Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

GDJE JE ZAPELO Gradonačelnica 2017. obećala uređenje Hebrangove ulice u Sisku, stanovnici Capraga još uvijek čekaju

U našu emisiju Centrifuga često stižu upiti vezani uz održavanje cesta i komunalne infrastrukture u sisačkoj Gradskoj četvrti Caprag.

S obzirom da Grad Sisak već uobičajeno ne odgovara na upite Siščana koji se javljaju u emisiju ili svoja pitanja šalju pisano te putem e-maila, upite smo proslijedili Vijeću gradske četvrti Caprag Sisak. Stigao je odgovor Željka Smolčića, predsjednika Vijeća, kojeg prenosimo u cijelosti.

Gradonačelnica 2017. godine obećala uređenje Hebrangove ulice

“Vijeće gradske četvrti Caprag već nekoliko godina traži uređenje ulica i pripadajućih nogostupa u toj gradskoj četvrti. I sami građani su na zadnjem zboru građana održanom 2017. godine postavili upite o uređenju Hebrangove ulice (parkiralište, nogostupi, igralište) i gradonačelnica im je tada rekla da će to prema programu biti riješeno sljedeće godine.

Međutim, Vijeće gradske četvrti Caprag nije nikada dobilo informaciju zašto to do sada još uvijek nije riješeno i kada će to uopće biti. Naš zadnji dopis službama Grada Siska vezano za sanaciju nogostupa u Hebrangovoj ulici upućen je u 12. mjesecu 2021. godine.

Zbog pritužbi građana molimo da se hitno sanira Hebrangova ulica, naročito pripadajući nogostup jer je za manjih kiša pod vodom i ljudi ne mogu hodati po njemu. Ta ulica je trebala biti sanirana još prije tri godine po obećanju gradonačelnice na zboru građana.

– stoji u posljednjem dopisu Gradu Sisku

Vijeće gradske četvrti nema svojih sredstava niti svoj žiro račun, te se sve aktivnosti financiraju iz proračuna Grada Siska. Zbog toga Vijeće gradske četvrti Caprag na temelju prijedloga građana svake godine dostavlja službama grada Siska Program rada gradske četvrti Caprag za sljedeću godinu u kojem navodi sve nedostatke u četvrti koje treba otkloniti, a za koje imamo saznanja.

Na temelju tog programa gradske službe mogu odrediti stavke koje će se financirati iz proračuna Grada u sljedećoj godini.

Uz to u tijeku tekuće godine šaljemo i dopise za otklanjanje nedostataka koji su se pojavili u međuvremenu, ili su se u međuvremenu čak i povećali i predstavljaju veliki problem građanima.

Nema informacije što se planira realizirati ove godine

Nažalost, nismo dobili povratnu informaciju od Grada Siska što su planirali realizirati u 2022. godinu za gradsku četvrt Caprag.”

S obzirom da i građani gradske četvrti Caprag plaćaju doprinos u korist proračuna Grada Siska, bilo bi za očekivati da se Grad Sisak jednako odnosi prema svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima.

– napisao je u odgovoru na naš upit predsjednik Vijeća ove sisačke gradske četvrti Željko Smolčić

Više vijesti

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, Sveučilišnom studiju Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, Aleja narodnih heroja 3, u srijedu 20.3.2024. godine s početkom...

SMŽ

Dom za starije osobe Sisak kontinuirano radi na unapređenju i proširenju svojih kapaciteta. Nedavno su završeni radovi na proširenju kuhinje. Nova oprema je instalirana...

Sisak

Novo veliko povjerenje ukazala je Europska nogometna federacija UEFA hrvatskom instruktoru suđenja i dopredsjedniku KNS HNS-a. Siščanin Vlado Svilokos će biti kontrolor suđenja na...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organizirala je u Strukovnoj školi Sisak informativnu radionicu za građane o programu...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.