Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Besplatan turistički obilazak Kutine u sklopu projekta ”Upoznaj svoju zemlju”

U brojnim destinacijama diljem Hrvatske, građani će 15. siječnja 2022. godine imati priliku uživati upoznavajući svoju zemlju i svoj grad. Diljem Hrvatske u isto vrijeme građani će moći sudjelovati u besplatnom vođenju od strane lokalnih turističkih vodiča.

Što?

U sklopu projekta ”Upoznaj svoju zemlju”, kojeg organizira Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske uz potporu Hrvatske turističke zajednice u smislu organizacije, besplatan turistički obilazak odradit će i turistički vodiči s područja grada Kutine u suradnji s Turističkom zajednicom grada Kutine.

Tko?

Sudionici su svi zainteresirani građani, posjetitelji i turisti uz, naravno, turističke vodiče koji će voditi obilazak: turistički vodič Sanja Feltrin i turistički vodič Suzana Malović.

Zašto?

Na ovaj način želi se obilježiti Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske (dan 15. siječnja obilježava se kao spomendan), ali i ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske te na važnost lokalne zajednice i očuvanje nacionalnog identiteta i kulturne baštine.

Kada?

Okupljanje je u subotu,15. siječnja 2022. godine u 12:00sati ispred natpisa ”Kutina” na Trgu dr. Franje Tuđmana, uz pratnju turističkih vodiča. Svi sudionici imat će priliku posjetiti važne gradske lokalitete, saznati nešto više o nastanku i povijesti grada te čuti ponešto o osobama koje su kroz bogatu povijest utjecale na njegov razvoj.

Koliko traje obilazak?

Obilazak je dug otprilike 3 kilometra, što bi značilo maksimalno 90 minuta.

Predviđena ruta obuhvaća važne lokalitete kao što su: Galerija Muzeja Moslavine, park kestenova, Muzej Moslavine Kutina, moslavački trijemovi, osnovna škola Mate Lovraka, Crkva Blažene Djevice Marije Snježne itd.

Kako?

Vrlo jednostavno. Dolazak je potrebno potvrditi putem adrese e-pošte info@turizam-kutina.hr. Prijaviti se možete do petka, 14. siječnja, do 16:00 sati.

Napomena:

Broj sudionika je zbog trenutnih epidemioloških mjera ograničen, stoga rezervirajte mjesto na vrijeme i obogatite svoj subotnji program.

Još vijesti

Kutina

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić prisustvovao je svečanom potpisivanju i uručivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane u sklopu programa „Energija i klimatske...

Kutina

Mažoretkinje grada Kutine ove će godine biti domaćini Državnog prvenstva Hrvatskog udruženja mažoret timova koje će se održati u subotu i nedjelju, 28. i 29....

Kutina

Osnovna škola Banova Jaruga bila je domaćin ovogodišnje Smotre učeničkih zadruga Sisačko-moslavačke županije. U prepunom školskom dvorištu, u petak 20. svibnja, svoje su radove...

Kutina

Grad Kutina putem svojih mrežnih stranica obavještava građane da se zbog izvođenja radova na izgradnji sustava javne odvodnje privremeno zatvara južni prometni trak ulice...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.