Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Besplatan turistički obilazak Kutine u sklopu projekta ”Upoznaj svoju zemlju”

U brojnim destinacijama diljem Hrvatske, građani će 15. siječnja 2022. godine imati priliku uživati upoznavajući svoju zemlju i svoj grad. Diljem Hrvatske u isto vrijeme građani će moći sudjelovati u besplatnom vođenju od strane lokalnih turističkih vodiča.

Što?

U sklopu projekta ”Upoznaj svoju zemlju”, kojeg organizira Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske uz potporu Hrvatske turističke zajednice u smislu organizacije, besplatan turistički obilazak odradit će i turistički vodiči s područja grada Kutine u suradnji s Turističkom zajednicom grada Kutine.

Tko?

Sudionici su svi zainteresirani građani, posjetitelji i turisti uz, naravno, turističke vodiče koji će voditi obilazak: turistički vodič Sanja Feltrin i turistički vodič Suzana Malović.

Zašto?

Na ovaj način želi se obilježiti Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske (dan 15. siječnja obilježava se kao spomendan), ali i ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske te na važnost lokalne zajednice i očuvanje nacionalnog identiteta i kulturne baštine.

Kada?

Okupljanje je u subotu,15. siječnja 2022. godine u 12:00sati ispred natpisa ”Kutina” na Trgu dr. Franje Tuđmana, uz pratnju turističkih vodiča. Svi sudionici imat će priliku posjetiti važne gradske lokalitete, saznati nešto više o nastanku i povijesti grada te čuti ponešto o osobama koje su kroz bogatu povijest utjecale na njegov razvoj.

Koliko traje obilazak?

Obilazak je dug otprilike 3 kilometra, što bi značilo maksimalno 90 minuta.

Predviđena ruta obuhvaća važne lokalitete kao što su: Galerija Muzeja Moslavine, park kestenova, Muzej Moslavine Kutina, moslavački trijemovi, osnovna škola Mate Lovraka, Crkva Blažene Djevice Marije Snježne itd.

Kako?

Vrlo jednostavno. Dolazak je potrebno potvrditi putem adrese e-pošte info@turizam-kutina.hr. Prijaviti se možete do petka, 14. siječnja, do 16:00 sati.

Napomena:

Broj sudionika je zbog trenutnih epidemioloških mjera ograničen, stoga rezervirajte mjesto na vrijeme i obogatite svoj subotnji program.

Više vijesti

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Kutina

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” održat će se u petak, 19. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Arcus...

Kutina

“Obavještavaju se građani da Grad Kutina u suradnji sa Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira: PRUŽANJE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI U KUTINI u petak,...

Kutina

Službeno su počeli radovi na izgradnji Akumulacije Polojac na području Grada Kutine. Realizacijom ovog projekta Hrvatskih voda vrijednosti 8 milijuna eura Kutina će dobiti...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.