Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Besplatan turistički obilazak Kutine u sklopu projekta ”Upoznaj svoju zemlju”

U brojnim destinacijama diljem Hrvatske, građani će 15. siječnja 2022. godine imati priliku uživati upoznavajući svoju zemlju i svoj grad. Diljem Hrvatske u isto vrijeme građani će moći sudjelovati u besplatnom vođenju od strane lokalnih turističkih vodiča.

Što?

U sklopu projekta ”Upoznaj svoju zemlju”, kojeg organizira Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske uz potporu Hrvatske turističke zajednice u smislu organizacije, besplatan turistički obilazak odradit će i turistički vodiči s područja grada Kutine u suradnji s Turističkom zajednicom grada Kutine.

Tko?

Sudionici su svi zainteresirani građani, posjetitelji i turisti uz, naravno, turističke vodiče koji će voditi obilazak: turistički vodič Sanja Feltrin i turistički vodič Suzana Malović.

Zašto?

Na ovaj način želi se obilježiti Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske (dan 15. siječnja obilježava se kao spomendan), ali i ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske te na važnost lokalne zajednice i očuvanje nacionalnog identiteta i kulturne baštine.

Kada?

Okupljanje je u subotu,15. siječnja 2022. godine u 12:00sati ispred natpisa ”Kutina” na Trgu dr. Franje Tuđmana, uz pratnju turističkih vodiča. Svi sudionici imat će priliku posjetiti važne gradske lokalitete, saznati nešto više o nastanku i povijesti grada te čuti ponešto o osobama koje su kroz bogatu povijest utjecale na njegov razvoj.

Koliko traje obilazak?

Obilazak je dug otprilike 3 kilometra, što bi značilo maksimalno 90 minuta.

Predviđena ruta obuhvaća važne lokalitete kao što su: Galerija Muzeja Moslavine, park kestenova, Muzej Moslavine Kutina, moslavački trijemovi, osnovna škola Mate Lovraka, Crkva Blažene Djevice Marije Snježne itd.

Kako?

Vrlo jednostavno. Dolazak je potrebno potvrditi putem adrese e-pošte info@turizam-kutina.hr. Prijaviti se možete do petka, 14. siječnja, do 16:00 sati.

Napomena:

Broj sudionika je zbog trenutnih epidemioloških mjera ograničen, stoga rezervirajte mjesto na vrijeme i obogatite svoj subotnji program.

Još vijesti

Iz policijske bilježnice

Jučer, 20. siječnja, desetak minuta prije ponoći u ulici Kralja Petra Krešimira IV u Kutini zaustavljeno je osobno vozilo kutinskih registracija kojim je pod...

Kutina

U Vijećnici Grada Kutine danas su potpisani ugovori o stipendiranju sa studentima za 2021./2022. akademsku godinu. Radi poštivanja epidemioloških pravila potpisivanju ugovora o stipendiranju...

Kutina

Muzej Moslavine Kutina uključio se i ove godine u obilježavanje Noći muzeja čiji je ovogodišnji slogan “Između stvarnog i digitalnog”, a održat će se...

Kutina

Eko Moslavina d.o.o. danas je putem svoje Facebook stranice obavijestila korisnike usluga kako djelatnici spomenute tvrtke vrše podjelu spremnika plave boje zapremine 120 litara...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.