Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

ZABORAVNA KRISTINA Sisačka gradonačelnica uporno zaboravlja presudu protiv Grada Siska tešku milijun kuna

Gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić – Baniček na posljednjoj sjednici sisačkog Gradskog vijeća ponovno je zaboravila na presudu protiv Grada Siska tešku gotovo milijun kuna.

Kakve to brige more gradonačelnicu Ikić – Baniček da zaboravlja ovaj važan dokument?

U odgovoru na vijećničko pitanje opet je istaknula samo povezanu presudu Trgovačkog suda u Zagrebu prema kojoj smo mi dužni Gradu Sisku iznos od oko 800.000,00 kuna.

Presudu sisačkog Općinskog suda od 31. ožujka 2020. godine u kojoj jasno stoji da je zbog naknade materijalne štete, kada se pribroje zakonske zatezne kamate, Grad Sisak dužan nama isplatiti iznos od gotovo milijun kuna nije ni spomenula.

Možda gradonačelnica u biti dobronamjerno ne želi zabrinjavati sugrađane postojanjem ove presude?

“Općinski sud u Sisku presudio je; tuženik Grad Sisak dužan je tužitelju S – TEL d.o.o. (Radio Quirinus) isplatiti na ime naknade materijalne štete iznos od 182.609,12 kn sa zakonskom zateznom kamatom počevši od 18. svibnja 2005. do 31. srpnja 2015. godine.

Tuženik Grad Sisak dužan je tužitelju S – TEL d.o.o. (Radio Quirinus) isplatiti na ime naknade materijalne štete po osnovi izmakle koristi ukupan iznos od 177.574,13 kn sa zakonskom zateznom kamatom počevši od dospijeća pojedinog iznosa do 31. srpnja 2015. godine.

Nalaže se tuženiku Grad Sisak da tužitelju S – TEL d.o.o. nadoknadi trošak parničnog postupka u iznosu od 113.206,70 kn u roku od 15 dana.

Foto: QP

Nedavno smo prvi put otkrili sadržaj ove presude.

Na nepravomoćnu presudu sisačkog Općinskog suda, Grad Sisak je očekivano uložio žalbu Županijskom sudu u Sisku. S obzirom na obrazloženje presude te tijek postupka, svaka odluka Županijskog suda u Sisku osim potvrde presude u našu korist bila bi iznenađujuća.

Spor je započeo davne 2007. godine, prije punih 14 godina. Kao takav je već potpuno nevažan za cjelokupnu javnost, no punukani i već umorni od iznošenja nepotpunih informacija, prije desetak dana smo odlučili prvi put objaviti sadržaj presude.

Više vijesti

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

Sisak

U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, ove će godine od 28. do 30. lipnja biti održan 6. Mladifest Hrvatska. Pripreme za...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama organizira “Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije” koji će se održati u petak, 26. travnja 2024. godine od...

Sisak

Mlade košarkašice Košarkaškog Kluba Sisak vodeće su u regionalnom natjecanju kadetkinja. Nakon 7 odigranih kola igračice trenera Ivana Vanića imaju 6 pobjeda i jedan...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.