Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

ZABORAVNA KRISTINA Sisačka gradonačelnica uporno zaboravlja presudu protiv Grada Siska tešku milijun kuna

Foto: Sisak.hr / QP

Gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić – Baniček na posljednjoj sjednici sisačkog Gradskog vijeća ponovno je zaboravila na presudu protiv Grada Siska tešku gotovo milijun kuna.

Kakve to brige more gradonačelnicu Ikić – Baniček da zaboravlja ovaj važan dokument?

U odgovoru na vijećničko pitanje opet je istaknula samo povezanu presudu Trgovačkog suda u Zagrebu prema kojoj smo mi dužni Gradu Sisku iznos od oko 800.000,00 kuna.

Presudu sisačkog Općinskog suda od 31. ožujka 2020. godine u kojoj jasno stoji da je zbog naknade materijalne štete, kada se pribroje zakonske zatezne kamate, Grad Sisak dužan nama isplatiti iznos od gotovo milijun kuna nije ni spomenula.

Možda gradonačelnica u biti dobronamjerno ne želi zabrinjavati sugrađane postojanjem ove presude?

“Općinski sud u Sisku presudio je; tuženik Grad Sisak dužan je tužitelju S – TEL d.o.o. (Radio Quirinus) isplatiti na ime naknade materijalne štete iznos od 182.609,12 kn sa zakonskom zateznom kamatom počevši od 18. svibnja 2005. do 31. srpnja 2015. godine.

Tuženik Grad Sisak dužan je tužitelju S – TEL d.o.o. (Radio Quirinus) isplatiti na ime naknade materijalne štete po osnovi izmakle koristi ukupan iznos od 177.574,13 kn sa zakonskom zateznom kamatom počevši od dospijeća pojedinog iznosa do 31. srpnja 2015. godine.

Nalaže se tuženiku Grad Sisak da tužitelju S – TEL d.o.o. nadoknadi trošak parničnog postupka u iznosu od 113.206,70 kn u roku od 15 dana.

Foto: QP

Nedavno smo prvi put otkrili sadržaj ove presude.

Na nepravomoćnu presudu sisačkog Općinskog suda, Grad Sisak je očekivano uložio žalbu Županijskom sudu u Sisku. S obzirom na obrazloženje presude te tijek postupka, svaka odluka Županijskog suda u Sisku osim potvrde presude u našu korist bila bi iznenađujuća.

Spor je započeo davne 2007. godine, prije punih 14 godina. Kao takav je već potpuno nevažan za cjelokupnu javnost, no punukani i već umorni od iznošenja nepotpunih informacija, prije desetak dana smo odlučili prvi put objaviti sadržaj presude.

Još vijesti

VIJESTI

Sisački biskup Vlado Košić primio je u utorak 21. lipnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku ovogodišnje mladomisnike: Josipa Bulata, Marina Mlađenovića, Kristijana Pezića i...

OBNOVA

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je u sjedištu Sisačko-moslavačke županije održao sastanak s ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem i ravnateljem Hrvatskog...

Sisak

Grad Sisak izgradio je Park&Ride parkiralište, prvo takve vrste u Hrvatskoj. Parkiralište se nalazi u Zvonimirovoj ulici, neposredno pored željezničkog i autobusnog kolodvora i...

KULTURA

Ženski vokalni sastav Lađarice iz Siska osvojio je prvu nagradu stručnog žirija na Festivalu ženskih vokalnih skupina ”Kad zapjevam ja i moja druga” održanom...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.