komarevu…. Danima su ljudi u naseljima bili bez pitke vode, radnici sisačkog Vodovoda neumorno krpaju stare dotrajale cijevi dok se grad uređuje raslinjem oko kreditima izgrađene višemilijunske dvorane na Zelenom brijegu na kojoj je eto sasvim slučajno prokisnuo tek novo postavljeni krov.

Zapitajte se kad ste posljednji put vidjeli Kristinu Ikić Baniček… Zašto se povlači iz javnosti kad god se u našem gradu pojavi problem? U žargonu, neki bi to okarakterizirali kao kukavičluk. Nesposobnost suočavanja s problemima.

Pojavljivanja u javnosti tek na unaprijed izrežiranom i scenski osmišljenom protokolu. Sisak treba živjeti 24 sata dnevno i Sisak treba vratiti Siščanima”, stoji u priopćenju Gradske organizacije HDZ-a Sisak.

Više vijesti

Sisak

Sisački biskup Vlado Košić krstit će u nedjelju, 21. travnja u 12 sati u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Popovači, peto dijete obitelji...

PROMO

Pridružite nam se na najvećem gastro događaju u Sisku! Sve je spremno za 4. Obrtnički sajam i Street food Festival Sisačko – moslavačke županije!...

Sisak

Osnovna škola “Braća Bobetko” Sisak i Građanska inicijativa “Moj grad Sisak” organiziraju razgovaraonicu i kreativnu radionicu o pod nazivom “Enkaustika tehnika slikanja” koja će...

KULTURA

Ženski vokalni sastav Lađarice iz Siska i ove godine organizira Lađarsku večer klapskih obrada. Četvrta Lađarska večer održat će se u subotu 13. travnja...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.