Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

CENTRIFUGA

GDJE JE ZAPELO Gradonačelnica 2017. obećala uređenje Hebrangove ulice u Sisku, stanovnici Capraga još uvijek čekaju

U našu emisiju Centrifuga često stižu upiti vezani uz održavanje cesta i komunalne infrastrukture u sisačkoj Gradskoj četvrti Caprag.

S obzirom da Grad Sisak već uobičajeno ne odgovara na upite Siščana koji se javljaju u emisiju ili svoja pitanja šalju pisano te putem e-maila, upite smo proslijedili Vijeću gradske četvrti Caprag Sisak. Stigao je odgovor Željka Smolčića, predsjednika Vijeća, kojeg prenosimo u cijelosti.

Gradonačelnica 2017. godine obećala uređenje Hebrangove ulice

“Vijeće gradske četvrti Caprag već nekoliko godina traži uređenje ulica i pripadajućih nogostupa u toj gradskoj četvrti. I sami građani su na zadnjem zboru građana održanom 2017. godine postavili upite o uređenju Hebrangove ulice (parkiralište, nogostupi, igralište) i gradonačelnica im je tada rekla da će to prema programu biti riješeno sljedeće godine.

Međutim, Vijeće gradske četvrti Caprag nije nikada dobilo informaciju zašto to do sada još uvijek nije riješeno i kada će to uopće biti. Naš zadnji dopis službama Grada Siska vezano za sanaciju nogostupa u Hebrangovoj ulici upućen je u 12. mjesecu 2021. godine.

Zbog pritužbi građana molimo da se hitno sanira Hebrangova ulica, naročito pripadajući nogostup jer je za manjih kiša pod vodom i ljudi ne mogu hodati po njemu. Ta ulica je trebala biti sanirana još prije tri godine po obećanju gradonačelnice na zboru građana.

– stoji u posljednjem dopisu Gradu Sisku

Vijeće gradske četvrti nema svojih sredstava niti svoj žiro račun, te se sve aktivnosti financiraju iz proračuna Grada Siska. Zbog toga Vijeće gradske četvrti Caprag na temelju prijedloga građana svake godine dostavlja službama grada Siska Program rada gradske četvrti Caprag za sljedeću godinu u kojem navodi sve nedostatke u četvrti koje treba otkloniti, a za koje imamo saznanja.

Na temelju tog programa gradske službe mogu odrediti stavke koje će se financirati iz proračuna Grada u sljedećoj godini.

Uz to u tijeku tekuće godine šaljemo i dopise za otklanjanje nedostataka koji su se pojavili u međuvremenu, ili su se u međuvremenu čak i povećali i predstavljaju veliki problem građanima.

Nema informacije što se planira realizirati ove godine

Nažalost, nismo dobili povratnu informaciju od Grada Siska što su planirali realizirati u 2022. godinu za gradsku četvrt Caprag.”

S obzirom da i građani gradske četvrti Caprag plaćaju doprinos u korist proračuna Grada Siska, bilo bi za očekivati da se Grad Sisak jednako odnosi prema svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima.

– napisao je u odgovoru na naš upit predsjednik Vijeća ove sisačke gradske četvrti Željko Smolčić

Još vijesti

Politika

“Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček ponovno se našla u skandaloznoj situaciji, opet je uhvaćena u laži kada je rekla da ne postoji ugovor s...

Sisak

“Tijekom rujna pozvani smo od Uprave HNK Segesta da pokušamo riješiti problem nedovoljnog broja termina za obavljanje sportskih pregleda u Sisačko – moslavačkoj županiji....

PROMO

Knjižara EMMAUS Sisak (Kranjčevićeva 13, Sisak) i Soulsaver.hr organiziraju klavirski koncert povodom 250. godišnjice rođenja Ludwiga van Beethovena! U Sisak stiže ugledni pijanist iz...

Sisak

Kako bi stekao status ITU grada i ostvario mogućnost koju pružaju Integrirana teritorijalna ulaganja te eliminirao prepreke s kojima se susreću gradovi prilikom apliciranja...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.